Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Egyesek miért büszkélkednek...

Egyesek miért büszkélkednek azzal ezen az oldalon, hogy képtelenek hosszabb szöveg végigolvasására/értelmezésére?

Figyelt kérdés

Valahányszor látok egy hosszabban kifejtett kérdést, mindig megjelenik legalább egy olyan kommentelő, aki semmit nem ad hozzá a témához, csak valamilyen formában leírja, hogy túl hosszú, nem olvassa végig.

Oké, hosszú a kérdés, nincs az illető azon a szellemi szinten, hogy értelmezni tudjon egy hosszú összefüggő szöveget, de mi az istennek kell dicsekedni kvázi azzal, hogy "hööööööö funkcióóónáááliisss análfabéééta vagyok, néééézzééétek"? Miért nem lehet csak szépen, csendesen továbblépni egy olyan kérdésre, ami nem haladja meg a szellemi képességeit a delikvensünknek?

Én pl jelentem is az ilyen kommenteket, akárhol látom. Semmi értelme, teljesen off, senkinek nem hasznos, más is látja, ha hosszú a szöveg. Semmi létjogosultsága ilyet kommentelni.

ma 13:35
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
82%
Időt eltölteni járnak ide emberek, de ez nem egyenlő azzal, hogy a Bibliát is szeretnék napi szinten elolvasni. Nem a válaszadási szándékkal kérdésre kattintó ember szégyene, hogy képtelen valaki a kérdés magyarázatához szükséges mértékű részletekben összegezni a kifejtést, kikeveredni a saját mondókájából, - hanem a kérdezőé! Engedd meg, hogy a kérdésbe beleolvasó ember döntse el, hogy számára mennyi adat kelletlenül sok, hosszú, - nem kell neked ennek elviseléséhez bedobnod sehol sem 50 forintot! :DDD
ma 14:17
 12/30 A kérdező kommentje:

#9 Az, ha azt írja oda, hogy fogalmazzon érthetően, az oké, elmegy, lehet hasznos lesz a kérdezőnek.

De az önmagában, hogy ránézett a szövegre, hosszú, de semmi más baja nincs, erre odahányja , hogy hosszú, nem olvastam el, csak azért, mert hosszú, az árulkodik egy szerényebb szellemi színvonalról.

#10 De ne írja ki, mert nem hasznos, szabályba ütköző.

Engem pl azért zavar, mert olvasnám a válaszokat, látom, hogy van új, erre nem, nincs új válasz, csak valaki jött dicsekedni azzal az egyébként inkább szégyellendő dologgal, hogy nem tud olvasni, miközben egy tagolt, megfelelő helyesírású kérdésről van szó.

#11 "Időt eltölteni járnak ide emberek, de ez nem egyenlő azzal, hogy a Bibliát is szeretnék napi szinten elolvasni. (...) Engedd meg, hogy a kérdésbe beleolvasó ember döntse el, hogy számára mennyi adat kelletlenül sok, hosszú."

Döntse el, hogy mennyi a hosszú neki, oké, de mi a bánatnak kell ezt odahányni a kommentek közé? Nem az a bajom, hogy nem olvassa el, hanem az, hogy leírja, hogy nem olvassa el. A túloldalon meg ott a kérdező, aki lehet várt valami választ, ami jól jött volna neki, megnyitja a kérdést, erre annyit lát válasz helyett, hogy "TLDR" és társai.

"Nem a válaszadási szándékkal kérdésre kattintó ember szégyene, hogy képtelen valaki a kérdés magyarázatához szükséges mértékű részletekben összegezni a kifejtést"

Senkinek nem a szégyene a hosszú kérdés. Inkább legyen túlírva, minthogy aztán a kommentszekcióban kelljen keresgélnem a további részleteket. Ha a kérdező rövidebben fogalmaz, akkor felmerülnek kérdések, ha válaszol, akkor meg automatikusan a kommentszekcióba csúsznak be olyan infók, amik változtatnak azon, hogy mit akar a válaszoló válaszolni. Alapból nem mindenki fog végignézni hat oldalnyi kommentet, hogy van-e még valami egyéb részlet, ami fontos lehet. Másrészt meg, ha utólag egészíti ki az ember a kérdését, azzal, hogy válaszol arra, ami a kommentelőkben felmerült a leírt helyzet kapcsán, akkor nekiesnek a kommentelők, hogy kamuzott, meg változtatja a sztorit a saját érdekében, stb.

ma 14:38
 13/30 anonim ***** válasza:
65%
Mások vagyunk és akár tetszik ez neked, akár nem, ez így is marad és így is jó!
ma 14:40
 14/30 anonim ***** válasza:
74%

Szerintem is javítani kell, ha lehetséges.

Ha valaki túl hülye, és ezért nem lehetséges, az már az ő baja.

ma 14:55
 15/30 anonim ***** válasza:
88%

Mert néha a kérdezőnek jó visszajelzés is, hogy próbálja meg kifejezni magát röviden. Egyrészt a hosszúra nyújtott kérdések megfogalmazása is sokszor unalmas vagy követhetetlen. Másrészt az embernek türelme sincs eteket a regényeket olvasni.

Ha belegondolsz, azt se szereti mindenki, amikor valakinek folyamatos szófosása van és beszél folyamatosan. Egy idő után lekapcsol az agyad.

ma 14:55
 16/30 anonim ***** válasza:
47%
Max a tied, 15-ös, mert nem érdekel téged a másik ember. S ezért nem a másik a hibás. Úgyhogy nézz szét magad körül, mert neked se a szomszédod a h@lye.
ma 15:07
 17/30 anonim válasza:
15%
höööö mér ijen hoszú a szöveged kérdező én sose olvastam 1 etlen 1 könyvet se 1 dolog ra lyók a könyvek el égetni!
ma 15:40
 18/30 anonim ***** válasza:
87%

Egyes kérdezők miért nincsenek azon a szellemi szinten, hogy tömörebben összefoglalják a kérdésüket?

Rengeteg nagyon hosszú kérdést láttam már, de sosem láttam indokoltnak, illetve hogy ne lehetett volna rövidebben leírni ugyanazért a hatásért.

ma 15:42
 19/30 Thunderfairy ***** válasza:
84%
Mostanába én se olvasom el a kérdéseknél a kisregényeket. Jó érzékeltetést csinált a 3-as, néz rá a linkekre kérdező és gondold át utána a kérdésedet. Ahhoz hogy normális választ kapjon egy kérdező, normális kérdést kell feltenni. Én is belefutottam már hogy kérdeztem itt valamit és beszoltak a válaszolok. Átgondolva igazuk is van. Tudni kell kérdezni is érthetően.
ma 15:51
 20/30 anonim ***** válasza:
26%
10-es vagyok, én ezt a 9-esnek írtam. Nem neked, kérdező. Én a kérdezővel értek egyet.
ma 16:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!