Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az mit jelent ha minden...

Az mit jelent ha minden környezetben betudok illeszkedni?

Figyelt kérdés

A kérdést kifejtve, igazából arra értem, hogy amilyen emberek vesznek körül, arra szintre kerülök, úgy viselkedek ahogy ők…nyilván nem tudatosan de aztán utólag mindig realizálom hogy mennyire megváltoztam arra a kis időre amíg valakikkel voltam.

Tegyük fel ha pl felsőbb rétegből való emberekkel vagyok akkor teljesen olyanná válok, a beszédem is és a viselkedésem is, viszont ha nagyon a másik végletet nézzük, tehát mondjuk “parasztabb”(bocsánat nem találom a szót ide, de a lényeg hogy butácskák, alacsonyabb iqval rendelkezők) emberekkel vagyok akkor meg lesüllyedek és szinte beolvadok közéjük. Ez mitől lehet? vagy ez pszichológiával magyarázható?

dec. 17. 00:25
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
49%
Nekem az ilyen emberekről az a véleményem általában, hogy nem önmagukat adják. Ez önbizalomhiányból eredhet. Egy magabiztos ember nem játssza meg magát csak azért, hogy belesimuljon egy társaságba. “Take it or leave it” neki mindegy, hogy mások mit gondolnak róla, minden helyzetben önmagát adja, tetszik nem tetszik. Ez nem jelenti azt, hogy adott emberekkel bunkó lenne, akik nem szimpik neki, de egész biztosan nem fog lesüllyedni a szintjükre, csak hogy ne érezze magát kirekesztve.
dec. 17. 11:49
 12/17 A kérdező kommentje:
A 9es tökéletesen elmagyarázta, tényleg így van ahogy mondja. A véleményem, az értékeim stb. mind megmaradnak és kiállok értük, és nem nyomom el, csupán az hogy ha egy alpáribb társaságba vagyok akkor a beszédstílusom lesüllyed arra szintre, viszont ha “kifinomultabb” emberekkel vagyok akkor velük is teljesen jól elvagyok és választékossá, és elegánsabbá válik a beszédem mindenféle erőlködés nélkül.
dec. 17. 14:02
 13/17 A kérdező kommentje:

Pl mondjak egy konkrétabb példát,

ha mondjuk egy falu végi, középsuliba lennék, ami tele van romákkal ( Nem vagyok rasszista, ez csak egy példa;))

akkor beolvadnék és teljesen megtalálnám velük a közös hangot, ha viszont egy neves elit magániskolába lennék tele sznobokkal, akkor ott is tökéletesen beilleszkednék….

és nekem ez olyan fura..

dec. 17. 14:07
 14/17 anonim ***** válasza:
72%
13# Akkor nincs önálló személyiséged. Mindig másokjoz idomulsz, mint a kaméleon.
dec. 17. 14:13
 15/17 anonim ***** válasza:
33%

Akkor lehet valami személyiségzavarod van, szerintem ez nem normális dolog. Most képzelj el pl. egy egyetemi tanárt, szerinted normális dolog lenne, hogy ha cigók közé keveredik, akkor elkezd köpködni, káromkodni meg úgy beszélni, mintha 70-es IQ-ja lenne? Aztán hazamegy és visszavedlik értelmes emberré? Ez olyan lenne, mint a Széttörvéből a csávó, akinek 20 személyisége van.

dec. 17. 15:22
 16/17 A kérdező kommentje:
Najó azért végletekig ne menjünk el😭
dec. 18. 00:41
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

#15 help, ez azért már túlzás

Persze valamilyen működési minta húzódik mögötte, hisz a leírás szerint tényleg nagyobb az alkalmazkodóképessége, mint az "átlagnak", de egy személyiségzavart idehozni már kicsit sok.

Egyébként nekem is van olyan időszakom, amikor az ilyen pihentagyú jellegű kommunikációra, poénra, társaságra vagyok vevő, ilyenkor lehet valami roblox játék közben hallgatunk a barátaimmal Cupcakke vagy Cardi B zenét (aki nem ismerné, röviden: erősen trágár, "proli", szexközpontú zenéik vannak) 20 évesen.

Viszont van olyan időszakom is, amikor ennek az ellenkezőjét, tehát a művészi dolgokat, intelektuálisabb beszélgetéseket, vagy komolyabb, mélyebb zenéket preferálom.

Nem, nincsen személyiségzavarom, csak szimplán nem 1 sémából áll a személyiségem. Van egy komolyabb, meg egy gyerekesebb, illetve egy intelektuálisabb és egy "prolibb" oldalam is.

Nyilván egy intelektuálisabb társaságban én is ezt a jellememet veszem elő, nem kezdek el random twerkelni, meg "hi bitch"-el köszöngetni mindenkinek, viszont van az a társaság, ahol ezt megengedhetem magamnak, és senkit sem zavarok vele.

dec. 18. 01:03
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!