Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van az országban annyi...

Miért van az országban annyi bolond, problémás ember?

Figyelt kérdés

Ezt most komolyan kérdem. Az utcán szembejövő magában beszélő őrülteket leszámítva-abból is kiemelkedően sok van-szokatlanul sok mentálisan beteg ember van.

Nő aki bírósági végzést kapott, h nem látogathatja a gyerekeit, egy közelebbi ismerős skizofrén lett(diagnosztizálták), egy másik közveszélyes ha nem szedi a gyógyszereit, a 10 házas utcánkból 3 szomszéd bolond (egyik időnként idegen nyelven kiabál nekem, másik minden alkalommal bemutatkozik).

Az exem sem volt normális, azért is lett ex..egy másik 15 macskával és 5 kutyával él, elájulsz ha bemész a házba. Kirándulás közben is láttunk ilyeneket, egy nő pl odajött hozzánk h az összes fát ki kell vágni az erdőben mert életveszélyesek, bármikor kidőlhetnek..és tudnék vég nélkül sorolni.

Én évtízedeket éltem külföldön, ilyen durván sehol sem láttam.

Mi lehet az oka? A kommunizmus? A történelem? Valami rejtélyes helyi sugárzás? A reménytelenség, taposómalom? Egymás utálata?

Nagyon furcsa és szomorú.

Légyszíves ne írjatok a pártokról, mert az engem nem érdekel. Valami komolyabb mögöttes ok kell hogy legyen.

nov. 1. 08:07
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
89%
Kezeletlen mind. Az ellátórendszer romokban, max már csak papiron létezik, de sok minden ott se. Bezártak azok a helyek, ahol ezeket tartani vagy épp rehabilitálni szokás. Eü és főleg a mentálhigiéniás oldal romokban. Aztán most pár éve sorra történnek a gázabbnál gázabb dolgok, meg egyre több ember omlik össze anyagilag is mellette. De a lényeg az hogy ezek az emberek odakint fognak mászkálni, és valóban egyre nagyobb számban. És akkor ha hirtelen csettintésre megoldódna az ellátórendszer, szociális háló, egészségügy, még akkor is maradna csomó ilyen, mert a magyaroknál egyszerűen még 2024-ben is ciki a mentális problémákkal szakembert felkeresni. Mivel a többi "nagyon egészséges" magyar furán, elitélően fog rá nézni, ha megtudja. Szóval a 9 millió lelki beteg hazája ez.
nov. 1. 08:17
 2/32 Mad Max2 ***** válasza:
76%

Az egészségügyi rendszer hibája (Orbán kormány leépítette, és tovább építi le az állami egészségügyet)

Nincs elég kapacitás a mentális betegségekben szenvedők kezelésére (sem)

nov. 1. 08:19
 3/32 anonim ***** válasza:
37%
A modern orvostudománynak köszönhetően nem működik a természetes szelekció.
nov. 1. 08:24
 4/32 anonim ***** válasza:
82%

Az egeszseg a jomoduak jateka.

Csak erdekessegkepp, gyerekeknek vegeztettunk autizmus/adhd diagnozist maganban. Fejenkent 200e volt. Magunknak is megcsinaltatjuk, 3-400e fejenkent. Allamiban gyernenek 1-2 ev a varakozasi ido, felnottnek tobb.

Gyereknek pszichologus szorongas miatt varakozas 1 ev. Maganban azonnal.

Emiatt sokan nem jutnak ellatashoz.

nov. 1. 08:25
 5/32 anonim ***** válasza:
89%

Így van, kezeletlenek. Plusz a legtöbben rá sem látnak saját magukra. Ha pedig megpróbálod mondani, hogy segítségre lenne szüksége, te leszel a bunkó, neki ugyan nem kell pszichológus, terapeuta. Hárítják a felelősséget. Plusz mindig más a hibás. Most a kormány, most a főnököm, most az eladó a boltban, most a buszsofőr, most a szomszéd, stb. Ők sohasem.

Sajnos a fejekben az van, higy ciki a segítségkérés. Mindennel egyedül kell megbírkózni. És ebbe rokkannak bele először mentálisan, majd fizikailag az emberek.

Ez onnan fakad, hogy nincs szeretet az életükben. Saját magukat sem szeretik, nem volt aki megtanítsa nekik. Mindenkin máshogy jön ez ki.

Ezt az országot már csak a hosszútávú önismeret és pszichoterápia mentheti meg.

nov. 1. 08:27
 6/32 anonim ***** válasza:
65%
A pénz oldala pedig. Nem cél egyáltalán a boldog, gondolkodó egészséges ember. Az egészségügy romokban, a magán megfizethetelen. Ahhoz, hogy te mentálisan jól legyél, miután tegyük fel ráláttál a problémáidra, heti minimum egyszer kellene elmenni egy terápiára. Ezt pedig csak magánúton lehet, 15-30 ezer/óráért. Kinek van ennyi felesleges pénze egy hónapban?
nov. 1. 08:30
 7/32 anonim ***** válasza:
40%

Ezek szaporodnak es nincsenek gyogyszerek depressziokra narcizmusra magányra adhd-ra sni kre kapuzárásra klimaxra, és ezekbol lesznek a személyiségzavarok, magukban beszélések, drogoktol is szintén skizofreniák dührohamok.

Mentális sérulesekre tüneti kezeles van csak, pl le van nyugtatozva az illető és ennyi.

Attol még a korral csak es kizárolag súlyosbodik.

Az hogy a számuk miért ilyen jelentős, tényleg valóban a többség zavart, (kezdve a főnökkel is akiknek az is baja ha szép, vagy fital vagy mert klimaxos komplexusos barom, meg nalunk is a szomszedok egyik falba veri a fejét allandoan vagy beveri az üvegajtot, másik c.gany engem akar megverni csak mert élek és szép nő vagyok, a nyuggerek magukban beszélnek, meg leállitanak es nem engednek el mert az időjárást akarja magyarázni órákig, mások pr.stik, aztán a családok verik ríkatják a gyereket, aztán a fél ház drogozik, de ártatlanokat lakoltatnak ki pl egyedulallo csendes anya nem tudta fizetni a lakbért) en is tudnék mesélni)

Szoval az hogy miért bolond a társadalom többsége csak arra tudnám visszavezetni hogy mert eleve bolondok szültek neveltek gyereket javarészt, így már a gyerekkoruk is el van b.szva azoknak akik ma bolondok.

Születésszabályozást vezetnék be.

nov. 1. 08:34
 8/32 anonim ***** válasza:
89%
Meg akik általános iskolában olyan osztálytársajm voltak hogy adhd-s, sni-s, magatartászavaros bármi, hiába a különórák fejlesztések pszichologia minden sz.r, ma ezeknek a volt osztalytarsaimnak a gyereke KISEGITO iskolákba járnak!! Tehát még hülyébbek lettek mint a szüleik voltak mert mégcsak nem is integrálhatók normális sulikba.
nov. 1. 08:39
 9/32 anonim ***** válasza:
69%
Szeptemberben volt szerencsèm hallani, hogy kedves nyugdíjasokat arról diskuráltak hogy ezt az árvizet is az a szemét "Bprüsszel" küldte ránk!
nov. 1. 08:55
 10/32 anonim ***** válasza:
59%

A privátban író tanárnak is igencsak megvan a maga baja, hogy ennyit látott a kommentemből, hogy egy átlag pszichológusárat leírtam

Tanár: Tanárként(!) megoldottam az anyagiakat es egy évig jártam pszichológushoz, 10000 ft/óra. Az illető nem ismerősöm. Sokat segített. Te meg sem próbáltad, ha ilyen árakról beszélsz.

Én:

Szia, semmilyen problémát nem oldottál meg, ha ezt a kognitív torzítást, ami a fejedben van rólam, le merted nekem ide írni, anélkül, hogy ismernél. Vagy ugye a pszichológusod annyit is ért.

Tanár:

Le "mertem" írni. A megfogalmazásod alapján egy jó kis elemzést lehetne írni rólad.

Tökéletes példánya vagy a társadalomnak.

Szerintetek minden a pénzről szól. A minap találkoztam egy Zimbabwe-i lánnyal (anyját megölték, éhezés, Afrika, ő elmenekült). Mosolygós, pozitív, kedves ember, nagyon jót beszélgettünk. Ne add be nekem, hogy Afrikánál rosszabb körülmények vannak az országban. Éltem Angliában, Svájcban, Franciaországban, Ausztriában, Romániában, de ilyen megkeseredett gyűlölködő roncsokat sehol nem láttam. Azóta is kutatom az okát.

Én:

A tanárként(!) felkiáltójellel pedig mutatja a te elemzésedet saját magadról és a szakmádról, valamint annak társadalmi megítéléséről. Miért érezted fontosnak, hogy ezt kiemeld? Mi a gond azzal szerinted, hogy tanár vagy? Hogyan mersz te bárkibe is teljesen ismeretlenül beleállni? A szólásszabadság azt jelenti, hogy jogod van a véleményedhez, viszont kötelességed azt etikusan közzétenni. Ha te valamit magadra vettél a kommentemből, azzal neked van dolgod.

Ennyit tudok tenni. Zárt elmék kapuján valaki egyáltalán nem kopogtat. Bennem van bizalom, így én egyszer kopogtatok, hátha ajtót nyitnak. Te nem tetted.

Érdemes lenne járni még egy jó(!) pszichológushoz. Van még mit feldolgoznod.

nov. 1. 10:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!