Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért elégszenek meg sokan...

Miért elégszenek meg sokan itthon az ilyen 3-400 ezres fizetésekkel, mikor külföldön hasonló árak mellett ennek a többszörösét is meg lehet keresni?

Figyelt kérdés

nov. 27. 15:42
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
75%
Mert itthon érzem jól magam? Hiába megyek ki külföldre, ha a stressz és szorongás kicsinál
nov. 28. 09:47
 22/37 anonim ***** válasza:
4%
Milyen minimálbér? Ki a f*szom az a lúzer aki minimálbért keres? Mi a túrót csináltál eddigi életedben? Mit tettél azért, hogy ne minimálbért keressél? Vagy nem neked kéne ezért munkálkodnod, hanem a mikulásnak? 1600 eurót itthon is keres 3/4 Budapest.
nov. 28. 13:09
 23/37 anonim ***** válasza:
100%
#22 persze, mindjárt hagyunk hátra családot, kéglit, mindent, mert fos vadkeleten kellett születnünk két nyomorult alkesz közé, gondolkozz már! Van pár zseni/őrült, aki megy aztán nyomja ahogy bírja, aztán majd marad abból is valami tikkelő nyomorult 40 után... Nekem is csak annyi a bűnöm szerintem, hogy nem voltam nagyravágyó, és képes voltam bizakodni. Kicsit szánj időt rá, hogy elképzeled, hogy másoknak lehet hogy nem csak megszületni volt nehéz.
nov. 28. 14:29
 24/37 anonim ***** válasza:
68%
Ha van piacképes tudásod, persze. Ha nincs, akkor meg nem tudsz kimenni. Kisvárosban pl. nem fogsz te 300-at se megkeresni. Tanulni akkor tudsz, ha a munkáltató nem tesz keresztbe és van pénzed, energiád. Aztán persze költözhetsz, mert helyben nem mész semmire a tudásoddal.
nov. 28. 17:21
 25/37 anonim ***** válasza:
53%
#24 Próbálj már túllátni az orrodon, ez a nyomorék ország hány évtizede kapja a szart szerinted? És lassan negyven éve van az, hogy simán aktívan megszavazza az istenadta nép a balsorsa folytatódását, majd nyomja a Himnuszban, hogy tán az Isten megmenthetné. Nem igaz, hogy nem tudod összerakni fejben. Oké, hogy páran valahogy (részben szerencsésen is, tudod te is) kitépték a fejüket a sűrűjéből, de a nagy többség olyan, ahogy az Analog Balaton nagyon találóan megfogalmazta az önpusztításban folytatódó életet: "Senki nem segít, de nem is kérem".
nov. 28. 17:32
 26/37 anonim ***** válasza:
Az a tévedésed, hogy az a pár k*rva sok. Eleve halálraítélt ez a sok rinyálás, ahelyett, hogy mindenki megpróbálná maga rendezni a saját életét és nem valami b*zi politikustol várná, hogy törölje meg az orrát. Ki mondta, hogy az élet habostorta? Ki mondta, hogy az élet igazságos? Ki mondta, hogy neked könnyű lesz majd kikaparnod magad a sz*rból? Ígért neked ilyet a jóisten? Azért, mert neked háromszor nehezebb mint másnak, feladod? Nem hozzák ide neked a jól fizető állást? És akkor te maradsz a s*ggeden, mert nehéz? Ahelyett, hogy olyan erősen kaparnád ki magad a gödörből, hogy csontig kopna a könyököd, te továbbra is másokat hibáztatsz? Azt keresed, hogy mások mit tehetnének érted, nem azt, hogy te mit tehetnél magadért? Hol volt az a születési anyakönyvi kivonatodban rögzítve, hogy könnyű lesz? (Engem meg ez a tehetetlen impotencia dühít fel, bocsánat)
nov. 29. 08:04
 27/37 anonim ***** válasza:

Viszont amivel több ott a fizetés, szinte annyival drágább is minden. Úgyhogy ennél kicsit összetettebb a helyzet.

Különben én 300 alatt is megelégszek, de ez is körülménytől függ.

nov. 29. 08:30
 28/37 anonim ***** válasza:
67%
#27: Részben igaz csak, én Angliáról tudok beszélni. Igen, drágább az albérlet, drágább lakást venni, plusz nincs hatósági áras áram, a bölcsöde fizetős pl. Vannak kiadások, viszont a fizetés az itthoni kb 5x-6x-osa, konkrét példán rokonaim fejenként 1.5-2 millió körül keresnek forintban, egyikük mérnök, másik gyári munkás 3 műszakban, ráadásul mivel bevándorlók, kevesebbet kapnak, egy angol ennél csak többet, ezt add össze, majdnem havi 4 millió, ennek a fele elmegy a fent említettekre, a másik felét félre tudják rakni... és az meg plusz, hogy a forint csak gyengül a fonthoz képest, ha hazajönnek, itthon nekik minden olcsó. Bár az utóbbi években az itthoni óriási infláció miatt ők is csak néznek, milyen árak lettek, de ekkora fizuból nekik ez is semmi... itthon kerestek hasonló munkakörben 3-400ezer forintot, amiből semmire se jutottak.
nov. 29. 09:42
 29/37 anonim ***** válasza:
0%

És az hogy megy szerinted, itthon megnyom valaki a karmelitában egy gombot, és hopp, mit nekünk 40 kommunizmus, világháború, Horthy korszak, egy ugrás és a nemrég még legnagyobb gyarmattartó világbirodalom bérszínvonalán leszünk? Nem hazafelé kell hasonlítgatni, hanem ott, azokhoz, ahol most élsz.

Én kérek elnézést hogy itt és most jobban élek Magyarországon mint az átlag angol vagy német az ő országában.

nov. 29. 11:49
 30/37 anonim ***** válasza:
#29: Én nem várom el, hogy azon a szinten legyünk, viszont az elmúlt 40 év alatt nem látom, hogy bármit is közelítettünk volna. Képzeld, én is jól élek, bőven az átlag felett, ezt nem dicsekvésből írom, hanem azért, mert attól még látom, hogy körülöttünk mi van a hétköznapok szintjén és elkeserítő. És most direkt nem az egészségügyet hozom fel, mert hála az égnek, fiatalon sok közöm nincs hozzá, de az engem pl nagyon idegesít az utak állapota, hogy nincs megépítve az M0 végig, hogy Bp a közlekedés egy katasztrófa, miközben Angliában mindenhol 4 sávos az autópálya, de ha nem akarunk messzemenni, Varsóban is négysávos utak vannak a város szívében... Csak egy dolgot ragadtam ki, sorolhatnám napestig.
nov. 29. 16:45
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!