Hogyan tanulhatnék gyorsabban, milyen alternatív módszerek léteznek?
Úgy érzem, lassan tanulok, bár erre biztosan a mentális problémáim is rányomják a bélyeget (a pszichiáter is ezt mondta, depressziós vagyok és pánik beteg).
Milyen olvasmányokat - elektronikus is jó-, vagy filmet, videót esetleg hanganyagot ajánlotok, amiben tanulásmódszertanban lehet jobban elásnom magam?
Köszönöm a választ!
Elvégeztem egy villámolvasás tanfolyamot, nekem nem sokat segített, de vannak, akiknek igen. Elvileg találhatsz az ottani technikák közül hasznosat.
A másik, ami segíthet, ha nem egyhuzamban órákig tanulsz, hanem fél óránként, óránként kisebb mozgásos szüneteket tartasz. A koncentráció fenntartásában nekem segít, ha nem csak olvasok, hanem szövegkiemelőzöm a lényeget.
Angol nyelvű is jó?
Nekem is egyébként az vált be, hogy 30-40 perces tanulási blokkokat tartok, majd egy 10-15 perces szünetet. Azalatt pedig nem telefonozok, hanem felállok, nyújtózom kicsit, vagy eszem valamit. Színkódolás segít még (pl. a definiálandó dolog neve lila, a konkrét definíció zöld, fontosabb címek kék, alcímek rózsaszín), meg néha az is, ha egy kicsit rajzolok a füzetbe és ahhoz társítom az anyagot.
Ne szedj gyogyszert,mert az tonkreteszi a memoriad es egyeb kepessegeid.
Jarj kocogni rendszeresen. Ettol sokkal gyorsabban tanulsz.
Világ életemben nehezen tanultam én is.
De viszont...ami érdekelt valóban érdekelt, azt könnyen megtanultam és rámragadt és megjegyeztem, mert valóban érdekelt.
Az emberre kényszerített tárgyak mint a sok sok felesleges matematika (amiből kb. 10%-ot fogsz használni életed során, kivéve ha ilyen szak érdekel) irodalom történelem stb...ezeket többnyire rákényszerítik az emberre....
Van egy általános tudás...de pl. matekot általános suli után el is lehetett volna felejteni , mindazoknak akiknek a szakmájukhoz nincs emeltebbre szükség.
Németül tanultam általánosban majd folytattam ezt nyilván szakközépben is, de gyűlöltem .....aztán külön elmentem angol tanfolyamra mert érdekelt.
Sziaa!
Nekem az segit ha kiviszem a telomat a szobambol vagy csak ne zavarjanakba teszem bar ugy reflexbol belepek a pinterestbe mert unatkozok:/. Ezen kivul en ugy tudtam gyorsan es hatekonyan tanulni h csinaltam magamnak egy ,,dolgozatot,, az anyagbol. Az is segitett h elmagyaraztam vkinek igazabol nem elo emberre gondolok hanem akar egy plussnek v csak egy kepnek. Es nekem a verseknel az segit ha apumnak fel mondom. Remelem segiteni fog es h jobban fog menni a tanulas:).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!