Miért van az országban annyi bolond, problémás ember?
Ezt most komolyan kérdem. Az utcán szembejövő magában beszélő őrülteket leszámítva-abból is kiemelkedően sok van-szokatlanul sok mentálisan beteg ember van.
Nő aki bírósági végzést kapott, h nem látogathatja a gyerekeit, egy közelebbi ismerős skizofrén lett(diagnosztizálták), egy másik közveszélyes ha nem szedi a gyógyszereit, a 10 házas utcánkból 3 szomszéd bolond (egyik időnként idegen nyelven kiabál nekem, másik minden alkalommal bemutatkozik).
Az exem sem volt normális, azért is lett ex..egy másik 15 macskával és 5 kutyával él, elájulsz ha bemész a házba. Kirándulás közben is láttunk ilyeneket, egy nő pl odajött hozzánk h az összes fát ki kell vágni az erdőben mert életveszélyesek, bármikor kidőlhetnek..és tudnék vég nélkül sorolni.
Én évtízedeket éltem külföldön, ilyen durván sehol sem láttam.
Mi lehet az oka? A kommunizmus? A történelem? Valami rejtélyes helyi sugárzás? A reménytelenség, taposómalom? Egymás utálata?
Nagyon furcsa és szomorú.
Légyszíves ne írjatok a pártokról, mert az engem nem érdekel. Valami komolyabb mögöttes ok kell hogy legyen.
Azért vannak ilyen sokan, mert hiányoznak az emberekből, sok esetben, a mentális egészséget illető ismeretek. Nem is sejtik, hogy baj van, így azt sem érzékelik, hogy indokolt lenne felkeresni egy szakmabelit, aki segítene nekik, tehát a gond kezeletlen marad. Bár az sem biztató dolog, hogy az ilyesfajta szakembereket meg nagyon sokan lenézik, meg humbuknak tarták a munkájukat.
A másik probléma pedig az, hogy a kormány szándékosan leépítette az egészségügyet, így nem bírja el a rendszer a sok embert, aki mégis igénybe venné a pszichológiai, vagy pszichiátriai kezeléseket. Hónapokat kell várni, mire talán lesz egy időpont, és még akkor sincs rá garancia, hogy megkapja a neki szükséges kezelést. Hiába van magán is, azokat nem mindenki tudja megengedni, mert igencsak sokat kérhetnek értük. Valamint, már több helyről is hallottam, hogy már a magánokba is hosszú várólisták vannak.
Utolsó, az is benne van, bár északon is isznak állítólag, ott nem voltam.
Örülök, hogy van valaki hasonló helyzetben és hasonlóan látja. A valóságnak nem örülök. 27 évet éltem külföldön.
Természetesen egy válaszoló szerint csak turizmusról van szó esetemben.
Az az igazság, azon gondolkozunk, visszamegyünk Angliába. Bár pillanatnyilag ott az egészségügy kb.az itteninél is szarabb, viszont nem utálnak csak azért, mert létezem, még bevándorlóként sem, főleg, ha jól végzem a dolgom.
A Lipótot 2007-ben Gyurcsány zárta be, mondtam, hogy ne hozzuk be a politikát. Rendes becsületes ember nem megy politikusnak, ha menne is, nem hagynák. Mégis mi a francot vártok tőlük!?
Mindig más a hibás, de főleg a kormány..
Mondom, máshol is kőkemény szarok vannak (Londonban szomszéd néni férje aneurysm miatt halt meg, mert 1 óra múlva!!jött ki a mentő), de sehol ilyen visszataszító emberekkel-többségben-nem találkoztam, ez a probléma. És jó lenne tudni és kezelni az okát.
Nem szeretem, amikor a mentalis betegek orultnek vannak beallitva.
Krva nagy kulonbseg van am betegseg es betegseg kozott is, illetve, aki szellemileg visszamaradott, az nem mentalis, hanem orvosi ertelemben beteg, tehat “leletekkel bizonyithato” modon.
Attol, hogy valaki pl szorong, panikbeteg vagy valami fobiaja van, nem lesz orult.
Pedig itt gyakorikérdèseken nagyon szeretik ezeket összemosni!
26 27 Légyszíves olvasd el a kérdés magyarázatának az első bekezdését.
Vagy most kivel beszéltek?
Elolvastam.
Arra reflektalva irtam, hogy nem ertem, a magukban beszelo embereket miert kell osszemosni a mentalis zavarral elokkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!