Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van az országban annyi...

Miért van az országban annyi bolond, problémás ember?

Figyelt kérdés

Ezt most komolyan kérdem. Az utcán szembejövő magában beszélő őrülteket leszámítva-abból is kiemelkedően sok van-szokatlanul sok mentálisan beteg ember van.

Nő aki bírósági végzést kapott, h nem látogathatja a gyerekeit, egy közelebbi ismerős skizofrén lett(diagnosztizálták), egy másik közveszélyes ha nem szedi a gyógyszereit, a 10 házas utcánkból 3 szomszéd bolond (egyik időnként idegen nyelven kiabál nekem, másik minden alkalommal bemutatkozik).

Az exem sem volt normális, azért is lett ex..egy másik 15 macskával és 5 kutyával él, elájulsz ha bemész a házba. Kirándulás közben is láttunk ilyeneket, egy nő pl odajött hozzánk h az összes fát ki kell vágni az erdőben mert életveszélyesek, bármikor kidőlhetnek..és tudnék vég nélkül sorolni.

Én évtízedeket éltem külföldön, ilyen durván sehol sem láttam.

Mi lehet az oka? A kommunizmus? A történelem? Valami rejtélyes helyi sugárzás? A reménytelenség, taposómalom? Egymás utálata?

Nagyon furcsa és szomorú.

Légyszíves ne írjatok a pártokról, mert az engem nem érdekel. Valami komolyabb mögöttes ok kell hogy legyen.

nov. 1. 08:07
1 2 3 4
 31/35 A kérdező kommentje:

Az elég baj, ha elolvastad. Szövegértelmezésre lenne szükség.

Komolyan,le fogom írni 100X egy lapra magamnak: kerüld el a gyakorit!

Hátha megjegyzem.

A"nem nézek többet tévét" működött még huszonévesen is.

Mindig csak kvra felhúz.

nov. 8. 10:39
 32/35 anonim ***** válasza:

Ez a kerdesed:

Miert van annyi problemas, bolond ember ?

Valaszod az elso bekezdesben: Az utcán szembejövő magában beszélő őrülteket leszámítva-abból is kiemelkedően sok van-szokatlanul sok mentálisan beteg ember van.

Az orulteket leszamitva azt jelenti, hogy oket nem veszed figyelembe, a MARADEK, tehat a mentalisan beteg ember=problemas, bolond.

Sajnalom, ha nem sikerul megertened azt, amit irsz.

nov. 8. 11:11
 33/35 anonim ***** válasza:
Totàlisan degradálódott a társadalmunk, europa 3. legbetegebb orszàga lettünk az elmúlt 20 év alatt, ezek a változások ahogy észrevettem, 2004-2006- ban kezdődtek, szerintem a pénzhiány, az állandó malomkerék felgyülemlett streszt okoz, én 10 évet éltem külföldön (2009-2010), hazajöttem és egy elhidegült barátságtalan, távolságtartó társadalmat találtam itthon, de főleg Budapesten és Nyugat Magyarországon, a Keleti régiókban egy fokkal jobb a helyzet, de ezeket a kialakuló problémákat akkor is lehetett érezni, amikor elmentem itthonról, sejtettem már akkor, hogy nagyon rosz irányba haladunk. Mondok példát; Ételfutár vagyok, sok olyan új lakóépületbe bemegyek, ahol az emberek be vannak zárkózva, senki nem ismer senkit, bunkók, és ráadásul nem kerületi születésüek (XXII ker Budafok), mi egy kis összetartó közösség voltunk, sokan ismerték egymást, van akit csak látásból. A másik amit észrevettem, hogy beszélgetek egy velem egyidős 40-45 év közöttivel, megkérdezem tőle pl.: Emlékszel a taxisblokádea 1992-ben? Vagy emlékszel a 2006-os tüntetésekre? Vagy emlékszel a Jugoszláv háborúra? ....és sorolhatnám tovább.....Fogalmuk sincs! Kik ezek? Honnan jöttek? Mert amiket elsoroltam, még egy vidéki is tudja! Sok olyannal találkozom,akik egykor a gyerekkori barátaim voltak, távolságtartó rideg emberekké váltak, szűk látókörűek lettek, vagy alkoholistàk, vagy drogosok. Én 43 évesen ugyanolyan jókedélyű maradtam, pedig nagyon nem vagyok jó anyagi helyzetben, napról napra élek, de amióta hazajöttem, teljesen magányos vagyok. Az USA-ban sem voltam gazdag, de mindíg találtam új barátokat ( amerikaiakat, mexikóiakat), vagy csak olyanokat, akikkel tök jól el lehet beszélgetni, itthon ez szinte lehetetlen. De a németekkel is jól elvoltam, Kölnben. Szóval nagyon beteg a társadalmunk! Ha neagy Isten édesanyám meghal, én tuti hogy visszamegyek Chicago-ba, nem maradok ebbe a lelkinyomorult társadalomban!
nov. 29. 09:51
 34/35 anonim ***** válasza:
Tartson is ki a jó kedélyed kívánom, ez egy nagyon lehúzó, negatív közeggé vált minden téren. Én már nem csodálom a távtartókat, rájöttem hogy a többségi társadalommal szemben muszáj is, a saját lelki és mentális épségünk érdekében. Megkérdezhetem, hogy szerinted melyik a 2 legbetegebb eu állam, aki még minket is megelőz ebben? Mert én itt éltem végig ezt az egész orbános fasiszta szétrohadós összeugrasztós elmebajt (én is kb 2006ra raknám a kezdetét, vagy talán valóban előbb kezdték), és tudom milyen volt korábban, és látom milyen most (egyébként a te hazajövős tapasztalásod is nagyon értékes, egy normálisabb társadalomból rálátva), és én megkockáztatom hogy boldogtalanságban és lelki betegségben elsők lehetünk. És még nem értünk le a gödör aljára, úgy sejtem. Most indul be, hogy még a maradékot is szétlopják és szétrohasszák, érdekes egy világ lesz, bízok benne ez már a finálé.
nov. 29. 11:16
 35/35 anonim ***** válasza:
Az én személyes tapasztalatom Hollandia, ez igazi alamuszi sunyi társadalom, mindenki a szemedbe mosolyog, kedvesnek és korrektnek tűnik, a hátd mögött pedig mindennek lehordanak, mindenki mindenkit kihasznál ( ezt egy ehte holland srác js mondta, és tapasztaltam is kint nem egy munkahelyen),a nők pedig teljesen hűtlenek, a házasság valódisága csak érdek, a második ilyen társadalom Bulgária, csak addig kedvesek amíg fizetsz, semmit sem tesznek hátsó szándék nélkül,hatalmas a korrupció és mi vagyunk a harmadikok. A megítélésem teljesen személyes tapasztalatokon alapul, nem hallomásból! De persze az hogy jókedélyű vagyok, nem jelenti azt, hogy nem bánt ez az egész belülről ami itt van, egyébként mint mondtam, régiónként is változó nálunk, Békés megye szegény, de a legegyenesebb, barátságosabb emberek egész magyarorszàgon, Csongrád Csanàd megye pedig a második legjobb, ha memész Szegedre, mindenki kedves, mosolyog és segítőkész, én már gondolkoztam azon, hogy veszek egy tanyát Békés megyében, valami kis faluban, közel Békéscsabához vagy Gyulàhoz, valóságos lelki felüdülés oda menni!😀
nov. 30. 09:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!