Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit gondolnak azok az emberek,...

Mit gondolnak azok az emberek, akik másokat kicsinyítő képzőkkel neveznek? Pl. Petike, Attika, Ákoska, stb.. miért kell a ke, ka? Ez eléggé undorító.

Figyelt kérdés
Főleg, hogy ezt pár évvel idősebbek, vagy egyidősek is megteszik. Nekem abszurd lenne valakit így becézgetni. Akárhová mentem eddig, mindenütt vannak ilyen alakok, akik kicsinyítő képzőznek. Még ha nem is viselkedem egyáltalán gyerekesebb. Ezzel akarják az egójukat megerősíteni, vagy miért jó ez?

júl. 29. 20:31
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
62%
Egy belevaló, huncut csaj a munkahelyemen mindig becézve szólított. Valahogy nem tudtam rossz néven venni tőle. ;-)
júl. 29. 21:10
 12/18 anonim ***** válasza:
84%
Engem bácsinak szólít egy idősebb kolléga
júl. 29. 22:20
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Lehet szeretettel is, meg lekezelően is,meg ha az apja is Péter, így ő lesz a Petike.

Amíg a másik nem szól érte ,addig nem vette zokon, vagy vette volna,de már megszokta.

júl. 29. 22:24
 14/18 anonim ***** válasza:
82%

2 esetben találkoztam eddig ilyennel:

Idősebb joviális öregurak Katikáznak minden 30 alatti kolléganőt. Van ebben egy jó adag szexizmus, de hát istenem, ők még ebben nőttek fel, hogy belefér...

Vagy kora 20-on éves, szétszórt, munkakerülő, de kedves-mosolygós srác, na őt mindenki Tibikézte az előző munkahelyemen, mert a tökünk tele volt vele, hogy nem dolgozik rendesen, de közben meg olyan aranyos volt, hogy nehéz volt rá haragudni igazán.

júl. 30. 08:06
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
A legtöbb frusztrált és komplexusos,és így próbálja magát feljebbvalónak érezni.Van fiatalabb nő,akit én is így becézek mert aranyosnak tartom,de meg is kérdeztem tőle,nem zavarja-e.
júl. 30. 09:16
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Gyerekként imádták odatűzdelni a nevem mellé. Már mint az eleve rövidített becenevemhez (MariKA, AncsiKA, NóriKA - ilyesmi föl az enyém is). Semmi értelme nem volt ennek az undorító kicsinyítőképzőnek.

Már akkor is gyűlöltem. Tanároktól még elfogadtam, mert egy idősebb valaki kedveskedésnek is szánhatja, de amikor már a kortársaim, nálam fiatalabb nokedlik is “a …-KA”-ként hivatkoztak rám, úgy éreztem, elszabadult a pokol.

Csak a nagyon buta, rossz magatartású gyerekeket szólították így. Én jól tanultam, csendes voltam, és nem tartoztam a népszerűek közé.

9 évesen megelégeltem, és egy tanórán megkértem a legnagyobb tisztelettel az egyik tanárt, hogy a “-KÁt” ne mondja hozzá a nevemhez, mert nem szeretem.

Ebből az lett, hogy HETEKKEL KÉSŐBB berontyolt az igazgató a termünkbe, és úgy üvöltött velem az egész osztály előtt, mintha lövöldözési kísérletet terveztem volna.

Mert azon az órán ült bent valami hospitáló tanár is. Leordította a fejemet, hogy szégyent hoztam az iskolára, és én már örökre a “-KA” leszek nekik, mert amikor beléptem az iskolába, a szüleim így harangoztak be, miközben én soha nem hivattam így magam önként.

Még abban az évben léptem erről a szélsőjobbos okádék szeméttelepről.

júl. 30. 12:03
 17/18 anonim ***** válasza:
87%
Én szeretem, amikor így becéznek, kedvesnek tartom, pedig én se vagyok szerintem gyerekes. Úgy fogom fel, mint hogy nehéz a nevemet becézni, mégis kedveskedni akarnak.
júl. 31. 13:32
 18/18 anonim ***** válasza:
76%
Nekem kedvességből szokták mondani, de amúgy én sem szeretem.
aug. 3. 11:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!