Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A gazdagabb nyugati országokba...

A gazdagabb nyugati országokban élő emberek kevesebb mentális problémával küzdenek?

Figyelt kérdés
Sokan mondják ezt, hogy nyugaton minden sokkal jobb és az emberek kiegyensúlyozottabbak. Nyilván az tény, hogy a fizetések meg az infrastruktúra jobb, ezt én is láttam, vagy a közlekedési kultúra is nyugodtabb, ezek mind pozitív dolgok. Viszont nem tudom ez mennyire függ össze a pszichés gondokkal. Oké nem depressziósak annyira a szegénység miatt, de mondjuk az időjárás vagy egyéb személyes dolgok miatt ugyanúgy lehetnek. Egy nyugati embernek tényleg könnyebb az élete abból a szempontból, hogy barátokat, párt találjon, könnyebben tudjon gyereket vállalni, munkatársaival jobb viszonyban legyen, stb? Vagy igazából ez nem ezen múlik.

aug. 4. 14:21
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
54%

Nem.

Viszont sok szegenyebb orszagban kevesebbel, megis boldogabbak az emberek (nyilvan nem az ehezok es az elnyomottak, meg mielott...). De nem az u.n. joleten mulik, sőt neha mintha egyenesen aranyos lenne vele a mentalis problemak aranya.

aug. 4. 14:27
 2/16 anonim ***** válasza:
60%
Német kisvárosban élek. Minden működik. Szó szerint. A vonatok pontosak, 40 km vonatutat 15 perc alatt teszek meg a munkahelyemig. Most gondolj bele ha minden működik normálisan, akkor kevesebb stressz ér. Otthon meg minden reggel azon aggódsz, hogy az a vacak piros bontószökevény megérkezik-e a megállóba vagy útközben kigyullad és az idegbeteg főnöködnek kell majd magyarázkodni miért nem tudsz bemenni aznap dolgozni. Mert ha az nem jön, nincs több vonat aznap reggel. És ez csak egy apró példa egy hosszú napból.
aug. 4. 14:30
 3/16 anonim ***** válasza:

Közvetlen adataim nincsenek, csak elgondolásaim.

Ismered EMILÉ DURKHEIM munkásságát?

Na, az ő által írottak kicsit szélesebb körben való értelmezése szerintem a te kérdésedre is választ ad.

aug. 4. 14:38
 4/16 A kérdező kommentje:

De ez csak egy része az életnek, az nem azt jelenti, hogy minőségibb emberi kapcsolatok is lesznek, az ettől független.

aug. 4. 14:41
 5/16 anonim ***** válasza:
30%

Ellenkezőleg, több mentális probléma van, minél gazdagabb egy ország.

Ami érdekes még, hogy ha megnézel egy orosz metróállomást meg egy nyugatit, háát brutális a kontraszt. És sajnos nem az EU javára. Egyre több a kosz, a szemét, a hajléktalan, minél fejlettebb egy ország

aug. 4. 14:51
 6/16 anonim ***** válasza:
49%

Az életminőség és az egészség kéz a kézben járnak.

Persze lehet arról fantáziálni hogy maslow boldogságpiramisa hülyeség, meg hogy nyugaton mindenki nyomorult lelkileg, és gyűlölik egymást annak ellenére hogy milyen fejlett országokban élnek, bezzeg mi magyarok indiai bérek mellett fizetünk londoni árakat a boltban, és nincs egy működő infrastruktúránk se, de legalább mi kedves, barátságos nép vagyunk, és nagyon szeretjük egymást!!,

De ez baromság.

A jobb életkörülmények szabaddá tesznek, a szabadság pedig egészségessé tesz.

aug. 4. 14:51
 7/16 anonim ***** válasza:
70%

Én nem ezt tapasztaltam Svédországban.

Teljesen átlag ottani emberek között mozogtam (tehát nem a nagyon lecsúszott, de nem is a legfelső 1%), ezen belül megismertem művésztől kezdve háziasszonyon át séfig elég sok különböző embert.

Rengetegen szednek vagy gyógyszert, vagy "kezelik magukat" pl. fűvel vagy alkohollal. Sok a céltalan ember. Tipikusan nem hangosak, nem ordítanak, de ha kicsit is megismered őket, sokan szorongana és depressziósak. A fuatalok között sokaknak van identitás válságuk és ezen nem segít az ottani fene nagy elfogadás, sőt. Mivel sokkal kevésbé behatároltak a társadalmi normák, a fuatalkori útkeresés el tud menni abba az irányba, hogy teljesen elrugaszkodik a valóságtól.

aug. 4. 15:23
 8/16 anonim ***** válasza:
29%

Aki komolyan elhiszi hogy a rossz életkörülmények nemesítik a lelket, míg a jó körülmények pont hogy tönkreteszik az embert, az pont ezt is érdemli. Engedelmes kis birka az ilyen, aki elhiszi azt, amit el akarnak hitetni vele.

A gond viszont csak az, hogy olyan sok birka van, hogy még az emberek is szívnak miattatok.

aug. 4. 15:25
 9/16 anonim ***** válasza:
27%

Hat ez sajnos nem igy van,a mentalis problemakkal kapcsolatban semmikepp. Szamomra ez valahol a rankszakadt hirtelen fenenagy szabadsag atka, a "jodolgaban azt se tudja mit csinaljon" lekepezodese ebben az eleve beteg, normalatlan rendszerben.

aug. 4. 15:27
 10/16 anonim ***** válasza:
72%

"Aki komolyan elhiszi hogy a rossz életkörülmények nemesítik a lelket, míg a jó körülmények pont hogy tönkreteszik az embert, az pont ezt is érdemli. Engedelmes kis birka az ilyen, aki elhiszi azt, amit el akarnak hitetni vele."

Másokat vádolsz szélsőséges goldokodással, de semmi nüanszot nem akarsz észrevenni. Gratulálok.

Nem azt mondom, hogy gazdagabb országokban MINDENKI boldogtalan, de igenis ott is vannak társadalmi problémák és tipikus gondok.

Te birkázol bárkit? Vicces vagy. Te vagy az a típus, aki ha egy gazdagabb/híresebb ember gondjairól (pl. alkoholizmus, depresszió, esetleg öngyilkosság) hall, akkor azt mondja, hogy dehát miéééééé lenne már valaki boldogtalan, ha egyszer gazdag.

aug. 4. 15:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!