Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit gondolnak azok az emberek,...

Mit gondolnak azok az emberek, akik másokat kicsinyítő képzőkkel neveznek? Pl. Petike, Attika, Ákoska, stb.. miért kell a ke, ka? Ez eléggé undorító.

Figyelt kérdés
Főleg, hogy ezt pár évvel idősebbek, vagy egyidősek is megteszik. Nekem abszurd lenne valakit így becézgetni. Akárhová mentem eddig, mindenütt vannak ilyen alakok, akik kicsinyítő képzőznek. Még ha nem is viselkedem egyáltalán gyerekesebb. Ezzel akarják az egójukat megerősíteni, vagy miért jó ez?

júl. 29. 20:31
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
29%
Engem keresztanyám 37 évesen is becézget, és érdekes módon én nem vágom be miatta a hisztit, főleg nem ennyire, mint te. ;)
júl. 29. 20:34
 2/18 A kérdező kommentje:

Hülyeséget szerintem ne beszéljünk. Az keresztanyád, akitől természetesen másképpen veszed. De amikor ezt munkahelyen, iskolában, veled egyidősek teszik, ott azért másabb a helyzet.

De szomorú, hogy felnőtteket erre tanítani kell.

júl. 29. 20:38
 3/18 anonim ***** válasza:
92%
Egyszer találkoztam csak ilyennel aki korombeliként csinálta. Őt tartottam inkább gyerekesnek, de nem feltétlen csak ez miatt. Mondjuk én általában idősebb néniktől hallom ezt, nekik meg elnézem. :)
júl. 29. 20:41
 4/18 A kérdező kommentje:

Érdekes. Velem ezt megteszi 20 éves létemre a 4 évvel idősebb, 6 évvel idősebb, vagy a velem egy idős. Pedig egyáltalán nem viselkedem gyerekesen.

Valahogy elképesztő nekem ez, hogy az emberek mindenütt ezzel akarnának dominálni azon, akin éreznek valamit. Hogy "na rajta lehet".

júl. 29. 20:42
 5/18 anonim ***** válasza:
90%
Én sose szerettem a kicsinyítő képzős neveket. A frász kerülget mikor a híradásokban is gyerek cikkeknél Ádámka, Gáborka , Csabikaként szerepeltetik a gyerekeket. Mikor várandós lettem, ezt jeleztem is, ez kikötés volt nálam, hogy ne lehessen kicsinyítő képzőt rátenni a névre. Szerintem gyereknek, és felnőttnek is nagyon bárgyú.
júl. 29. 20:45
 6/18 anonim ***** válasza:
90%
Lenézik a másikat, önmagukat többre tartják a másiknál. Ennyi.
júl. 29. 20:46
 7/18 anonim ***** válasza:
90%
Embere válogatja, hogy ezt azért teszi-e, mert dominálni akar. Ezt nyilván te érzed, könnyen megállapítható már a hangsúlyból is. Az is lehet, hogy aranyos, fiatalos vagy és azért mondják. Bár ez inkább a lányok esetében igaz. Ha pasi vagy és másik pasi mondja, akkor elég valószínű, hogy tényleg dominálni akar.
júl. 29. 20:47
 8/18 A kérdező kommentje:

De már nagyon unom. Akárhová lépek, mindenhol szóljak rá ezekre az alakokra, hogy álljanak le?

Sokszor gondolkozom azon, hogy milyen energiákat lökhetek már az emberek felé, hogy velem egy korúak mindenütt ezt csinálják velem.

Én, aki normálisan el van, le kell így nézni.

júl. 29. 20:53
 9/18 anonim ***** válasza:
90%
Hívd őket te is kicsinyítő képzős nevükön. Ha van egy kis eszük, észrevesszük magukat és leállnak.
júl. 29. 20:58
 10/18 anonim ***** válasza:
84%
Észreveszik*
júl. 29. 20:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!