Végig lehet élni egy életet céltalanul?
Vagyis pontosabban úgy, hogy az a cél, hogy élvezni és megbecsülni amit dob a gép. A lehető legjobban improvizálni, és a kapott ''lapokat'' legjobban alkalmazni. Zéró stressz, lényeglátás, nyugalommal uralni a helyzeteket, semmi túlgondolás...stb.
Szóval semmi kitűzött konkrét cél(Ilyen-olyan diploma vagy eljutni Mexikóba, család 3 gyerekkel...stb.), csupán a mindennapok élvezete. Amolyan elengedéstechnika tökélyre fejlesztve. Na nem az a ''mindent is leszarok'' üzemmód, mert az a depresszióhoz vezet. Hanem, hogy elfogadni, hogy csak egy vagy a 8 milliárdból. Nem rólad szól ez itt.
Talán. Bár az a hozzáállás szerintem zsákutca, hogy "oh én csak egy kis porszem vagyok, nem számítok". Nem sokban különbözik a mindent is leszaroktól.
Én személy szerint nem hiszek benne hogy hosszú távon bármi jóra vezetne ha nem lennének céljaid (vagy akár csak terveid), max ideig-óráig kényelmes hogy nem kell gondolkoznod azon, hogy ki is vagy, vagy hogy mit szeretnél az élettől.
De ez csak személyes vélemény, nem mondom hogy elképzelhetetlen hogy egy ember full céltalanul is boldog.
Az élet célja maga az élet...!
Szerinted mi céljuk van pl. a pandáknak? :D
ÉLJ!
Ez kicsit filozofikus kérdés is lehetne, mert:
"Végig lehet élni...": Van egy ember, akinek a természet betervezett egy X életévet, mondjuk 80 évet, de jön valami az életébe, így csak 65-öt él le. Tehát máris nem élte le az életét;
"Céltalanul": Mit nevezünk céltalanságnak? Egy olyan ember, akinek van munkája, lakhatása, céltalannak fogja mondani egy hajléktalan életét, de a hajléktalan életének személy szerint meg az a célja, hogy túlélje az egyik napot a másik után. Tehát mindenkinek van célja az életben, akár kicsi, akár nagy. De a végeredmény mindenkinél ugyanaz lesz...
Miért ne lehetne? Mindenkinek csak egy élete van. Az élet Úgy ér valamit, ha élvezed, arra való, hogy úgy éld, ahogy neked jó. ( Nyilván addig amíg nem ártasz másoknak).
Mi is így vagyunk a férjemmel, szeretjük egymást, éljük együtt az életünket, dolgozunk, szórakozunk, élvezzük egymás társaságát, a hobbijainkat, nem veszünk felesleges terheket, plusz stresszforrást önként a nyakunkba, szóval pl ezért gyereket sem akarunk. Mi így vagyunk boldogok.
Én az élet élvezetét nem nevezném céltalannak, csak mert mondjuk pl az én céljaim kevésbé megfoghatóak vagy maradandóak, mint pl egy diploma, vagy sok magamutogatós nyaralásos kép a facebookon. Engem más dolgok érdekelnek. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!