Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van ennyi rasszista...

Sweaze kérdése:

Miért van ennyi rasszista ember ebben az országban (is)?

Figyelt kérdés

Teljes mértékben elítélem a rasszizmus minden formáját. Miért nem tudják sokan megérteni, hogy másokat nem bőrszín vagy kultúra alapján kell megítélni, hanem a tetteik és a személyiségük alapján. Nekem is vannak cigány ismerőseim akik teljesen eltérnek a sztereotípiáktól

Hiszen mindenki egyenlőnek született, legyen az cigány, fekete, sárga, arab vagy ember

#stopracism
szept. 4. 22:33
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Szép és jó, de a nagy számok törvénye alapján a cigók vállalhatatlanok. Vannak normálisak, azokkal én is és sokan mások is szívesen barátkoznak. De ez úgy kb 1000-ből 1. Senki nem fogja keresgélni, hogy ki azaz 1, inkább bizalmatlanok vagyunk, semmint arra ébredjünk, hogy meglopott.

Ne hidd el, hogy pl. a finnek nem így viselkednének. A nehezen kezelhető elemekkel ők se barátkoznak.

szept. 5. 07:54
 12/23 anonim ***** válasza:
83%

Nem bőrszín meg kultúra alapjàn vagyunk előítéletesek. Ha normàlisak lennének az senkit se érdekelne.Rendes feketék nem vàltanak ki belőlünk elenérzetet budapesten. A tudjukiket tapasztalat alapjàn ítéljük el. Tanulunk azokból a hibàinkból aikor azt hittük ugyan olyan emberek csak meg kell nekik adni a lehetőséget. MINDIG visszaélnek vele és az a vége amire figyelmeztetve voltàl.

Én is az voltam aki mindig hírdette hogy nem szabad előítéletesnek lenni.

Leköptek, megloptak 2-szer. Egyszer az akit baràtomnak hittem, kiàlltam mellette a "szörnyszű rasszistàk ellen". Volt hogy körbeàlltak többet és kiraboltak. Volt hogy ugyan így tömegközlekedésen taperoltak és fenyegettek hogy kussoljak. Falunkban sűrűn fenyegettek, engem is és csalàdomat is. Volt hogy betörtek hozzànk. Szomszédnak az autókàt törték fel kétszer. Volt hogy autóval belém jöttek maj elhajtottak, ott hagytak. Volt hogy még iskolàban felpofoztak, mert megtehették. Lövik magukat az aluljàróban ahol lakok. Nem kerülöm ki őket elég nagy ívben akkor erőszakosan koldulnak. Utàna ha nem adok fenyegetnek megerőszakolàssal. ELEGEM VAN. Ennyi.

Nem előítélet, utóítélet. Nem akarom őket magam körül tudni, mert abból nekem àltalàban csak a bajom szàrmazik. Ennyi. Felőlem úgy élnek ahogy akarnak, csak legyenek tàvol tőlem.

Inkàbb rasszista mint àldozat. Utóbbi voltam eleget.

szept. 5. 08:45
 13/23 anonim ***** válasza:
67%
Mert nem kultúra és bőrszín alapjàn, hanem személyiségük és tetteik alapjàn ítéljük el őket.
szept. 5. 08:57
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező!

Ne haragudjál hogy ezeket a sorokat írom neked, de nálad valami nagyon nincsen rendben a fejben. Gondolom te valamilyen mese világban nőttél fel, és még mindig abban élsz. Majd ha belekerülsz egy olyan környezetben ahol rajtad kívül szinte mindenki cigány, és folyamatosan megakarnak lopni, fenyegetnek és megakarnak verni, majd akkor nálad is elég gyorsan kifog alakulni a rasszizmus. És majd ott azon a ponton, gyorsan elfogod felejteni azt hogy minden ember egyenlőnek született.

Személy szerint én rasszista vagyok a cigányokkal szemben, mert az összes cigány egy hazug tolvaj banda, akik csak lopás a és csalásból tudnak megélni. Csak is magukra gondolnak, még saját fajtájukat is átverik és meglopják. Ha rajtam múlna, akkor be ízitanám az Auschwitzi kemencéket, és elégetném őket az összeset, egy darabot sem hagynék életben.

Lehet hogy durvának hangzik amiket most leírtam, de hidd el hogy rajtam kívül még nagyon sokan vannak hasonló állásponton.

szept. 5. 09:29
 15/23 anonim ***** válasza:
14%
Én azt nem értem, hogy oké ezzel magyarázzátok hogy lopnak meg stb, de mégis beleköttök olyan dolgokért is a cigányokba amivel senkinek sem ártanak. Pl hogy öltöznek, hogy hívják a gyereküket, hány évesen házasodnak, stb. Ennek semmi köze a lopásokhoz, bűnözéshez, puszta rosszindulat, amire válaszként ti se várhattok jópofizást.
szept. 5. 09:37
 16/23 anonim ***** válasza:
0%
Teszem hozzá vannak a magyaroknak is rossz tulajdonságai, sokkal negatívabbak, lenézőbbek, irigyebbek stb lehetne sorolni, ezt a cigányok is elismerik, de nem piszkálják olyan dolgokért a magyart ami abszolút nem kapcsolódik a rossz tulajdonságokhoz, pusztán különbség a szokásokban.
szept. 5. 09:38
 17/23 anonim ***** válasza:
0%

A sajat maguk emberismereteben nem biznak. At uj felnovo generacio Budapesten mar hozzaszokott a sokszinuseghez,videken viszont sajnos sok a begyepesedett idosebb generacio. Budapesten mar nagyon nagy merteku a ciganyok es nem ciganyok keveredese parkapcsolatban hszassagban ,a vegyes baratsagok is gyakoriak. Az embere egyre nagyobb resze befogado,a munkahelyeken is egyre nagyobb aranyban vesznek fel ciganyokat szerencsere.

Egy bankban panaszt tettem a rasszista gyanus kiszolgalas ellen (sok ugyfelet elkuldtek,h nincs idopontjuk pedig szamlat nyitottak volna) es javasoltam nekik,h vegyenek fel cigany ugyintezoket is ,nehogy csodbe menjenek ,mert sok ugyfelet (nagyreszt ciganyokat) elkuldtek az ott dolgozok. Azota felvettek ciganyokat oda is dolgozni.

szept. 5. 09:55
 18/23 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem kell a rasszizmus. Én nem akarok amerika lenni ilyen bronx negyedekkel, se svédország vagy egy jó marseille.. kihagyom, kössz. Maradok rasszista!
szept. 5. 16:08
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, te vagy nagyon buta vagy, vagy pedig kibszott szerencsés, hogy nem láttál/találkoztál még balhés, kötekedős cigányokkal.
szept. 5. 19:35
 20/23 anonim ***** válasza:
80%

Itt törögetik fel az autókat a környező utcákban. Rendőrség néha elkapja őket, beviszik, kiengedik, folytatják. Csak ezekből a bűncselekményekből ismerem a fajtát. Pozitív tapasztalatom nincs. Ha mind eltűnne holnap a föld színéről, boldogabb ember lennék.

Ha már más nem, legalább Isten megjelölte őket színnel és szaggal hogy a tömegközlekedésen elkerülhessük őket.

szept. 5. 20:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!