Egyesek miért büszkélkednek azzal ezen az oldalon, hogy képtelenek hosszabb szöveg végigolvasására/értelmezésére?
Valahányszor látok egy hosszabban kifejtett kérdést, mindig megjelenik legalább egy olyan kommentelő, aki semmit nem ad hozzá a témához, csak valamilyen formában leírja, hogy túl hosszú, nem olvassa végig.
Oké, hosszú a kérdés, nincs az illető azon a szellemi szinten, hogy értelmezni tudjon egy hosszú összefüggő szöveget, de mi az istennek kell dicsekedni kvázi azzal, hogy "hööööööö funkcióóónáááliisss análfabéééta vagyok, néééézzééétek"? Miért nem lehet csak szépen, csendesen továbblépni egy olyan kérdésre, ami nem haladja meg a szellemi képességeit a delikvensünknek?
Én pl jelentem is az ilyen kommenteket, akárhol látom. Semmi értelme, teljesen off, senkinek nem hasznos, más is látja, ha hosszú a szöveg. Semmi létjogosultsága ilyet kommentelni.
Ami miatt így teszek:
Csak nyavajgás, önsajnáltatás, tök felesleges sztorizgatás, hamis karakterépítés történik a kérdező önlengésében. A kérdező igyekszik önmagát áldozatként beállítani, miközben lerí az egészről, hogy még magát is felelősnek érzi valamiben.
Végig olvasom a szöveget és simán össze lehetne foglalni 2 maximum 3 mondatban felesleges időpocsékolás nélkül.
A kérdező csapong a témák ás kérdéskörök között. Olvastam már olyat ahol sikerült egybesűríteni a teljes világfájdalmát egyetlen kérdésbe teljesen összefüggéstelen dolgokkal.
Olyan is van, hogy nem tudom meg mi is a kérdés. Elolvasok egy regényt és nincs kérdés egyszerűen.
Egyszerűen olvashatatlan a szöveg. Nincs tagolás, nincsenek írásjelek, ékezetek. Ilyenkor vegyem már a fáradtságot valaki és írjon értelmesen.
Például olvastam már olyan kérdést aminek a lényege:
A kérdező 2 ismerőse ment az utcán, de nem köszöntek neki.
Na ebből indul ki egy végtelen sztori, hogy van az iskola alsó tagozatának második fele óta egy legjobb barátnőm nevezzük jelen esetben Annának és van egy másik barátnőm nevezzük Évának akit a kiskutya csoportból ismerek óvodából, együtt nőttünk fel még Kiskunlacházán. Tavaly még karácsonyi ajándékot is vásároltam nekik sokkal nagyobb értékben mint Anna nekem és Éva nem is vett nekem semmit. Tegnap sétáltam hazafelé az utcán, éppen a kedvenc számomat hallgattam, csicseregtek a magyarak, már messziről láttam, hogy jön szembe Éva és Anna mélyen elmerülve egy beszélgetésben. Eszembe is jutottak a régi szép idők, amikor még Évával a homokozóban építettük a homokvárat Anna pedig a vállamon sírt amikor az első barátja, nevezzük most Zolinak szakított vele még a rajz szakkör után ahol Géza bácsi volt a tanárbácsi. Aztán összejöttem Zolival de erről Anna nem tudott, majd kiderült és összevesztünk, de már három hete kibékültünk, még a Burger Kingbe is elmentünk együtt, én egy Mc menüt ettem, de elfejeltették a sült krumplit, mondtam is Annának szóljon már, de nem szólt ezért nekem kellett volna, de nekem fájt a lábam, mert 3 napja elestem biciklivel és Anna tudta, hogy járni alig bírok, és engem küld el a sült krumpliért, ahelyett, hogy a sajátjából adott volna. Aztán ahogy mellém értek, néztem rájuk, ők meg rám sem néztek, gondoltam köszönök, de a múltkori miatt sértődött voltam, ezért csak vártam, hogy köszönjenek, de csak mentek tovább, én meg teljesen meglepődtem, mert ezt egyikőjüktől sem vártam volna. Hazaérve le is tiltottam mindkettőjüket, azóta is csak sírok.
"nem hasznos, szabályba ütköző"
A szabályzat azt is írja, idézem: Megfogalmazásánál próbálj minél pontosabb, konkrétabb lenni! A kérdésed megjegyzéssel is kiegészítheted, de törekedj arra, hogy a lényeg a kérdésből kiderüljön.
"Max a tied, 15-ös, mert nem érdekel téged a másik ember. S ezért nem a másik a hibás. Úgyhogy nézz szét magad körül, mert neked se a szomszédod a h@lye."
1. Miért kéne bárhogy is kötődnöm egy anonim emberhez egy anonim fórumon?
2. És a másik miért nem hibás hogy a fáradtságot sem veszi hogy normális hosszúságú szöveggel fogalmazza meg amit akar, ne térjen ki feleseges részletekre és a mondókája ne nyúljon vissza a dínokig?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!