Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Sokszor hallom,romáktól,hogy...

Sokszor hallom,romáktól,hogy voltam a bol-ond magyarnál,meg a magyartól vettem stb,ez így oké?

Figyelt kérdés
de olyan személyekről beszélek,akiknek van egy csomó magyar barátja,magyarokkal van egy társaságba ott előadja magát ők meg elhiszik
márc. 6. 17:34
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
70%

Nem érthető a kérdés

A cigánynál ha azt mondja magyar akkor az magyart azaz fehér embert jelent náluk, szitokszó esetén pedig leparasztozzák a fehér embert

Ők egymást "cigánynak" hívják vagy "testvéremnek" de ha te cigánynak hívod őket akkkor azon megsértődnek

márc. 6. 17:43
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Ja igen ha nem vagy cigány de a cigányok azzal jönnek, hogy "testvérem" akkor ott valami probléma lesz
márc. 6. 17:45
 3/12 anonim ***** válasza:
A cigányozás oké? Azt is lehet úgy mondani, mint egy tényt, vagy mint egy szitkot, elég csak máshogy hangsúlyozni. A cigány cigány, a magyar meg magyar. A parasztozás a sértő, a cigányoknál ez a lenéző jelző (paraszt, mint a munkásember aki kidolgozza az életét a megélhetésért, míg nekik semmit nem kell csinálni a szociális segélyek menedzselésén kívül).
márc. 6. 17:47
 4/12 anonim ***** válasza:

4 Sosem kérdeztem egy cigányt sem, hogy miért "büdös parasztoznak" egyből de egyből mindegyik így hivja a fehér embert, a fehér ember meg ugye "büdös cigányozik" szóval ez megy már évszázadok óta

Csak annyi a különbség, hogy cigányozni nem lehet a fehérnek a cigánynak meg lehet parasztozni

márc. 6. 18:03
 5/12 anonim ***** válasza:
újabban
márc. 6. 18:04
 6/12 A kérdező kommentje:
4,igen,ezt furcsálom én is...
márc. 6. 18:05
 7/12 anonim ***** válasza:

"ott előadja magát"

. Mit ad elő? Amikor én azt modom leugrom a kínaihoz, akkor előadom magam?

Volt boltos, akire csak négerként hivatkoztunk gyerekkoromban, mert ez alapján ismertük leginkább.

De van olyan, hogy valakiről úgy beszélünk, hogy "a roma csaj" stb.

Komolyan nem értem.

márc. 6. 18:05
 8/12 A kérdező kommentje:
azt adja elő hogy ő mennyire érett ember,mindenkivel haverkodik,mindeggy neki a bőrszín,aztán amikor meg hazamegy akkor jót röhögnek a fehér emberen
márc. 6. 18:07
 9/12 anonim ***** válasza:

"akkor jót röhögnek a fehér emberen"

. Ja, hogy akkor is ott vagy, ilyen emberrel élsz? Miért nem vele beszéled meg akkor?

márc. 6. 18:11
 10/12 anonim ***** válasza:
53%

majd a kínai adja elő magát aztán konkrétan rajta röhög mindenki

Nem kell "roma csajozni" ez túlzás: a "csaj" szó szintén cigány szó bármilyen meglepő is de már olyan szinten beépült a magyarba, hogy azt már mindenki használja ennek konkrét tudta nélkül

márc. 6. 18:26
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!