Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit tegyek. Ti mit tennétek?...

Mit tegyek. Ti mit tennétek? Kihagyhatatlan boldogság a gyermekvállalás?

Figyelt kérdés
10 évig gyakran védekezés nélkül szexeltünknk férjemmel. Tudtuk, hogy nekem soha sem lehet gyermekem és úgy voltunk vele a PCOS az oka, mivel megállapították nálam részletes kivizsgálással. 8 hónapja kezdtem el erőteljen az önismeretet. Akkor volt egy vetélésem, csak nem tudtuk, hogy az az volt. Decemberben volt egy gyógyszeres abortuszom. Előtte nem mutatta ki se a terhességet, se a az ovulációt a teszt. A mai nap folyamán teszteltem ovulációs tesztettel és most már az ovulációt is kijelezte. Hihetetlen, hogy gyakorlatilag ilyen betegségből is fel lehet épülni, pusztán trauma feldolgozással. Engem az érdekelne, hogy mennyire érdemes gyereket vállalni, ha így is boldog vagyok és tök jó bejárni a világot? Félek, hogy meg fogom bánni, hogy childfree maradok. De visszatart a gyerekvállalástól, hogy egy ismerősöm pszichiátriára került, mert megbánta, hogy gyereket vállalt. Így nem tudom, hogy mi legyen. Ijesztő a biológiai óra ketyegése, de a puncimat se szeretném tönkretenni.

jan. 1. 20:05
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
86%
Ez elég durva hozzáállás, nem hinném, hogy igazán kellene neked egy gyerek. Vissza nem viheted, ha meggondolod magad, felelősséggel tartozol neki az ő kicsi életében.
jan. 1. 20:17
 2/26 anonim ***** válasza:
50%
Az emberi test nem az örökkévalóságra van tervezve, előbb-utóbb tönkremegy. A biológiai szabályozás viszont olyan, hogy a változásoknak és történéseknek van egy törvényszerű időrendje. Egy bizonyos kor után már bizonyos működések nem következnek be. Az meg, hogy kinek mi jelenti a boldogságot, a megelégedést, az önmagával való megnyugvást, az mindenkinél más lehet.
jan. 1. 20:17
 3/26 anonim ***** válasza:
30%
nem megy tönkre a nemi szerved a szülés miatt.
jan. 1. 20:22
 4/26 anonim ***** válasza:
83%
Nem kell gyereket vállalni csak azért mert a társadalom szerint az a “normális” ha minden nő gyereket szül
jan. 1. 20:25
 5/26 A kérdező kommentje:
Igen, egyértelműen tudom én is, hogy még nem vagyok rá megérve. A testem viszont regenerálódott és szerintem hamarosan egy egészéges nevelést is biztosítani tudnék a gyereknek. Örökbefogadáson mindig is gondolkodtunk. Gerincferdülésem van és emiatt a terhesség és az embrió megszülése is fárdalmas volt a gerincem miatt a geringem. Így elbizonytalanodtam, hogy sajátot szeretnék-e. Nevelőszülőség benne van a pakliban, de sajátot nem igazán szeretnék, de megbánni se szeretném.
jan. 1. 20:28
 6/26 A kérdező kommentje:
Az az igazság, hogy kisfiút szerettünk volna mindig is. Eléggé megérintett, hogy a kisfiamat vetettem el, de nem igazán volt más választásom. Lehet, hogy van pénzünk évi többször utazgatni, de albérlet bérlése és a gyerek nevelése az több pénz lett volna. Kiszámoltuk teljesen és csak nyomorgással lehetett volna megoldani. Ezt meg nem szerettük volna. 10-15 év múlva lesz gyerekre is pénzünk.
jan. 1. 20:32
 7/26 Metionin ***** válasza:
85%
Akkor kezdjetek el szépen védekezni és gondoljátok át újra 10 év múlva. Ezt nem lehet más helyett megválaszolni. Én childfree vagyok, a legnagyobb büntetés lenne számomra, ha becsúszna egy gyerek és nem tudnám elvetetni. De ott van számos ember, akinek boldogságot okoz, hogy gyereke van. Egyszerűen nem lehet a másik helyében lenni, helyettük dönteni. Az az elsődleges, hogy majd ha minden lehetőség adott lesz, nektek mi lesz a fontosabb.
jan. 1. 21:06
 8/26 A kérdező kommentje:
Igen, védekezünk azóta. A tévhittel ellentétesen, lelkileg megterhelő egy gyógyszeres abortusz is.
jan. 1. 21:13
 9/26 anonim ***** válasza:
70%

1. Anyagilag tudod finanszírozni? Keresel úgy?

2. Van olyan rokon aki a gyerekvigyázásba besegít? Akit lehet riadóztatni, ha a gyerek reggelre beteg lesz de menned kell dolgozni? Akinek köszönhetően nem kell 2-3 órával hamarabb elkéredzkedni, mert hétfőn fogászatra megy a gyerek, kedden edzésre, szerdán hegedűre, csütörtökön külön angolra, oénteken meg szemészetre vagy csak valamelyik nap hívnak a suliból hogy beteg a gyerek és el kell vinned.

3. Felkészültél arra, ha a gyerek nem makk egészséges átlaggyerek lesz, hanem fizikai vagy mentális gondokkal küzd? Esetleg ha SNI-s lenne, olyan munkád van, hogy mellette jutna időd vele tanulni?

jan. 1. 21:36
 10/26 anonim ***** válasza:
27%
Az adoptálás kicsit nehezebb falat, ott sok gyerek olyan környezetből jön, hogy súlyos kötődési gondjai vannak, a lelki traumák a viselkedésükre vagy a mentális állapotukra is kihatnak, egy biztos köteg kell nekik, élükön 2 stabil felnőttel.
jan. 1. 21:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!