Tényleg van olyan, aki kifejezetten nehezen éli meg a tömegközlekedést amiatt, mert nem bírja az embereket?
Nem nagyon... akit annyira zavar, az egyszerűen más utazási módot választ, és kész. Autó, bicaj, gyalog.
Már alapvetően a tömegközlekedés totál veszteséges, tehát alig vannak utazók. Ez egy közszolgáltatás, amit mindenki fizet, nem csak az, aki jegyet vesz. Nem is tudom.... jegy árának hányszorosát költi még rá az állam ezekre? Maga a jegy árát is már kipótolja közel dupla árral.
Tehát alapvetően az megy tömegjözlekedéssel, aki rászorul. A többségüket azért nem ingerlik az emberek ilyeen szinten elfogadják a helyzetet, és ennyi.
(Kivéve persze Budapest, ott sokan akkor is a tömegközlekedést választják, ha megengedhetnék maguknak az autót+parkolást. Sokkal stresszmentesebb, kevésbé kimerítő lehet. Viszonylag jól működik. Persze vannak horror járatok... hév,4-6...)
Az M3as a legjobb 45 fokban :) 07:00-18:00ig meg tömve van :) :)
de minek rá klíma, hisz a föld alatt nem süti a Nap :) :) :)
Volt olyan gimis osztálytársam, akinek olyan durva szorongása volt, hogy neki még csak szóba sem jöhetett, hogy tömegközlekedéssel közlekedjen. Az emberek közelségét sem bírta, az idegenekét még annyira sem.
Meg legjobb barátnőm olyan, hogy irtózik (vagy nem is tudom, mi erre a legjobb szó) attól, hogy valaki pont felette áll meg buszon utazásnál. Vagy legalább olyan pozícióban, hogy közel van az arcához az illető könyöke. Ezt amúgy nagyon meg tudom érteni, mert felénk eléggé hajlamosak a száguldozásra, így a hirtelen fékezésekre is, a sofőrök.
Jelen. Ezért járok autóval. Néha amikor muszáj tömegközlekedéssel mennem, akkor minden bajom van.
Rálép a lábamra, hozzàmér, a kapaszkodónál tuti rámarkol a kezemre. Nem ülök le soha, de akkor meg beleáll az aurámba és szívom be a kilélegzett levegőjét. Ha kanyarodik a busz, akkor képtelen megtartani a súlyát és rámdől, a szatrya üti a lábam. A másik suttyó hangfalon hallgatja a zenét. 40 fok van, izzadtságszag van, mert sokan nem ismerik a dezodort. A kedvencem a szandál, körömgombával. Vagy tuti van valahol egy piaszagú alkesz, akitől a beled kifordul.
A másik kedvencem a reggeli fokhagymaszag, keveredve az öreglányok parfümjével. Vagy amikor fél perce dobta el a csikket és full hamutartó szaga van, de azérr be nem áll a pofája a fejemtől 30 centire. Én meg azon gondolkozom, hogy ne hányjam le.
Valaki tuti odafingik a busz közepére, hogy mindenki élvezhesse.
A levegőt nem szeretik, az ablakok behúzva.
Szóval ezért szeretek inkább autózni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!