Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek a targyak potolhatok?

Angelo99 kérdése:

Szerintetek a targyak potolhatok?

Figyelt kérdés
Szerintetek a targyak potolhatok nektek mi a velemenyetek errol van kedvenc targyatok vagy ragaszkodtok hozzajuk??
dec. 1. 23:22
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%
Régi családi fotókat nehéz pl nem lehet pótolni.
dec. 2. 01:47
 12/31 anonim ***** válasza:
100%
Az egyedi tárgyak nem. Fényképek, kézzel írt levelek, levelezőlapok, valakinek a festményei, regényei, stb. Van, ami pótolható, de valami emlék miatt van egy kötődése hozzá az embernek, valakitől kapta, aki fontos volt neki, vagy valami kedves gyerekkori játéka, stb. Régi tárgyak se mindig pótolhatóak. Pl. ha egy 50 éves szék vagy asztal tönkremegy, sokszor már használtan se lehet olyat venni.
dec. 2. 01:59
 13/31 anonim ***** válasza:
100%
Nekem vannak kedvenc tárgyaim, de egy kispárna a legkedvesebb. Kis tollas, a világ legjobb párnája és már sok emlék is fűződik hozzá.
dec. 2. 02:03
 14/31 A kérdező kommentje:
Hm
dec. 2. 02:18
 15/31 anonim ***** válasza:
100%

Már megint/még mindig a horvát figura?

Komolyan lassan gyűjtést szervezünk, hogy még nyár előtt visszamehess és megvehesd, de egyébként egy olyan dolgon, ami sosem volt a tiéd, túl kellene tudni lépni...

dec. 2. 02:32
 16/31 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

Émto bol volt vmi bivalyeros porszívóm ingyen lomostol. 8 évig porszivoztam vele.

Azota se találok olyan porszívót ami képes még szekrények közt is kiszívni a port ha nem ér be a porszivócső, csak a szívóereje.

Olcsobb gépek nagy nullák ilyen tekintetben padlo résekből se szívnak ki semmit, 100 ezres gépekkel pedig nem merek kisérletezni es nem is akarok valami nagy batár nagy gépet.

Az a márka meg sehol nincs a neten se már ami nekem volt német porszívom.

dec. 2. 06:28
 17/31 anonim ***** válasza:
72%
*Es nem százezrekért volt olyanom hanem ingyen. Kizart hogy valaha is ingyen legyen mégegy hiperszuper es kisalakú porszivom.
dec. 2. 06:29
 18/31 anonim ***** válasza:
16-17 vagyok szóval Némto-ból ingye bivalyerős porszivom utoljára.
dec. 2. 06:30
 19/31 anonim ***** válasza:
100%

Az fontosabb kérdés, hogy miért kötődik valaki ennyire tárgyakhoz.

Ott az anyagi oldal, hogy nehéz összeeakni a pézt egy újra, drága lenne stb. Az ilyen gyűjtögetési zavar is a mélyszegénység okozta traumára vezethető vissza, páciens képtelen bármitől is megválni, a tárgyak felhalmozása ad nekik fals érzelmi biztonságot.

Aztán ott van az a rész, hogy sokaknak a funkció nagyon számít, pl vannak kerekesszékes emberek akik belehalnak abba, ha a reptéren megrongálódik a székük. Ez a vonal egy random tárgy és egy létfontosságú eszköz között nem olyan éles.

Nagyon sokan élnek úgy, hogy 1-2 ilyen dolog teljesen megváltoztatja az életüket, pl egy szemüveg, speciális ékszerek amik fogják az ujjakat, vagy egy telefon viszonylag ártalnatlannak hat, de nélküle nagyon máshogy élnének sokan.

Aztán van a szenitmentális rész, ha egy tárgy valamit szimbolizál, mély jelentése van.

Egy jegygyűrű értéke manapság már inkább szimbólumként fontos, nem az arany meg a kövek mint anyagi befektetés fontosak.

dec. 2. 08:07
 20/31 anonim ***** válasza:
100%

Nem pótolhatók mind.Azok,amiket ajándékba kaptál (akár szeretetből,akár csak, hogy adjon valamit,mert pl szülinapra rokonságotokon belül meg van szokva,hogy illik) ,vagy te vetted magadnak szeretetből, azok Nem pótolhatók.

Meg pl használati eszközök terén sem minden pótolható, pl a mamám egyszer kölcsönadta azt a jó régi diódarálónkat valakinek -.- , azóta se kaptuk vissza,és olyat már nem gyártanak. pl. a sok műanyag diódaráló asszem azok eldugultak, talán az összeillesztésnél (szétszedhető/esetleg szét is jön használatkor(??) amúgy), ilyen kis résekbe beleszorultak asszem a diók.

A régi az fém volt, és ilyen selymes, lágy porrá darálta a diót, és mindig nagyon jó állapotban volt. (Gondolom,van is.)

Szóval,ami nagyon fontos,azt TILOS kölcsönadni. Pl egy tollat simán pótolsz, de a kedvenc pólódat ne add oda. Esetleg kinőtt babaruhákat lehet kölcsönbe is barátoknak, ha ott aktuális, és nem bánod,ha az ő gyerekük is lehányja, és te még akarsz gyereket,és úgy beszélitek meg,hogy majd visszaadja a ruhákat. Én egyszer melltartó-pántot adtam kölcsön szalagavatón az osztálytársamnak, mikor végeztek a keringővel, vissza is kaptam. Én nem keringőztem, csak osztálytáncoltam, arra meg én kaptam kölcsön egy felsőt, azt is rögtön visszaadtam, volt nálam másik, pl a blúzom, amit fölvehettem vissza.

dec. 2. 11:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!