Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A 80 év körüli emberek mennyit...

A 80 év körüli emberek mennyit gondolnak a halálra?

Figyelt kérdés
Aki ebben a korban van, milyen gyakran tölti ki a gondolatait az a kérdés, hogy mennyi van vajon hátra? Akinek van hasonló tapasztalata, az hogy tekint erre a kérdésre?
szept. 10. 13:11
 1/9 anonim ***** válasza:
84%
Van aki sokat, van aki semennyit. Pont mit bármilyen más korú emberek.
szept. 10. 13:16
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Aki nincs bezárkózva, elmagányosodva, az nem ezzel foglalkozik.
szept. 10. 13:18
 3/9 anonim ***** válasza:
Szerintem aki rossz állapotban van, fáj mindene, beteg, nem tud aktívan élni, az már várja a halált. Aki aktív, egészséges(ebb), az talán annyira nem.
szept. 10. 14:31
 4/9 pelgrim ***** válasza:
82%

83 vagyok, koromhoz képest jó egészségben, mégis gyakran gondolok rá, azaz arra, hogy hogyan kerülhetném el. Sokszor voltam már temetésen, közülük sokan jóval fiatalabbak mint én. És én is voltam már nagyon közel a halálhoz, de eddig sikerül elkerülnöm. Nem érdekel mennyi van még hátra, a haláltól nem félek, de az azt megelőző esetleges szenvedéstől azonban annál inkább.

A halált bárhogyan is szeretném elkerülni mert tudom, hogy lehetséges, tudom, hogy a tudaton múlik minden és ha sikerül meggyőződnöm halhatatlanságom felől, akkor minden rendben... ;-)

szept. 10. 15:30
 5/9 anonim ***** válasza:

4~

Ha tényleg 83 éves, akkor minden elismerésem ezért a kommentért. :-)

szept. 10. 19:09
 6/9 pelgrim ***** válasza:

5~

Tényleg 83 vagyok, már néhány hónapja a 84 -et járom. Köszönöm az elismerést, de hát nem értem mivel érdemeltem ki.

Nem szoktam születésnapomat megtartani, de mminden alkalommal kapok egy tucat gratulációt, nehog elfelejtsem, hogy már megint egy évvel idősebb

vagyok. ;-)

szept. 10. 23:27
 7/9 anonim ***** válasza:

6~

A pozitív szemléletért. :-)

szept. 11. 07:44
 8/9 A kérdező kommentje:

Kedves pelgrim!

Mesélnél arról, hogy ebben a korban mennyi energiád van, milyen dolgokat hagytál el abból, amit még 10-20 éve megtettél?

szept. 11. 11:44
 9/9 pelgrim ***** válasza:

8~

Megpróbálom :

Van még annyi energiám, hogy nem szorulok segítségre a mindennapi teendőkhöz mint bevásárolni, takarítani, házkörüli kissebb munkákat elvégezni, stb.

Régebben nagyon érdekelt és még most is a vallásos tanítások igazságtartalma és, hogy azok meddig tudnak elvezetni a szellemi fejlődésben. Az után kutatva sokat olvastam és többféle «lelkigyakorlatokat» végeztem mint Vipassana, Zazen, Rebirthing, Bio-energetika és hasonló dolgok. Ezeket abbahagytam, nem azért mert csalódtam volna, hanem számomra kimerültek, azaz megkaptam belőlük amit én megkaphattam. Most még az ítélkezéssel kűzdök, szeretném abbahagyni az emberek megítélését, mikor valami olyat tesznek, ami nem tetszik nekem vagy nem illik, dehát a 'szálka és a gerenda ...' és a szokás hatalma ...!

szept. 11. 16:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!