A gazdagabb nyugati országokban élő emberek kevesebb mentális problémával küzdenek?
#9 Nem lehet hogy nem érted az összefüggést aközött hogy magasabb lesz a depressziósok/lelki betegek aránya egy olyan fejlett társadalomban ahol az emberek elmennek a pszichológushoz ha valami bajuk van, mint az olyan fejletlen társadalmakban, ahol kb mindenki sarlatánnak tartja a pszichológusokat, a saját gondjait pedig megtartja magának...?
Mert a fejletlen országban kevesebb ember beszél a depresszióról vagy egyéb mentális betegségekről, és nincsenek is róla statisztikák..
Az a sztereotipia hogy a jó igazából rossz, csak agymosás. Nem a te érdeked ha azt hiszed hogy a szenvedés jó.
A "legboldogabb" országok mind fejlettek.
Szerintem a magyar ember, aki az alkoholisták és öngyilkosok országában él, fel se tudja fogni hogy milyen egy funkcionális országban élni, és ezért kell ilyen görcsösen abba kapaszkodnotok, hogy oh hát a gazdagság rossz, mert minden gazdag szomorú, és a jólét szintén rossz, mert tönkreteszi a lelkedet, és igazából a szenvedés jó, mert az építi a közösséget és a szegény emberek kiegyensúlyozottabbak!!
(De persze a fele országunk elmigrálódik azokba a szomorú, a jólétükbe beleőrülő országokba, és ide vissza se néznek valamiért...)
Amit írsz olyan szinten nincs így, hogy fájdalmas látni, hogy felnőtt ember hisz benne. A való élet nem valami nyálas Charles Dickens mese.
Semmilyen tudományág nem támasztja alá azt, hogy a jólét rossz lenne az embereknek;se a pszichológia, se a szociológia, de még az orvostudomány vagy a kriminalisztika sem. Minden minden minden tisztán arra mutat hogy a rossz életkörülmények nem vezetnek semmi jóra.
Komolyan nem értem hogy ez hogy lehet egyáltalán vita tárgya. Itt mindenki troll?
Az ugye megvan, hogy Magyarorszag nem Haiti, hanem boven boven a vilag szerencsesbb es gazdagabb reszehez tartozik? Vagy akkor nezzuk a skandinav orszagokat es ott a fuggosegi ratat, pl.
En nem irtam, hogy szerintem a szenvedes jo, ezt honnan veszed?
De ha mar: szenvedesnek ezer arca van, es nem a jolet, meg a penz, meg a pontosan erkezo vonatok stb fogjak megszuntetni a szenvedest, csak mas formaban nyilvanul meg. Pl nem ehezes meg penzszamolgatas honap vegen, hanem pl.mar azt se tudja, melyik drogot milyen sorrendben tomje magaba, vagy melyik plaszikai.mutet legyen a kovetkezo a sorban, h o legyen az elo barbie.
Persze, a legtöbb gond a szorongásból adódik, ami a pénztelenség miatt van.
Nem csak a pénz jelenti a jólétet, hanem a munkakörülmények is.
Ezért van nálunk ennyi alkoholista, mert hónapról hónapra élnek és gyomorgörccsel járnak dolgozni, ahol valami tahó úgy bánik velük, mint a kutyával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!