Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van az országban annyi...

Miért van az országban annyi bolond, problémás ember?

Figyelt kérdés

Ezt most komolyan kérdem. Az utcán szembejövő magában beszélő őrülteket leszámítva-abból is kiemelkedően sok van-szokatlanul sok mentálisan beteg ember van.

Nő aki bírósági végzést kapott, h nem látogathatja a gyerekeit, egy közelebbi ismerős skizofrén lett(diagnosztizálták), egy másik közveszélyes ha nem szedi a gyógyszereit, a 10 házas utcánkból 3 szomszéd bolond (egyik időnként idegen nyelven kiabál nekem, másik minden alkalommal bemutatkozik).

Az exem sem volt normális, azért is lett ex..egy másik 15 macskával és 5 kutyával él, elájulsz ha bemész a házba. Kirándulás közben is láttunk ilyeneket, egy nő pl odajött hozzánk h az összes fát ki kell vágni az erdőben mert életveszélyesek, bármikor kidőlhetnek..és tudnék vég nélkül sorolni.

Én évtízedeket éltem külföldön, ilyen durván sehol sem láttam.

Mi lehet az oka? A kommunizmus? A történelem? Valami rejtélyes helyi sugárzás? A reménytelenség, taposómalom? Egymás utálata?

Nagyon furcsa és szomorú.

Légyszíves ne írjatok a pártokról, mert az engem nem érdekel. Valami komolyabb mögöttes ok kell hogy legyen.

nov. 1. 08:07
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
59%

Ja, igen. Érdekelne, hogy miért nem merted ezt ide írni válasznak, miért kellett a privát? Féltél talán a többi válaszolótól?

Onnantól kezdve, hogy tudomásom van erről, hogy ilyen mentális állapotú tanárok vannak az országban, ez számomra közügy. Afrika az afrikaiak dolga. Magyarország a miénk. Kitettem a privátodat.

nov. 1. 10:08
 12/35 anonim ***** válasza:
91%

Néhány éve kuva szarul voltam, nagy nehezen rávettem magam, hogy elmenjek pszichiátriai szakrendelésre (állami).

Felhívtam, és két hónapra rá akart időpontot adni. Hát mondom jó, a kuva anyád, én most vagyok szarul. Komolyan azért itt meg is dögölhet az ember.

nov. 1. 10:09
 13/35 anonim ***** válasza:
90%

Igen, sajnos, államiban hónapok, magánban nem mindenki tudja megtenni.

Pedig ez lenne a kulcs. Hogy beszélgetni tudjunk egymással. Egy olyan országban, ahol bármit írsz, mondasz, már jön a lehurrogás, meg az érvénytelenítés, meg sem próbálják az átlagemberek (jelentsen bármit is az átlag) megérteni a másik nézőpontját, mert tele vannak fel nem dolgozott traumákkal, generációs torzításokkal, időhiánnyal, nincs önismeretük, boldogtalanok, megkeseredettek, nem vállalnak felelősséget magukért.

Jót beszélgetni, empatikusan meghallgatni a másikat nagyon kemény belső meló.

Sajnos szinte csak pénzért lehet. És sok az alkalmatlan ember még a szakképzettek között is.

nov. 1. 10:17
 14/35 A kérdező kommentje:

11, nem akartam zavarni a többi válaszolót, de te megtetted. Semmi gond. Esetleg megadom a címemet és gyere verj agyon, amiért nem egyezik a véleményünk.

Szeretnék ötleteket hallani a kérdésre a szokásos nyafogáson kívül h nincs pénz meg hülye a kormány. Ezt bármelyik országban elmondják neked, csak az a különbség, hogy máshol nincs ennyi szellemileg károsodott ember-legalábbis amerre jártam.

Ahhoz is kell ám egy kis plusz kraft, hogy kimásolj egy privát beszélgetést es pukkadozz nyilvánosan.

nov. 1. 10:28
 15/35 anonim ***** válasza:
79%
Egyébkènt mindenki szàmára nyilvánvaló, hogy ez az oldal is tele van bolondokkal. Nagyon ritka az olyan aki nem kezd el azonnal hisztériázni vagy nem egy nagyképű tökfej, vagy èppen egy agyatlan vicceskedő troll. Az egymás irànti tiszteletnek nyoma sincs. Ez országos jelenség. Tisztelet a kivételnek!
nov. 1. 10:35
 16/35 anonim ***** válasza:
63%

Akkor tényleg nincs több kérdésem, ha a kérdező és privátban írogató tanár ugyanaz.

Tudod, ha nyilvánosan kiteszel egy kérdést, reagálj rá ugyanott.

Az, hogy nem akarod zavarni a többieket egy olyan témában, amit te magad írtál ki, kisebbrendűségre utal. Nem kell egyezzen a vélemény, ezt már leírtam párszor. De a fő kérdésedre a válasz az, hogy elfogadni a másikat, ha nem tudsz hozzá kapcsolódni, figyelmen kívül hagyni. Menni tovább olyan közegbe, ahol egyeztek. Ez a kulcs. Ezért vannak rosszul az emberek. Neked ez a közeg Afrikában van, akkor menj oda.

nov. 1. 10:35
 17/35 anonim ***** válasza:
78%

Most komolyan amúgy, pukkadozok ja. Mert nem értem a működési mechanizmusodat. Meg akarom érteni.

Az írtam, hogy sokan nem vehetik igénybe a fizetett mentális segítséget, mert nagyon drága. És írtam egy átlagos árat. 15-30.

És ezen akadtál fent, hogy van 10-ért is, te tanárként kifizetted, én nem is tudom miről beszélek, meg sosem voltam, ha szerintem ennyi. Nézd meg a privátodat.

Ez most komoly? Olyan mint egy álom esküszöm, hogy ezen vitázok.

Hogy te egyből azt látod ebben, hogy én nem voltam. Ahelyett, hogy elfogadnád, hogy nem egyezik a véleményünk és én ilyen árakat fizettem? És még verjelek is meg, ha nekem nem tetszik.

Látod, amit írsz? És érted is?

nov. 1. 10:43
 18/35 anonim ***** válasza:
Amiért ennyi fidesz-dk szavazó is van. Ez a mentalitás, ennyit érünk mi, és még tapsolunk is, hogy mi mennyire nagy és erkölcsös nemzet vagyunk. Grat mindenkinek, hogy itt tartunk, igazán 👏👏👏👏
nov. 1. 10:45
 19/35 A kérdező kommentje:

Az biztos, hogy az egészségügy katasztrófa, szeptemberben március végére kaptam időpontot, úgyhogy a 2 hónap még elég jó.

A generációs problémák továbbörökítése is tényező.

Ami még nagy baj, hogy rengetegen megmondóemberek, soha nem jutna eszükbe magukba nézni.

A segítségkérés elutasítása is abbólfakadhat, hogy mások lehülyézik, hogy bolond, ha pszichológushoz megy vagy egyedül nem tudja megoldani és gyenge ember..a környezet is kegyetlen. Ehelyett fuldoklik mindenki otthon a tv előtt és gyűlölködik.

Na de az a kérdés, hogy itt ez miért ilyen gyakori, gyakoribb mint máshol?

nov. 1. 10:47
 20/35 anonim ***** válasza:
63%
Lehet, hogy jártál máshol, de nem éltél máshol. Mindenhol rengeteg a mentális beteg. És mindenhol drága az ellátás.
nov. 1. 11:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!