Mennyire baj vagy elítélendő,ha bizonyos mentális betegek nemhogy együttérzést nem váltanak ki,hanem kifejezetten taszitanak?
Gondolok ilyesmikre, mint az autisták eq szegenysege mások szükségletei iránt ,vagy a borderline zavarosok "most imadlak, isten vagy, aztán utállak,te vagy a legszarabb ember a világon" reakciora
Manapság mindenkit el kell fogadni,mindenki jó és szép,de bűntudatot kell ereznem ha ezeket az embereket szívem szerint messze elkerulnem, mert az én életembe semmit sem adnak csak elvesznek belőle?
10: "Feltétlen szeretet a csaladban van,mashol nem."
Mert ha a párod valaki az nem pont család? A párod a feleségjelölted, a gyerekeid potenciális anyja. Ennél már hova akarsz közelebbi családot? Ha építeni akarod magad valakivel, menj coachhoz vagy terapeutához. A szeretetkapcsolat nem arról szól hogy a másik épít téged, hanem te építed őt és ezzel magad is épülsz/fejlődsz. Ugyanezt csinálod (jó esetben) a gyerekeiddel is. A párod a "minta", a "próba".
"világ adok kapokon működik" Kihagytál belőle egy szót. Ez az ÜZLETI világra igaz.
"ezeknek az embereknek adtam amit csak tudtam,de egyoldalúan nem működik ez bármennyire is szeretsz valakit,igenis kell hogy az a kapcsolat szamodra is építő legyen"
Ha adtál amit tudtál, akkor már jól csináltad. Csak ott rontottad el hogy elvártál tőlük cserébe valamit, és nagy eséllyel olyat amit ők képtelenek lennének megadni neked. Attól még a kapcsolat nagyon is építő tud lenni! Pl ha megtanultál volna nem elvárni cserébe valamit, már egy szinttel feljebb kerültél volna. Szerintem nem véletlenül kerültél össze velük, csak lehet nem tanultál eleget belőle.
Akkor tudsz adni, ha már van neked miből adnod. Ha még nem tartasz ott hogy már eléggé "felépültél" ahhoz hogy csak adni akarj egy kapcsolatba, akkor talán még nem értél meg eléggé. De akkor lehet nem egy kapcsolatra lenne (még) szükséged.
Amúgy hét évig borderlineos lánnyal voltam, tudom milyen az. Végül azért hagytam ott mert megcsalt, nem azért mert borderlineos volt. Azt amúgy is utólag tudtam meg sokkal később.
11: már megbocsáss de ez egy nagyon primitív és tudatlan hozzáállás. Ezek a "mentális betegek" igazából egyáltalán nem betegek, csak olyan természetes tulajdonságaik vannak, amik a MODERN érzéketlen társadalomban nem találnak megfelelő környezetet. Több millió éves evolúciónk során mindig volt szükség rájuk olyan arányban amilyenben manapság is születnek. Mindnek megvolt a funkciója. A skizofrén volt a sámán/varázsló, aki látta a rejtett összefüggéseket, nélkülük diszharmónia volt a közösségben. Hozzá mentek lelki bajokkal, dilemmákkal, félelmekkel, közösségbeli konfliktusokkal, jövőtől való szorongásokkal. Ők tudták hogy kell ezeket orvosolni, pont ezekre éreztek rá. Elviselni persze nagyon nehéz volt őket, ezért elszeparálva éltek, de eltartották őket, nőket is vittek nekik. Természeti népeknél még most is így van.
A pszichopaták voltak a hadvezérek, törzsfőnökök. Ők képesek voltak meghozni a nehéz döntéseket, hadba küldeni a családapákat, ill. kegyetlenül lemészárolni az ellenség családapáit. A diplomáciában is ők voltak a legjobbak, hiszen mesterien tudtak hazudni, cselt alkalmazni amikor a másik törzzsel tárgyaltak.
Az autisták pedig technikailag vitték előre a közösséget. Ők voltak a szerszámkészítők, a fegyverkészítők, a feltalálók. A tűzcsinálást is nagy eséllyel egy autista találta fel. Szinte magam előtt látom ahogy míg a törzs a tűz körül beszélget, táncol, szórakozik, addig kicsit távolabb egy autista azzal szórakozik órákat hogy különböző köveket üt egymásnak, és egyszer csak, kb az ezredik kőnél észrevesz egy szikrát.
Autisták nélkül most nem is kommunikálnánk itt, a legtöbb technikai vívmányt nekik köszönhetjük. Csak pár név az autizmus spektrumon lévő hírességek közül: Bill Gates, Elon Musk, Albert Einstein, Isaac Newton, Michelangelo, Nikola Tesla.
És te ezeket dobnád le a Taigetoszról?! Gratulálok. Maradhatsz is ősember.
A "normális" emberek valójában a tömegemberek, akik semmi mást nem tudnak mint enni/b.szni/aludni/alap munkákat elvégezni. Ők etetik/védik pont a különlegeseket, akik annyira másak hogy pont az alap dolgokkal nem képesek foglalkozni. Ha tudnának, akkor az pont a különleges képességeik rovására menne.
Nagyon kifordítva látod a világot és a helyedet benne. Az ilyen "mentális betegek" azok akik a legtöbbet tették az emberiségért, és a "normálisak" azok akik a legkevesebbet teszik le az asztalra. Akik mentális betegek lesznek vagy intézetekbe kerülnek, azok pont azok a különlegesek akiket a környezetük elcseszett mert bénák/önzők voltak, vagy mert nem ismerték fel az illető különleges képességét. Az a segítőik kudarca. Az emberiség kudarca.
15: pont hogy nem. A "normális" vagy inkább úgy mondanám, az átlagemberek, azok akik FENNTARTJÁK a társadalmat. Működtetik a gépezetet, ahogy mások megmondják nekik.
A különlegesek VISZIK ELŐRE.
17: Pont azokat az eseteket hozod fel, amikről beszéltem: amikor a hozzájuk nem passzoló környezet egy idő után megbillenti őket. Nem arra "lettek tervezve" amire kényszerítik őket, és EMIATT lesz belőlük orvosi példás eset. Pl ha egy normális embert kiküldesz a frontra, nagy eséllyel lelkileg összetörik, posz-traumás stressz szindrómája lesz, tehát pont hogy orvosi eset. A "normálisból". Mert neki nem az a megfelelő környezet. Egy pszichopatának az meg se kottyanna, sőt pont hogy ott lenne elemében! A szürke hétköznapi életben, 8 órában, szürke irodai munkásként szenved, és egy idő után keresi a módot hogy a képességeit ki tudja használni. Van aki katona vagy kém lesz, van aki sorozatgyilkos. Környezet miatt.
A skizó még érzékenyebb a környezetére és a mai világban még kevesebb helyen tud labdába rúgni.
Az autisták világa pont most jön. Már benne is vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!