Személy szerint nem cikizem a kövér embereket.
De érdekes azt megfigyelni, hogy ha bármi más függősége van valakinek, akkor egy hitvány gyenge szarnak van titulálva, de ha valaki dagadt, akkor jaj, hormonok így, betegség úgy, meg valami valami genetika. Pedig a termodinamika törvényei alól senki nem kivétel, maximum nehezebb neki fogyni, vagy könnyebben hízik. Jól látszik az emberen, hogy nincs elég önkontrollja, nem tud parancsolni magának. Még egyszer elmondom a gyengébbek kedvéért, hogy NEM bántom a kövéreket, sosem tettem és sosem fogom, de elég egyértelműen jelzi egy ember testalkata, ha nincs önfegyelme.
Az se igaz, hogy a kövér elhanyagolja magát! Mert én például ahhoz, hogy fogyjak, nem ehetek csak 800 kalóriát egy nap, 7 km séta/ futás mellett.
Gyorskajat, cukros üdítőt évekig nem ettem, mégis híztam, ha 1500-2000 kalória közt ettem.
Nálam ahhoz, hogy megmozduljon a a mérleg, iszonyú nagy megvonásokat kell csináljak, es hosszú ideig, mert lassan megy a fogyás, 100-200 grammokat fogyok 2-3 naponta, és ezt évekig csinalni, nagyon nehéz! Már 5 kiló leadása is nekem 6 hónap, es sokszor beleunok, ember vagyok en is, a sovanyak zabálják a süteményt, elcsábulok én is.
Az obesitasra való hajlam egy génhiba következménye, amit ki is mutattak hogy melyik gén, milyen locus. Bárki utána tud nézni a google által.
Persze aki tizen huszonéves és már attól is fogy 5 kilót hogy egyszer kihagyja a vacsorát sose fogja megérteni és nem is kell, mert úgyse ez lesz a kiképzése, hanem valami szalag mellett fog állni
az budai endokrinközpont.hu konkrétan leírja, hogy az elhízásnak van monogénes tehat 1 hibás gén okozta elhízás és poligénes elhízás.
Mindazon sötét elmék kedvéért írom le azt, akik szerint a kövérek hibája minden mert nem akarják beismerni, hogy zabálnak!
Sok esetben a bevitt energia nem használódik el ahogy kéne emiatt!
Mennyi a kőbunkó és még büszke is rá és dudál is, itt vagyok figyeljétek milyen hülye vagyok ma is , hep hep figyeleeeeeem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!