Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van ennyi rasszista...

Sweaze kérdése:

Miért van ennyi rasszista ember ebben az országban (is)?

Figyelt kérdés

Teljes mértékben elítélem a rasszizmus minden formáját. Miért nem tudják sokan megérteni, hogy másokat nem bőrszín vagy kultúra alapján kell megítélni, hanem a tetteik és a személyiségük alapján. Nekem is vannak cigány ismerőseim akik teljesen eltérnek a sztereotípiáktól

Hiszen mindenki egyenlőnek született, legyen az cigány, fekete, sárga, arab vagy ember

#stopracism
szept. 4. 22:33
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
89%
Nyilván még gyerek vagy. A barnák rengeteget tettek azért, hogy ez a helyzet kialakuljon. Rengeteget. És az hogy ismersz két-három normálisabbat, attól még a többi száz, meg ezer nem az.
szept. 4. 22:36
 2/23 anonim ***** válasza:
92%
Pont a tetteik miatt!
szept. 4. 22:42
 3/23 anonim ***** válasza:
100%
Ezek inkább tapasztaltak.
szept. 4. 22:49
 4/23 anonim ***** válasza:
85%

Egyes cigányok sokat tettek azért, hogy ez kialakuljon, emiatt a normális cigányok is sokszor egy kalap alá kerülnek velük - sajnos belőlük van kevesebb.

Színre való tekintet nélkül vannak hülyék a fehérek között is, úgy szimplán hülyék, meg akik úgy viselkednek, mint a cigányok.

Az egyéb színűek ebben az országban nem igazán adtak okot az utálatra, van pár migráns de az arab az itt leginkább orvos vagy egy random utas a villamoson -de ha egy franciát megkérdezel erről, ő mást fog mondani-, a kínai meg a sarki boltos. Esetleg a gyárakba behozott filippínókat nem szokás szeretni, hogy fúj elveszik a munkát meg kiviszik a pénzt. De legalább ők nem szoktak csoportosan vonulni éjjel az utcán szamurájkarddal meg baseballütővel.

szept. 4. 22:49
 5/23 anonim ***** válasza:
85%

Tegyünk különbséget rögtön az ELŐÍTÉLET, és a TAPASZTALAT között.

Ha te úgy nősz fel, hogy az utcádban tanyázó c. putri óriási szemetet és zajt csinál minden nap, ha úgy nősz föl, hogy c. gyerekek nap mint nap kötekednek veled az iskolába, vagy akár meg is vernek, tehát, ilyen tapasztalatokkal nősz fel, akkor igen, önkénytelenül is kialakul benned egy bizonyos viszolygás bizonyos bőrszín iránt. Ez nem döntés kérdése. "Rasszista vagyok, mert az menő!"

Ez egyszerűen egy hosszú, és szenvedős tortúra végkövetkeztetése.

szept. 4. 22:51
 6/23 anonim ***** válasza:
24%

Minden fajta előítéletnek és "izmus"nak az az alapja, hogy az emberek képtelenek komplex, racionális gondolkodásra.

Látnak egy dolgot, és leragadnak ennél, nem tudnak tovább gondolkodni, megkérdőjelezni hogy mit láttak.

Gondolkodni képes emberek úgy állnak a kérdéshez, hogy látják hogy van cigány bűnözés, de aztán nem állnak meg itt, hanem tovább mennek, és elgondolkodnak, hogy pl mi vezet ahhoz, hogy a romák többet bűnözzenek a magyaroknál. Erre van vagy 1000 válasz, hiszen a téma nagyon komplex; egy olyan kisebbségi népcsoportról beszélünk, akiknek nincsen hatalma a társadalomban, és kiszolgáltatott (ellentétben más olyan demográfiával, akik kiemelkedő agressziót mutatnak; pl a férfiak)

Aztán utána az intelligens ember felismeri, hogy ő maga is részese ennek a társadalmi hierarchiának.

A buta ember csak látja hogy van cigány bűnözés, aztán azt hiszi hogy ennyi az egész, nincs ok-okozat, nincs társadalmi hierarchia, nincs semmi, hanem a romák csak sima rosszak születésüktől fogva.

szept. 4. 22:52
 7/23 anonim ***** válasza:
100%
6-os, nem csak a cigány bűnözésről van szó, hanem arról is például, hogy a cigányok elképesztően nagy hányada egyszerűen nagy ívben sz@rik a természetre. Ott szemetel, ahol tud, legyen szegény vagy gazdag, a műanyag flakon kirepül a merci ablakából is. Olyan életmódot élnek, hogy még a füvet is kirohasztják a portájukon. Fel nem tudom fogni, ezt hogyan csinálják, de gondolom úgy, hogy a motorolajat, az akkumulátor folyadékot, s mosószert, egyszerűen mindent csak úgy kiöntenek a kertbe. Elképesztő, mennyire nincs bennük hajlam a környezettudatosság irányába. És lehet mondani, hogy persze, vannak igénytelen fehér bőrűek is, de az arány nem mindegy. 100 cigánycsaládból mennyien szemetelnek, és élnek kirohasztott kertű putriban, és mondjuk 100 fehérebb bőrű család közül hogyan néz ki az arány.
szept. 4. 22:58
 8/23 anonim ***** válasza:
65%

A rasszizmus már régóta velünk él, több évszázada. Általában a másságok miatt van, a 2 vagy több különböző életvitel nem passzol. Sokat foglalkozok külföldiekkel, és valóban zavaróak, akár a japánok is amiért az orrfújás illetlen ezért hangosan felszívja a taknyát. Az rendben van szerintük. Egy moziban nem örülnék ha mellém ülne egy japán. Ez is egyfajta rasszizmus.

A másik a beilleszkedés, akár működne is de ha jelentkezik egy munkára a kép alapján kidobják a cv-t. És ő mit csinál ha nem veszik fel? Csal, lop, vasazik stb.

De fordítva is igaz. Ha mindenkinek adnának munkát holnaptól ki tudná felvenni a ritmust? 20éve szabad, azt csinál amit akar most meg be kell menni heti 40órát? Nincs hozzászokva.

A tyúk vagy a tojás? Azért viselkednek így mert el vannak nyomva de azért vannak elnyomva mert így viselkednek.

Nem csak magyarországon van jelen ez a megkülönböztetés. amerika-négerek, újzélanon a japánok.

A zsidó ügyesebb az üzletben, jobban csinálja valahogy, a kínai idejön a kommunizmusból 2x annyit dolgozik mint aki itt él persze hogy jobban keres. Ez mind unszinpatikus. Amerikában az igazi amerikaiak 8. ranghelyen vannak megtakarításban, mint az indiai, paki, kínia stb. Mert így nőttek fel. Nem volt habzsi dőzsi.

Nekem is van roma barátom, bírom, szeretem de nem laknék vele együtt lakótársként. Van a kultúrájukban olyan amit nagyon szeretek, nagyon pozitívak, ha mondanám neki hogy belekezdek valamibe, rávágja hogy csináld jó lesz az, menni fog, míg egy magyar kollégának mondtam, ő meg próbált lebeszélni róla.

Hosszú lett bocs, szeretem ezt a témát kitárgyalni, és ez csak egy vélemény.

Tehát a kérdésedre a válasz röviden a tyúk vagy a tojás bekezdés.

Nektek mi a véleményetek?

szept. 4. 23:11
 9/23 anonim ***** válasza:
100%

Tapasztalat.

Egész kicsi gyerek korom óta voltak olyan tapasztalataim (értsd időről időre, nem csak 1-2 darab), amik megerősítettek ebben. Kezdve a lopásoktól. Nagyon kicsi voltam, talán 4 éves, azt sem tudtam, mit jelent a szó.

Aztán a belekötős dolgok, a zaklatás, majd a szexuális jellegű gusztustalanságok. Majd felnőttként a garázdaságok, aztán hallasz a gyilkosságokról.

Nyilván nem mind ilyenek. Pl. cuki munkatársnőm. De első körben mindig az (urvarias) gyanakvás, aztán ha bizonyít, akkor oké. Addig elkerülöm.

"Sajnos" nem úgy élek, hogy mindegy legyen, Álehándró ellopja-e a telefonomat, vagy felnyomja-e a kocsimat. És akkor a fizikai erőszakról nem beszéltünk.

szept. 4. 23:12
 10/23 Noren1989 ***** válasza:
27%
Én mindenkit egyformàn utàlok.
szept. 5. 07:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!