Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Ha megvagytok fázva, milyen...

Ha megvagytok fázva, milyen módszerekkel álltok gyorsan talpra? Lent.

Figyelt kérdés
Valószínűleg nagyon megbetegedtem, fáj a torkom, ráz a hideg, orrfolyás, és alig bírok kikelni az ágyból. Ti ilyenkor milyen praktikákkal álltok gyorsan talpra, hogy meggyógyúljatok?

jan. 2. 16:29
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekem volt hasonló...

Első, hogy nem nyomkodod a telód éjfélig, hanem 7-8-kor lámpaoltás. Meleg tea, nem energiaital.

Meg kellene nézni az étvágyad, és ennek mesgyéjén valami tápanyagdús élelmiszereket kellene fogyasztani.

Fürdés meleg vízzel vagy váltott hőmérsékletű zuhanyvízzel...

jan. 2. 16:36
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Sok folyadék, meleg citromos tea főleg ha lázas is vagyok. Ha szükséges fájdalomcsillapító, torokfájásra torokfertőtlenítő, méz. Meleg zuhany, utána azonnal fekszem és alszom. Fontos ilyenkor a sok pihenés, hamarabb gyógyulsz.

Jobbulást🙂

jan. 2. 16:43
 3/12 anonim ***** válasza:
77%

Hát, amikor már ennyire rosszul vok, akkor napi ca. 1-2000 MG C-vit. segít, meg sok ivás (cukros, tejes, szeszes dolgokat kerülöm, a bakteriális felülfertőződést elkerülendő) de reszelt gyömbértől és egész borstól, egész szegfűszegtől, egész fahéjtól lehet csípős a tea. Ált. alig eszek aznap, ha igen, akkor legyen benne:

fokhagyma max. egy gerezd étkezésenként,

1 kisebb fej vöröshagyma v lila hagyma,

zsír vagy vaj,

csili inkább nyersen

minimális kenyér v kétszersült v korpovit keksz.

Ha szereted és bírod, egyél sav. káposztát is, mert a láz lelasstíja a perisztaltikád. A savkáp meg beindítja.

Este lefekvés előtt egy órával iszok egy pohár vörösbort (v forraltat) a vérképzést beindítandó.

Nem telefonozok (ebben tök igaza van egyesnek, felpontoztam). Időben lefekszek és arra számítok, h jól kiizzadok éjjel. Ha igen, még éjjel kicserélem az ágyneműm és le is zuhanyzok. Aztán zavartalan szunya újra.

Nekem ez a fenti módszer vált be.

Gyógyulást!

jan. 2. 16:45
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Mindent ugyanúgy csinálok, legfeljebb sósvizes orrsprayt használok, és kész, pár nap alatt elmúlik.
jan. 2. 17:05
 5/12 anonim ***** válasza:
90%
Neocitran, Algopyron, mézes tea, mentolos Stepsils cukorka.
jan. 2. 17:10
 6/12 anonim ***** válasza:
69%

Én úgy szoktam amikor már érzem az előjelét annak hogy kezdek lerobbanni akkor már neocitránnal kezdem, meg citromos teával leöblítem, aztán jó melegvízes fürdőben áztatom magam, utána egyből be az ágyba jól betakarózók és alszok ameddig csak lehetséges. Szükség esetén lázcsillapítót beszoktam kapni, meg ha nagyon oda vagyok akkor coldrex tabletta főleg ha már fáj a torkom és egyben van a taknyom a nyálammal meg inhalálni is szoktam ha van annyi lelki erőm hozzá.

Én ilyenkor szedek vitaminokat télen alapból, meg normálisan felöltözök ha kimegyek.

jan. 2. 17:20
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Én azt figyeltem meg magamon, hogyha erölködök a csodamódszerekkel akkor 7 nap alatt teljesen meggyógyulok, ha meg nem csinálok semmit, max pihenek, és teszem a napi teendőimet, ha orrdugulásom van kezelem, lázat szintén, akkor max egy hét alatt rendbe jövök, szóval tök mindegy mit csinálok...
jan. 2. 18:01
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Max közérzetjavító intézkedéseket lehet tenni, de gyorsabban nem fogsz meggyógyulni azoktól sem.
jan. 2. 18:46
 9/12 anonim ***** válasza:
34%

* meg vagytok fázva

* meggyógyuljatok

tegnap 01:37
 10/12 A kérdező kommentje:
Any@d. élni alig bírok, erre a szövegjavítással jössz? nálad valami nagyon nem oké a fejedben.
tegnap 05:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!