Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért elégszenek meg sokan...

Miért elégszenek meg sokan itthon az ilyen 3-400 ezres fizetésekkel, mikor külföldön hasonló árak mellett ennek a többszörösét is meg lehet keresni?

Figyelt kérdés

nov. 27. 15:42
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:

Kösz bakker. Megint megy a felrebeszélés.

Igen, tudom, ha csak Dunaszerdahely felé autózom, mert sokszor arra kell mennem a bécsi reptérre, irigylem őket annyival jobbak az útjaik, szívesen mögéállnék annak aki ezt prioritásnak tenné. Az M1 is már rég 2x4 savos kellene legyen legalább Győrig. Tragédia ami ott van.

Egyébként a lengyelekkel kapcsolatban is igazad van, elképesztő a legutóbbi 15-20 évük.

Nekem nem az a bajom, hogy kritizáljátok a kormányt, mert van miért, de mivel én már láttam karón varjút, szeretném látni, hogy a mostani új csodacsatár mit, hogyan mikor, miből. Én a világ számos pontján dolgozom, legtöbbet az USA-ban és Nyugat Európában de itt élek Magyarországon és oldschool módon repülővel közlekedem legtöbbször Schwechatról. Viszont én nem azt látom mikor itthon vagyok, hogy éheznek az emberek; a termelői piacon itt 7 óra után nem tudsz parkolni, pedig a legolcsóbb kolbász is kétszerese a legdrágábbnak a Sparban. Ettől még lehet sokaknak nehéz az élet, de én bocsánat de nem vagyok politikus, nem találkozom velük.

Mondjuk odaát is más vásárol a WholeFoodsban mint a Walmartban.

Nagyon sok barátom, volt tanítványom él és dolgozik külföldön de egyik sem arra büszke, hogy ugyanazért a munkáért többet kap külföldön, hanem arra, hogy élve a szerencsés lehetőséggel mire vitte odaát. Jól néznénk ki, ha nem keresnél többet az USA-ban, mint itthon... Azt hogy lehetett volna összehozni? Sehogy, ez történelem. Ahogy a régió többi országa is nagyságrendileg ott van mint mi. Nagyon jók a lengyelek, most is több bennük a svung, meg a csehek, de a románok nem, mindig bosszankodok amikor Bukarestben járok, de ott sincsen holland átlagbér, nem bagyságrendűek a különbségek.

Múltkor beszélgettem egy asztalos alkalmazottal Seattle-ben. 110 ezer dollárt keres. Nyilván évente. Egy volt osztálytársam orvos Denverben, evi 250 ezret kap. Ugyanott Seattle-ben, ahol ott a Google, az Amazon, a Microsoft és a Boeing is a környéken, délután négykor havi 25 ezret kereső 30 évesek sétáltatják a kutyáikat, esetenként a macskáikat.

Mi itthon el se tudjuk képzelni milyen pénzeket lehet arrafelé keresni. A brit mérnökök is riadzan ébrednek arra, hogy mégsrm az USA-ban dolgoznak. Ezt mi sosem fogjuk elérni.

Beszelgettem itthon is, pl. apósom szomszedja kórházi adminisztrátor, a Covid alatt be kellett öltöznie, havi 1,2 milliót vitt haza a pandémia alatt. Idős szüleim ketten majdnem 700 ezer a nyugdíjuk, pedagógus ismerősök, igazgatóhelyettes fazon meg valami magas kategóriás tanárnő az asszony, ketten 1 milliót visznek haza, kórhazi orvosok milliókat keresnek. Szóval biztos az én hibám, de én ezekkel találkozom.

Azt, hogy mindegy, hogy kire, csak váltsuk le Orbánt, a legmélyebb szellemi restségnek találom. Főleg azoktól, akik általában iskolázattabbnak tartják magukat a trágyaszagú vidéki szavazóknál.

Nem, amíg nem lépnek túl az O1G-n én biankó csekket nem állítok ki nekik

nov. 29. 20:55
 32/37 anonim ***** válasza:
#31 Tesó, szerintem te nem látod a fától az erdőt. Látod, hogy történelmi okai vannak a süllyedő hajónknak, de tagadod, hogy süllyed, és nem látod, hogy az orrod előtt is ott vannak azok a történelmi okok. Valamiért benyeled a fideszes narratíva egy részét, vélhetően kritika nélkül, és aki nem ért egyet, aki már rég menesztené a rendkívül magas lopási rátájúakat, az a hülye szerinted. Szerintem meg én vagyok a hülye, hogy nullázni szeretném a korrupciót. Én se veszem el másoktól, ami nem az enyém. Ki lehet bírni, nem is nehéz egyáltalán. Mindeközben ami pénz mozdul a munkabérem körül, annak két harmada megy a közösbe, mert még onnan se lopom el, ami nem az enyém. Szerintem a szellemi létminimum az lenne, hogy mások se sikkasztanak, vagy ha mégis, akkor a bűnös arányosan bűnhődik, nem pedig egy ország tapsikol neki. Javíts ki persze, ha mégse lennék hülye!
nov. 29. 22:49
 33/37 anonim ***** válasza:
Nem. Tévedsz. Az a bajom, hogy veletek nem lenne jobb. Minek cseréljem le a rosszat, még rosszabbra.
nov. 30. 06:03
 34/37 anonim ***** válasza:
Milyen "velünk"? Kikre gondolsz? Azokra, akiknek a tökük tele van ezzel a szemérmetlen rablással, az EU támogatások betonba borításával, strómanok kitömésével, betarthatatlan törvényekkel, megbízhatatlan törvényhozással? Kikkel nem lenne jobb? Mi itt vagyunk baszki, nem megyünk sehova.
nov. 30. 07:59
 35/37 anonim ***** válasza:
Igen
nov. 30. 13:05
 36/37 anonim ***** válasza:
#35: Azt mond meg, ha neked az új ennél csak rosszabb lesz, amit el tudok hinni, mert itt bárki volt az utóbbi 40 évben egy se volt jobb, de akkor anno mi motivált, hogy a fiatalokból álló, előtte semmit fel nem mutató, csak hőzöngő, vicsorgó, idegesítő (rosszabbul élünk, mint 4 éve kampány) Fideszre szavazz. Dettó ugyanez volt a marhaságaikkal együtt.
nov. 30. 19:35
 37/37 anonim ***** válasza:
Voltunk kint 2 évig. Most én 40, feleségem 33. Tehermentes ingatlan. 1,7 millió bevétel havonta nettóban. Miért mennénk?
dec. 3. 21:50
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!