Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit tegyek. Ti mit tennétek?...

Mit tegyek. Ti mit tennétek? Kihagyhatatlan boldogság a gyermekvállalás?

Figyelt kérdés
10 évig gyakran védekezés nélkül szexeltünknk férjemmel. Tudtuk, hogy nekem soha sem lehet gyermekem és úgy voltunk vele a PCOS az oka, mivel megállapították nálam részletes kivizsgálással. 8 hónapja kezdtem el erőteljen az önismeretet. Akkor volt egy vetélésem, csak nem tudtuk, hogy az az volt. Decemberben volt egy gyógyszeres abortuszom. Előtte nem mutatta ki se a terhességet, se a az ovulációt a teszt. A mai nap folyamán teszteltem ovulációs tesztettel és most már az ovulációt is kijelezte. Hihetetlen, hogy gyakorlatilag ilyen betegségből is fel lehet épülni, pusztán trauma feldolgozással. Engem az érdekelne, hogy mennyire érdemes gyereket vállalni, ha így is boldog vagyok és tök jó bejárni a világot? Félek, hogy meg fogom bánni, hogy childfree maradok. De visszatart a gyerekvállalástól, hogy egy ismerősöm pszichiátriára került, mert megbánta, hogy gyereket vállalt. Így nem tudom, hogy mi legyen. Ijesztő a biológiai óra ketyegése, de a puncimat se szeretném tönkretenni.

jan. 1. 20:05
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
88%

Egyáltalán nem kihagyhatatlan boldogság a gyerekvallalas. Sok elfogult berogzott gondolkodású ember úgy gondolja hogy az az élet rendje hogy. Kinovod a fiatalkort-->eljegyeznek--->ferjhezmesz-->osszekoltozol a paroddal-->gyereket vallalsz-->gyereketnevelsz, közbe dolgozol--és így tovább, mind ismeritek már ezt a párszor pár ember által elmondhatatlanul körforgás.

A boldogság fogalma relatív. Az a boldogság, amit te annak érzel h azzá tesz. HA NEKED nem okoz boldogsagot a gyerekvallalas és annak tudata, akkor ne csináld.

Nekem van egy boldog parkapcsolatom, de megmondtam hogy nekem nem kell sose gyerek. Egyelőre neki se, de még fiatalok vagyunk. De ha valaha is úgy alakul h akarna én nem fogok csak azért szülni mert neki kellene.

És nem azért mert egy g3ci vagyok hanem azért mert NEM KELL NEKEM.

Ja, és nem a gyereknevelest akarom fikázni, szimplán leirtam a magánvéleményemet. Jöhetnek a lepontozasok, varom

jan. 1. 22:00
 12/26 anonim ***** válasza:
60%
Még jó hogy a gyógyszeridzöl amik nélkül nem tudsz élni beteg lenne a gyereked. Akkor minek vergődsz itt?
jan. 1. 22:11
 13/26 A kérdező kommentje:
Igazából eddig azért voltam childfree, mert abszolút nem volt pénzünk, de 10-15 év múlva megoldható a babysitter és a gyereknevelés kérdése is. Eddig csak agyalok rajta, hogy legyen-e gyerek a későbbiekben. 10-15
jan. 1. 22:40
 14/26 A kérdező kommentje:
10-15 év utazgatás után úgyis kiderül, hogy szeretnék-e vagy maradok az utazgatásnál, a lényeg, hogy nem szeretném megbánni.
jan. 1. 22:41
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

Erre szinte lehetetlen pontos választ adni.

Egy dologra hívom fel a figyelmed:

férfiak és nők tömegei vállalnak gyereket azért, mert attól félnek: nehogy megbánják azt, hogy nem vállaltak.

És annak ellenére, hogy a mai napig tabu erről beszélni, de mégis egyre többen mondják azt eufémisztikusan fogalmazva, hogy "ha most kellene döntenie, nem biztos, hogy újra belevágna"

jan. 1. 23:46
 16/26 anonim ***** válasza:

"Hihetetlen, hogy gyakorlatilag ilyen betegségből is fel lehet épülni, pusztán trauma feldolgozással"

Te most trollkodsz??? 🤨 Nem lehet kigyógyulni belőle, ez genetika. Max azért nem ovuláltál, mert a kortizolod az egekben volt!!! Ezt legalább tudhatnád.

jan. 2. 08:59
 17/26 A kérdező kommentje:
Az orvosok mondták, hogy kigyógyultam belőle. Voltak vérvételek újra és vizsgálatok, már nyoma sem volt. A PCOS sokszor egy másik betegségnek a tünete, csak ezt nem tudják az emberek.
jan. 2. 09:57
 18/26 anonim válasza:

Mi volt a másik betegség?

Pontosan hogyan gyógyultál ki a PCOS-ből?

jan. 2. 15:52
 19/26 anonim ***** válasza:
75%

Bocs, ha nincs hozzá közöm.. De 10 éve vagytok együtt a férjeddel, majd talán 10-15 év múlva férne bele a gyerek.

Most akkor ti oviban házasodtatok össze vagy 45 évesen szeretnél szülni 😃?

Mert idővel már egyre nehezebb lesz,teherbe esni is, nevelni is, öregszünk. Számolj ezzel is a tervezésnél.

jan. 2. 16:02
 20/26 anonim ***** válasza:
43%
Ez egy hü...e ,ne foglalkozz vele. Neki a 10 hetes embrió mozgott és rugdosott a hasában.....
jan. 2. 20:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!