Nekem januárban lett vége egy hosszú (9 éves) kapcsolatomnak és kb. augusztus környéken éreztem azt, hogy készen állok elkezdeni randizni, ezért regisztráltam 1-2 társkeresőre. A ghostingolasnak is vannak fokozatai. Ha például matcheltünk és néhány mondat üzenet váltás volt mindössze , de valaki eltűnik (tehát még szám csere nem volt és nem beszéltünk meg semmiféle találkozót), azzal nem nagyon foglalkozom , nekem is volt olyan, hogy ha valaki nagyon egy szavas válaszokat adott és nem nagyon kérdezett tőlem semmit, hogy mindenféle magyarázat nélkül töröltem. Na de ha már eljutunk egy szám cseréig és elkezdünk kicsit komolyabban beszélgetni és esetleg meg egy találkozót is megbeszélünk , de valami miatt meggondolom magam, akkor az a minimum , hogy legalább egy két mondatos üzenetet elküldök a másiknak. Ha meg esetleg volt már 2-5 randi majd ezután mindenféle magyarázat nélkül tűnik el valaki (ebben a fázisban nem várok el meg egy telefon hívást sem, ugyanúgy elég egy üzenet), na attól gusztustalanabb nincs. Még csak részletes magyarázat sem kell, elég annyi , hogy “átgondoltam és úgy érzem , hogy nem szeretném ezt folytatni és mivel nem akarok tiszteletlen lenni és a te időd feleslegesen rabolni, ezért írom ezt az üzenetet”. Ennyi, több nem kell. Velem most történt ilyen (sajnos szex is volt). A legrosszabb ebben az, hogy meg o mondta a találkozó végén, hogy akkor csütörtökön találkozunk. Mondom tok jó , annyit kerek, hogy csütörtök reggel jelezze, hogy biztos jó e és hogy mikor , mert elég elfoglalt vagyok munka miatt és tudnom kene, hogy hogy szervezzek bizonyos feladatokat meg. Elotte chaten is rendszeresen beszéltünk (min. Minden másnap) és azt éreztem, hogy o is élvezi a társaságom, mind a szóbeli mind a verbális jelzései erre utaltak elég erősen. Erre három napig semmi, majd ma délelőtt csak annyit írtam , hogy szia mi újság? Válaszra sem méltatott , pedig online volt többször. Nem arról van szó, hogy olyan mely érzéseim lennének fele , de emberileg semmibe véve érzem magam és kihasználva. Hogy ennyit nem érdemlek meg, hogy egy két soros üzenetet kapjak, hogy bocsi nem. Miközben volt meg az első randin egy beszélgetésünk erről, és meg panaszkodott is rola , hogy öt annyi nő ghostingolta és hogy o korrekt pedig. Mondtam neki, hogy annyit kerek tőle , hogy ha úgy gondolja , hogy velem nem, nincsen semmi baj, akkor mindenképpen tudassa velem, és hogy én ezt jól kezelem , nem azt okozza bennem, hogy utána esetleg könyörögni kezdenek neki, hanem tiszteletben fogom tartani a döntését és a saját magam fele érzett tisztelet és ezáltal meg fog maradni. Mert a méltó lezárás ez emiatt fontos. Hogy ne azt erezd , hogy egy darab sz*r vagy, ne azon kattogjal még napokkal később is, hogy uristen biztos a szemelyisegem /kulsőm milyen gaz meg Jajj biztos az a mondat vagy hangsúly nem tetszett neki vagy akarmi, hanem hogy oké nem jött össze ,a kompatibilitást nem lehet ki erőszakolni , de emberként tiszteltek és kezeltek és ezáltal ezek a randi élmények egy pozitív dobozban tudnak maradni. Mert ezzel a két lezáró mondattal értékeled azt, hogy a másik a kevés idejét és energiáját rad szánta. Nagyon egyet értett velem, ami szuper volt és azt éreztem, hogy biztonságban vagyok és mégha esetleg nem is jön össze , de nem fognak bántani aljas módon. És ennek ellenére ez történt. :-( Nem tudom mennyire jön át a lényeg , de nekem ezért fájdalmas a ghosting és minél több energiát teszel bele annál rosszabb. Próbálom úgy nézni, hogy Örülök , hogy ezt 3-4 hét után csinalta és nem mondjuk pár hónap után amikor meg ettől is több energiát fektettem volna bele ebbe az illetőbe. De azért elég rendesen elment a kedvem a társkereséstől. :-(