Mi a baj velem ha évek óta egyáltalán nem tud érdekelni se a Karácsony se a Szilveszter és egy deka ünnepi hangulatom sincs?
Semmi probléma nincs veled! Sok ember belefásult a felesleges kiköltekezéssel összemosott képmutatásba és abba, hogy semmi másról nem szólnak már ezek az "ünnepek", csak arról, hogy ész nélkül költekezzenek az emberek! Egymást túllicitálva és túlvállalva, a valóságtól teljesen elrugaszkodott módon költekezik ilyenkor a legtöbb bolond, aztán x ideig vakarózik, hogy erre sem maradt, meg arra sem maradt pénze.
A karácsony úgy maradt a szeretet ünnepe, hogy a szeretet tárgya a pénz...
Pacsi, igazad van: nincs az az igazi, régi érzet ezen "ünnepek" mögött.
Lásd mindent átsző a SorosmigránsGyúúúrcsányozás.
Mindenki egyből csak a költekezésre gondol, mert azt gondolják abból áll a karácsony.
Igen, lehet költekezni de mértékkel, de nem leönteni a fa alá egy kamion cuccot aztán másnap már rá se néz az ember.
Szerintem nem lehet ráfogni az inflációra, Sorosra meg minden más jómadarakra hogy már nem érdekli a karácsonyt az ember.
Ennek hiánya arra vezethető vissza ahogyan neveltek minket, amilyenek voltak a szülők, hidegek, válás és ezek miatt utólag közömbössé vált már az ember.
Szerencsére én nem vagyok ilyen és nem ilyen nevelésben volt részem.
Nálunk még megmaradt a karácsonyi hangulat, családi ebéd, vacsora, együtt sötés-főzés, karácsonyfa állitás és éppen csak minimális költekezés mellett, mert nálunk nem ezen van a hangsúly az ajándékokon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!