Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A gazdagabb nyugati országokba...

A gazdagabb nyugati országokban élő emberek kevesebb mentális problémával küzdenek?

Figyelt kérdés
Sokan mondják ezt, hogy nyugaton minden sokkal jobb és az emberek kiegyensúlyozottabbak. Nyilván az tény, hogy a fizetések meg az infrastruktúra jobb, ezt én is láttam, vagy a közlekedési kultúra is nyugodtabb, ezek mind pozitív dolgok. Viszont nem tudom ez mennyire függ össze a pszichés gondokkal. Oké nem depressziósak annyira a szegénység miatt, de mondjuk az időjárás vagy egyéb személyes dolgok miatt ugyanúgy lehetnek. Egy nyugati embernek tényleg könnyebb az élete abból a szempontból, hogy barátokat, párt találjon, könnyebben tudjon gyereket vállalni, munkatársaival jobb viszonyban legyen, stb? Vagy igazából ez nem ezen múlik.

aug. 4. 14:21
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
73%

#9 Nem lehet hogy nem érted az összefüggést aközött hogy magasabb lesz a depressziósok/lelki betegek aránya egy olyan fejlett társadalomban ahol az emberek elmennek a pszichológushoz ha valami bajuk van, mint az olyan fejletlen társadalmakban, ahol kb mindenki sarlatánnak tartja a pszichológusokat, a saját gondjait pedig megtartja magának...?

Mert a fejletlen országban kevesebb ember beszél a depresszióról vagy egyéb mentális betegségekről, és nincsenek is róla statisztikák..

Az a sztereotipia hogy a jó igazából rossz, csak agymosás. Nem a te érdeked ha azt hiszed hogy a szenvedés jó.

A "legboldogabb" országok mind fejlettek.

Szerintem a magyar ember, aki az alkoholisták és öngyilkosok országában él, fel se tudja fogni hogy milyen egy funkcionális országban élni, és ezért kell ilyen görcsösen abba kapaszkodnotok, hogy oh hát a gazdagság rossz, mert minden gazdag szomorú, és a jólét szintén rossz, mert tönkreteszi a lelkedet, és igazából a szenvedés jó, mert az építi a közösséget és a szegény emberek kiegyensúlyozottabbak!!

(De persze a fele országunk elmigrálódik azokba a szomorú, a jólétükbe beleőrülő országokba, és ide vissza se néznek valamiért...)

Amit írsz olyan szinten nincs így, hogy fájdalmas látni, hogy felnőtt ember hisz benne. A való élet nem valami nyálas Charles Dickens mese.

Semmilyen tudományág nem támasztja alá azt, hogy a jólét rossz lenne az embereknek;se a pszichológia, se a szociológia, de még az orvostudomány vagy a kriminalisztika sem. Minden minden minden tisztán arra mutat hogy a rossz életkörülmények nem vezetnek semmi jóra.

Komolyan nem értem hogy ez hogy lehet egyáltalán vita tárgya. Itt mindenki troll?

aug. 4. 16:17
 12/16 anonim ***** válasza:
11-es teljes mértékben igazad van!
aug. 4. 16:25
 13/16 anonim ***** válasza:
40%

Az ugye megvan, hogy Magyarorszag nem Haiti, hanem boven boven a vilag szerencsesbb es gazdagabb reszehez tartozik? Vagy akkor nezzuk a skandinav orszagokat es ott a fuggosegi ratat, pl.

En nem irtam, hogy szerintem a szenvedes jo, ezt honnan veszed?

De ha mar: szenvedesnek ezer arca van, es nem a jolet, meg a penz, meg a pontosan erkezo vonatok stb fogjak megszuntetni a szenvedest, csak mas formaban nyilvanul meg. Pl nem ehezes meg penzszamolgatas honap vegen, hanem pl.mar azt se tudja, melyik drogot milyen sorrendben tomje magaba, vagy melyik plaszikai.mutet legyen a kovetkezo a sorban, h o legyen az elo barbie.

aug. 4. 16:31
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
8 Hagyd már ezt a birkázást, kb annyit jelent mintha ráírnád a hátadra hogy hülye vagy. Most tényleg még birkázni kell évtizedek óta mint egy agyament barom? Mi ez egy mágikus szó, kimondod és azt hiszed rögtön dicsfény vesz körül vagy mi? Inkább kiröhögnek.
aug. 4. 16:39
 15/16 anonim ***** válasza:
58%
Szociológiailag pont azt mutatták ki, hogy minél több a rossz anyagi helyzetben lévő ember egy országban, annál többen nyúlnak "káros szenvedélyekhez" pl alkohol, cigaretta. Ez tudományosan be van bizonyítva😁
aug. 4. 17:08
 16/16 anonim ***** válasza:
57%

Persze, a legtöbb gond a szorongásból adódik, ami a pénztelenség miatt van.

Nem csak a pénz jelenti a jólétet, hanem a munkakörülmények is.

Ezért van nálunk ennyi alkoholista, mert hónapról hónapra élnek és gyomorgörccsel járnak dolgozni, ahol valami tahó úgy bánik velük, mint a kutyával.

aug. 5. 00:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!