Milyen mentális állapotban van az ilyen, közösségi médiás konfrontatív ember?
Sokszor futok bele időjárási témákba a facebookon. Mivel én szeretem a nyarat és a meleget, azt a nagyon kánikulát is sokkal jobban tolerálom, mint bármilyen hideget, esőt, borút, így ha olyan hírek érkeznek, hogy újra meleg lesz, akkor általában én örömmel konstatálom. Nem ítélkezvén mások ízlésén, csak a saját nevemben kifejezve, hogy én szeretem. És képzeljétek! Vannak, akik belémállnak és elkezdenek érvelni. Érvelni időjáráson, értitek? Háááát nóóóórmális? Vádaskodnak szinte, hogy miattam fognak kiégni a növények, hogy hogy lehetek olyan ostoba, hogy nem értem meg, hogyha nem lesz eső, akkor minden kiszárad, stb...
Én meg nlzek ki a fejemből, hogy what a fuck??? Mi közöm van nekem, vagy mi ráhatásom van az aktuális időjárásra. Tényleg kínomban már röhögök ezeken. De nem értem, hogy mi kell ahhoz, hogy a puszta véleméynemért vagy az ízlésemért közellenség legyek?
EZt te is tudod hogy nem így van. Ma sajnos szinte örömet szerez sok embernek a bántás. HOgy vadidegenül, névtelenül, nyeglén, foghegyről bántót beszóljon a másiknak. Én pedig szeretném az efféle kommunikációt egy asszertív, win-win irányba átfordítani. Látod, nem küldtelek el a teleba.. qrv aádba, hanem keresem a konszenzust. Nagy tétje nyilván nincs, de egy ideje minden ilyen online jelenlétből szeretném kihozni a win-win helyzetet.
Megértem, ha nem értesz valamiben egyet velem, de a leostobázással nem. Semminek nem beszélek mellé, nincs baj a felfogásommal. Igazából lassan már azt sem tudom, hogy min vitázunk.
A kiindulás az volt, hogy baj, hogyha nem szitkozódom, hanem kiélvezem a nyarat. Hidd el, nekem sem mindegy, én sem szeretném, hogyha elsivatagosodnánk és élhetetlenné válna a bolygó. Azonban teljesen tehetetlen vagyok. Úgy élek, hogy a tőlem telhető módon a legkevésbé járuljon hozzá az életem a klímaváltozáshoz, de reálisan ennél nagyobb mozgésterem tényleg nincs. És ez nem mellébeszélés, nem ostobaság, nem elakadt felfogóképesség, hanem tény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!