Más is úgy látja, hogy az újgazdagok ilyenkor szeretnek felvágni azzal, hogy a karacsonyt meg a szilvesztert a trópusokon töltik?
"új gazdag". Aha.. értem.
Van neked fogalmad mennyit dolgoztunk és tanultunk azért, hogy legyen egy rakás pénzünk? Tudod mit láttam az ismerősi körömben? Hogy lusták dolgozni és 2 év alatt 1 szót nem bírtak megtanulni idegen nyelvből, amikor én 2 szintet is ugrottam.
Majd ha úgy irigykedtek, hogy tényleg megtesztek mindent, akkor még talán sajnálni is foglak titeket. De ahogy látom a mocskolódás az még mindig megy. Pont ezért szüntettem meg a Facebookomat is. Semennyire se vagyok kíváncsi az irigy fejetekre, sehova nem is raktam ki képet.
Te mit kompenzálsz ezzel, 13?
Ugye tudod, hogy a szar gyerekkort, figyelem és szeretethiányt a pénz nem feledteti el? A traumákat feldogozni nem. Nem elfedni a pénzzel, meg a magamutogatással.
Miért gondolod, hogy a 13-asnak vannak gyerekkori traumái vagy kompenzál valamit? A saját problémádat ne vetísd rá a másikra.
Miért olyan k..rva hihetetlen az, hogy valaki elvégez egy főiskolát, vagy egyetemet, elhelyezkedik a szakmájában és még jól is keres, aztán meggazdagszik belőle?
Miért ennyire jó ebben az országban irigykedni másikra, ahelyett, hogy elismernénk a másik sikerét és a belefektetett energiájának a gyümölcsét?
Miért válaszol valaki egy kérdésre, ami nem neki szól? Ráadásul felháborodva?
Költői a kérdés.
Minden benne van a 13-as válaszban.
Tele traumákkal. Hogy milyennel, csak ő tudja. Ő egy újgazdag, vonatkozott rá a kérdés, hiszen válaszolt. Ha pedig nem, akkor miért játsza a hivatásos megsértődőt? Megsértődik mások helyett. Ennek oka can.
A "nem" helyett a 14-es válaszban a kell szó lett volna. Nyilván eszetekben sincs az új évben sem dolgozni magatokon.
"Van neked fogalmad mennyit dolgoztunk és tanultunk azért, hogy legyen egy rakás pénzünk?"
Ez a mondat tele van traumával. Gyerekkori nélkülözés, vagy pont a családi mintát, "rakás" pénz hajszolását kellett követni. Boldogság nincs ebben a válaszban. Érzelmi intelligenciája nagyon kevés rakás pénzt hajkurászó embernek van.
Akinek tényleg elég az, amije van, sosem ír egy ilyen választ, nem bizonygat semmit, ha nyilvánvalóan nem ugyanaz a valósága, mint a kérdés feltevőjének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!