Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Végig lehet élni egy életet...

Végig lehet élni egy életet céltalanul?

Figyelt kérdés

Vagyis pontosabban úgy, hogy az a cél, hogy élvezni és megbecsülni amit dob a gép. A lehető legjobban improvizálni, és a kapott ''lapokat'' legjobban alkalmazni. Zéró stressz, lényeglátás, nyugalommal uralni a helyzeteket, semmi túlgondolás...stb.

Szóval semmi kitűzött konkrét cél(Ilyen-olyan diploma vagy eljutni Mexikóba, család 3 gyerekkel...stb.), csupán a mindennapok élvezete. Amolyan elengedéstechnika tökélyre fejlesztve. Na nem az a ''mindent is leszarok'' üzemmód, mert az a depresszióhoz vezet. Hanem, hogy elfogadni, hogy csak egy vagy a 8 milliárdból. Nem rólad szól ez itt.

tegnap 19:46
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
77%
Az életnek nem kell föltétlen célja legyen. Jogod van élni cél nélkül is
tegnap 19:56
 2/15 anonim ***** válasza:
89%
Az életnek alapvetően nincs célja. Évezredeken át élt az emberiség 99%-a mindenféle cél nélkül, csupán azzal törődve, hogy legyen fedél a fejük fölött és legyen mit ennük. Csak az elmúlt 50 évben lett hirtelen mindenkinek k***a fontos, hogy célja legyen, pedig egy mai gyári melós ugyanazt a szintet hozza, mint egy középkori jobbágy és neki is kb. annyi a reális, hogy legyen hol aludni és meg tudjon élni valamiből, amúgy meg melózik látástól vakulásig - igaz, neki a túlélés már nem csak arról szól, hogy legyen két marék kása vacsorára, villanyszámlát is fizetnie kell.
tegnap 20:07
 3/15 anonim ***** válasza:

Talán. Bár az a hozzáállás szerintem zsákutca, hogy "oh én csak egy kis porszem vagyok, nem számítok". Nem sokban különbözik a mindent is leszaroktól.

Én személy szerint nem hiszek benne hogy hosszú távon bármi jóra vezetne ha nem lennének céljaid (vagy akár csak terveid), max ideig-óráig kényelmes hogy nem kell gondolkoznod azon, hogy ki is vagy, vagy hogy mit szeretnél az élettől.

De ez csak személyes vélemény, nem mondom hogy elképzelhetetlen hogy egy ember full céltalanul is boldog.

tegnap 20:10
 4/15 anonim ***** válasza:
Persze
tegnap 20:16
 5/15 anonim válasza:
59%
Itt Magyarországon annak is célja van aki tanulatlan mert a fidesz tett róla hogy ha más nem akkor a célod az életben maradás legyen így elkerülve az éhhalált
tegnap 20:25
 6/15 anonim ***** válasza:
61%

Az élet célja maga az élet...!

Szerinted mi céljuk van pl. a pandáknak? :D

ÉLJ!

tegnap 20:50
 7/15 anonim ***** válasza:
71%
Nem kell velem egyetérteni velem, egyéni, szubjektív élmény. De vagy te találsz célt az életben, vagy az élet (sors) talál neked. Jó, ha az embernek vannak céljai. Azonban sokszor az akarat csorbát szenved. Én hiszek a sorsban, de nem úgy, mint valami ezoterikus maszlag. Sorsban a fizikai/lelki adottságot tartoznak, családi helyzet, a vérvonal, genetika, hozott minták, transzgenerációs traumák.. Egyébként nem kell mindig akarni. Egy jó ideje amúgy is rájöttem, hogy az életben sokkal több a sors, mint a szabad akarat. Például, a Nap akkor is felkel, ha te nem akarod. Nem tudod irányítani, hogy ne keljen föl. Nincs értelme szembemenni az árral. Nincs értelme a lázadásnak. A sorsod ellen lázadni? Az életutak sokszor már benne vannak az ember génjeiben, kód szinten. Lényegében be vagyunk programozva. Szabad akarat van, de korlátozott. Én egyébként azóta egyre kevésbé hiszek a szabad akarat mítoszában, mióta ugyanazok a mintázatok ismétlődnek, ugyanolyan helyzetekkel találom magam szemben mindig. De olyan szinten, hogy az már az abszurd kategória. Kb minden nap előre be tudom lőni, hogy nagyjából mi fog történni, és X személy hogyan fog reagálni. Gyakorlatilag forgatókönyvszerű az egész.
tegnap 21:16
 8/15 anonim ***** válasza:
75%

Ez kicsit filozofikus kérdés is lehetne, mert:

"Végig lehet élni...": Van egy ember, akinek a természet betervezett egy X életévet, mondjuk 80 évet, de jön valami az életébe, így csak 65-öt él le. Tehát máris nem élte le az életét;

"Céltalanul": Mit nevezünk céltalanságnak? Egy olyan ember, akinek van munkája, lakhatása, céltalannak fogja mondani egy hajléktalan életét, de a hajléktalan életének személy szerint meg az a célja, hogy túlélje az egyik napot a másik után. Tehát mindenkinek van célja az életben, akár kicsi, akár nagy. De a végeredmény mindenkinél ugyanaz lesz...

tegnap 21:25
 9/15 anonim ***** válasza:

Miért ne lehetne? Mindenkinek csak egy élete van. Az élet Úgy ér valamit, ha élvezed, arra való, hogy úgy éld, ahogy neked jó. ( Nyilván addig amíg nem ártasz másoknak).

Mi is így vagyunk a férjemmel, szeretjük egymást, éljük együtt az életünket, dolgozunk, szórakozunk, élvezzük egymás társaságát, a hobbijainkat, nem veszünk felesleges terheket, plusz stresszforrást önként a nyakunkba, szóval pl ezért gyereket sem akarunk. Mi így vagyunk boldogok.

Én az élet élvezetét nem nevezném céltalannak, csak mert mondjuk pl az én céljaim kevésbé megfoghatóak vagy maradandóak, mint pl egy diploma, vagy sok magamutogatós nyaralásos kép a facebookon. Engem más dolgok érdekelnek. Ennyi.

tegnap 21:46
 10/15 anonim ***** válasza:
Ezen dolgozom
tegnap 22:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!