Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért vannak az emberek az...

Miért vannak az emberek az önkoszolgáló kasszák ellen a boltban?

Figyelt kérdés

Én az előnyeit látom, például nem futok bele olyan pénztárosba, aki megkérdezi, hogy melyik terméket miért vettem vagy elkezd kacagni, ha meglátja, hogy egy termekből többet vettem, nincs szemforgatás, ha nagyobb bankjeggyel vagy kártyával fizetnék, nem kell a sorban dekkolmom Józsi bácsi miatt, aki örjöng a pénztárnál, hogy a sonka 530-ért volt kiírva, a pénztárnál meg 540 Ft... Egy bevásárlással sokkal gyorsabban is végzek.

Pont ezért nem értem, miért van az, aki nem szereti az önkiszolgálót?

2024. jún. 21. 13:18
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
60%

Én sokkal jobban szeretem az önkielégítő (igen, én így hívom 😀 ) kasszát, mert szerintem sokkal jobb és gyorsabb.

Aki meg azt mondja, hogy más helyett dolgozik, az szokott gondolkodni? A kasszánál ugyanúgy ki kell tenned a terméket a szalagra, ahol a pénztáros lehúzza a vonalkódot, tehát semmivel sem dolgozol többet, mint a sima kasszánál, csak annyi, hogy mozdulat közben elhúzod a szkennelő előtt a terméket. Elpakolni sem fog helyetted a pénztáros, tehát a szatyrodba is te pakolsz, mint a kasszánál. A fizetés is ugyanúgy működik, csak nem a pénztárosnak adod át a pénzt, hanem beteszed egy nyílásba.

Szerintem csak az észjátszóknak derogál az önkielégítő kassza.

2024. jún. 21. 14:48
 12/26 anonim ***** válasza:
86%

"Nem értem, miért ilyen mérlegeket raknak ezekbe a gépekbe."

Én azt nem értem, miért nincs mindenhol olyan mérleg, mint a Rossmannban. A Sparban minden müzliszelet (vagy rágó, stb) után kell pénztáros, mert nem érzékeli a mérleg a súlyt, a Rossmannban meg ugyanazt a müzlit simán érzékeli, de a könnyebb dolgokat is.

2024. jún. 21. 15:01
 13/26 anonim ***** válasza:
80%

Valószínűleg akkor felétek problémás a konfigurálása az önkiszolgálónak. Felénk is voltak vele problémák, de mostanra már egészen jól működik és nem hülyül be. Viszont, ha egymás tetejére rakod a terméket azt nem mindig érzékeli... Szóval, hogyha van lent egy uborkás üveged, és nem a mérleg felületére, hanem az uborkás üveg tetejére rakod a müzlid akkor nem mindig érzékeli. :D

2024. jún. 21. 15:07
 14/26 anonim ***** válasza:
63%
Mer itt az emberek büdös a munka. 🤣🤣🤣 Egy ilyen kis kevés munka is. Ajaj...
2024. jún. 21. 15:07
 15/26 anonim ***** válasza:
89%
Mert sz.rul van megoldva. Kiírja, hogy a csomagolt áru nem annyi kg, keress pénztárost. Ruhát veszel, benne a lopásgátló, keress pénztárost. Alkoholt veszel, keress pénztárost. Persze olyankor egy sincs. Amikor meg otthagyom inkább a cuccot, na akkor előbújik, hőbörögve, hogy azt ki fogja kifizetni. Nemám, hogy mit segíthet. Ha mindenképpen kell a pénztáros kb. minden vásárlásnál, akkor bocs, de rossz a rendszerük. Hadd utáljam.
2024. jún. 21. 15:27
 16/26 anonim ***** válasza:
82%

Igénytelen, személytelen, bonyolult.

Nem érdekel, hogy ki mit gondol erről, de én nem egy fémszörnyeteggel társalogni járok ilyen helyekre, - ezek a gépek digitális papagájok otromba küllemmel és hangulattal.

2024. jún. 21. 17:12
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
Én nem vagyok ellene, tudom kezelni, de nem szeretem használni. Pénztárosnál gyorsabban tudok pakolni. Csomó önkiszolgálónál van az, hogy megadott x helyre leteszed a kosarad, a lecsipogtatott cuccokat meg a megadott y helyre kell tenned és addig nem kezdheted el a pakolást, amíg nem húztál le mindent, mert a mérleg problémázna a plusz súly miatt, ha a táskádat odaraknád és rögtön abba pakolnál.
2024. jún. 21. 17:23
 18/26 anonim ***** válasza:
76%
Olyan érzést kelt bennem, hogy a "Tisztelt Vásárlót!" szimplán egy bináris kódként kezelik! A pénzt talicskán viheted oda, egyébként meg telibe vagy sz@rva!
2024. jún. 21. 17:34
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem tök oké aki nem szereti, az nem oké aki betiltaná..

(Nem támogatom hogy CSAK önkiszolgáló legyen valahol, pedig én szeretem, de legyen lehetőség választani, úgy mindenki örülhet.)

2024. jún. 21. 17:41
 20/26 anonim ***** válasza:
77%
Mert semmi kedvem nekem foglalkozni ezzel is, hogy csipogjam a szarokat. Csinálja a kasszás, én addig állok és pihenek. Nem tudom, milyen boltokba járkálsz, de a kérdésben említett egyik problémával sem találkozom soha.
2024. jún. 21. 18:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!