Sokszor hallom,romáktól,hogy voltam a bol-ond magyarnál,meg a magyartól vettem stb,ez így oké?
Nem érthető a kérdés
A cigánynál ha azt mondja magyar akkor az magyart azaz fehér embert jelent náluk, szitokszó esetén pedig leparasztozzák a fehér embert
Ők egymást "cigánynak" hívják vagy "testvéremnek" de ha te cigánynak hívod őket akkkor azon megsértődnek
4 Sosem kérdeztem egy cigányt sem, hogy miért "büdös parasztoznak" egyből de egyből mindegyik így hivja a fehér embert, a fehér ember meg ugye "büdös cigányozik" szóval ez megy már évszázadok óta
Csak annyi a különbség, hogy cigányozni nem lehet a fehérnek a cigánynak meg lehet parasztozni
"ott előadja magát"
. Mit ad elő? Amikor én azt modom leugrom a kínaihoz, akkor előadom magam?
Volt boltos, akire csak négerként hivatkoztunk gyerekkoromban, mert ez alapján ismertük leginkább.
De van olyan, hogy valakiről úgy beszélünk, hogy "a roma csaj" stb.
Komolyan nem értem.
"akkor jót röhögnek a fehér emberen"
. Ja, hogy akkor is ott vagy, ilyen emberrel élsz? Miért nem vele beszéled meg akkor?
majd a kínai adja elő magát aztán konkrétan rajta röhög mindenki
Nem kell "roma csajozni" ez túlzás: a "csaj" szó szintén cigány szó bármilyen meglepő is de már olyan szinten beépült a magyarba, hogy azt már mindenki használja ennek konkrét tudta nélkül
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!