Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az mit jelent ha minden...

Az mit jelent ha minden környezetben betudok illeszkedni?

Figyelt kérdés

A kérdést kifejtve, igazából arra értem, hogy amilyen emberek vesznek körül, arra szintre kerülök, úgy viselkedek ahogy ők…nyilván nem tudatosan de aztán utólag mindig realizálom hogy mennyire megváltoztam arra a kis időre amíg valakikkel voltam.

Tegyük fel ha pl felsőbb rétegből való emberekkel vagyok akkor teljesen olyanná válok, a beszédem is és a viselkedésem is, viszont ha nagyon a másik végletet nézzük, tehát mondjuk “parasztabb”(bocsánat nem találom a szót ide, de a lényeg hogy butácskák, alacsonyabb iqval rendelkezők) emberekkel vagyok akkor meg lesüllyedek és szinte beolvadok közéjük. Ez mitől lehet? vagy ez pszichológiával magyarázható?

ma 00:25
 1/9 anonim válasza:
Hát azert mert ugy erzed ha atveszed a stilusukat akkor jobban fognak kedvelni.
ma 00:32
 2/9 anonim ***** válasza:
63%

Tehát nagyon könnyen ráhangolódsz az emberekre.

A szüleid/szülőd mennyire volt mérgező vagy hangulat alapú emberek?

Ha belépsz valahová, mennyire figyelsz oda a részletekre?

Ha ezek jelen vannak, akkor nálad is jelen van a monitorozás technikája, ami egy védelmi mechanizmus azon embereknél, akik toxikus családban, toxikus szülők mellett nőttek fel, a biztonság helyett bizonytalanságban, a stabilitás és kiszámíthatóság helyett instabilitásban és kiszámíthatatlanságban, sosem tudva, hogy a szülő mikor veszi elő a rosszabbik énjét. Ilyenkor az illető minden kis apró jelre figyel, a lehető legtöbb környezeti tényezőt felméri, felismeri, és ebből megállapítja, hogy biztonságban van-e.

Ezen tulajdonság mellékhatása, hogy az ilyen illetők könnyen hangolódnak másokra, könnyebben alkalmazkodnak.

Ez egy kvázi “kikapcsolhatatlan” dolog, automatizált folyamat, ami tudat alatt működik.

ma 00:44
 3/9 anonim ***** válasza:
48%
Jól tudsz alkalmazkodni, valószínűleg egy pozitív, kedvelhető személyiség vagy, akit mindenki szeret. 🙂
ma 01:25
 4/9 anonim ***** válasza:
61%

Környezethez való alkalmazkodás (szociális intelligencia) :

A környezethez való igazodás egy tanult vagy természetes túlélési mechanizmus lehet. Azok az emberek, akik ezt jól csinálják, gyakran sikeresebbek a társas kapcsolataikban, mert könnyebben teremtenek különböző típusú emberekkel

ma 01:51
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

"Tegyük fel ha pl felsőbb rétegből való emberekkel vagyok akkor teljesen olyanná válok, a beszédem is és a viselkedésem is, viszont ha nagyon a másik végletet nézzük, tehát mondjuk “parasztabb”(bocsánat nem találom a szót ide, de a lényeg hogy butácskák, alacsonyabb iqval rendelkezők) emberekkel vagyok akkor meg lesüllyedek és szinte beolvadok közéjük. Ez mitől lehet? vagy ez pszichológiával magyarázható?"

Én azért kíváncsi lennék, hogy akár a nagyon művelt, akár a nagyon műveletlen emberek ilyenkor vajon tényleg közéjük tartozónak érzékelnek, vagy csak egy kívülállónak, aki nagyon próbálkozik.

ma 02:14
 6/9 anonim ***** válasza:
39%

Bizonytalan önkép, befolyásolható természet és rossz határhúzási készség is lehet benne.

Fontosabbnak tartod a csoportnak való megfelelést és a csoporthoz tartozás érzését az önképednél és a személyes határaid megőrzésénél. Nem érzed úgy, hogy ha magadat adnád, akkor is befogadnának / kedvelnének a csoporthoz tartozó emberek, ezért inkább hasonulsz hozzájuk az elutasítás elkerüléséért.

Ez nem egy normális alkalmazkodás, szociális intelligencia jele, mert aki magas szociális intelligenciával rendelkezik, az ismeri önmagát és a határait, és úgy teremt kapcsolatot másokkal, úgy helyezkedik bele számára idegen nézőpontokba, hogy a saját énje megmarad közben. A kérdező meg kb. arról beszél, hogy húsevők között olyan lelkesen tömné magába a marha húspogácsákat, mint amilyen lelkesen rázná az öklét a harcos vegánok között a húsipar felszámolásáért. Uniformizálódik, és totálisan elveszti önmagát a társaság kedvéért.

Már, ha tényleg úgy váltogatja a stílusát és a személyiségét a csoportelvárás fényében, mint más a bugyiját, nem pedig csak azt hiszi, miközben a külső szemlélők szerint erőlködik, hogy befogadják...

ma 02:36
 7/9 anonim ***** válasza:
6os egyetèrtek de sajnos ma ez lett a kvázi a normális úgyhogy a kérdező nincs egyedül
ma 03:51
 8/9 anonim ***** válasza:
7es, ja, annak a taglalása is megérne egy misét, hogy egy konformizmust és meghunyászkodást jutalmazó társadalom, és annak a ténye, hogy a pszichológiai tudatosság jobbára megreked azon a szinten, hogy nárcisztikusnak és pszichopatának nevezünk mindenkit, akit nem kedvelünk... mennyire segítenek rá egy ilyen állapot kialakulására.
ma 04:23
 9/9 anonim ***** válasza:

Velem is így van, de semmiféle védekezési mechanizmus nincs bennem, a szüleimmel tök jó a viszony, boldog gyerekkorom volt. Egyszerűen szerintem az ember nem feltétlen egy sablon személyiség, aki csak egyféle lehet és kész, én alapvetően egy intelligens embernek tartom magamat, de nem vagyok egy megrögzött sznob és nem a rosszat keresem direkt az emberekben, azzal is tök jól elvagyok, akit mondjuk “butábbnak” gondolok magamnál, mert lehetnek egyéb szimpatikus tulajdonságai. Nem feltétlenül vágyok folyamatosan kifinomult eszmecserékre, van, hogy csak simán pofázni meg nevetni akarok valami baromságon. Természetesen nem arról van szó, hogy minden egyes emberrel kijövök a világon, vannak egyének, akiket inkább kerülök, de nem 1-2 tulajdonság miatt, hanem az összhatás nem jön át, nem passzolunk és görcsösen nem akarok mindenkivel jóban lenni, de a többséggel sikerül.

Ja, és a véleményem is ugyanaz mindenféle emberek előtt. De azt a kérdező sem írta, hogy vegánok között megutálja a húst, szerintem inkább beszédstílusra vagy a témákra utal, amik szóba kerülnek. Pl lehet egy alpáribb társaságban simán belemegy a szexről való prolibb beszélgetésbe, nyitottabban beszél ő is róla, ha mások is, de egy kulturáltabb környezetben, ha szóba is kerül a téma, máshogy fogalmaz, nem megy annyira részletekbe. A véleménye attól még lehet ugyanaz, csak mondjuk a kulturáltabb emberek között nem azt mondja, hogy ő beokádna attól, ha szaros lenne a fszhegye az análszextől, hanem csak annyit, hogy inkább a hagyományos fajta szexet részesíti előnyben, nem izgatják a mindenféle egyéb dolgok.

ma 05:31

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!