Miért vannak az emberek az önkoszolgáló kasszák ellen a boltban?
Én az előnyeit látom, például nem futok bele olyan pénztárosba, aki megkérdezi, hogy melyik terméket miért vettem vagy elkezd kacagni, ha meglátja, hogy egy termekből többet vettem, nincs szemforgatás, ha nagyobb bankjeggyel vagy kártyával fizetnék, nem kell a sorban dekkolmom Józsi bácsi miatt, aki örjöng a pénztárnál, hogy a sonka 530-ért volt kiírva, a pénztárnál meg 540 Ft... Egy bevásárlással sokkal gyorsabban is végzek.
Pont ezért nem értem, miért van az, aki nem szereti az önkiszolgálót?
Pl. én annak ellenére, hogy látom, hogy valamilyen szinten jó dolog, viszont ezzel munkaerőkiesés van, tehát kevesebb pénztárosnak van így munkája.
Ha nemcsak azt néznéd, hogy neked, mint egoista embernek mi a jó, hanem nyitnál egy kicsit, mást is észre vehetnél.
Adhatnának érte kedvezményt, hogy megcsinálom magamnak.
Van amikor valóban gyorsabb, ha csak pár terméket veszel, de ha keresni kell kódokat, amit a pénztáros tud fejből (pékáru, zöldség) meg sok mindent veszel egyszerre, szerintem a hagyományos pénztár még mindig gyorsabb.
Vannak előnyei és hátrányai is. Neked, mint egy átlag vásárló igazából csak előnye van. Mindenféle érv amit hallottam ellene az puszta zsörtölődés, vagy az emberi butaság miatt volt.
Aki szerint meg bonyolult a használata vagy macerás az nézzen mélyen magába, hogy annyira ostoba, hogy 4 feliratot nem tud értelmezni egy kijelzőn az anyanyelvén. Én azt sem gondolom mentségnek, ha valaki idős.
Én is szeretem, de azért mert gyorsabb (lenne elvileg).
Te nem vagy egy kicsit paranoiás? Hidd el, le se tojja a pénztárost, hogy mit veszel és kinek...
Amúgy én a spáros kasszákat nagyon utálom. Mindig elkezd hőbörögni, hogy vegyem el a terméket, amit már lehúztam 😅, aztán a pénztáros meg b szik odajönni, múltkor már megrúgdostam a gépet. Aztán fogytam a terméket (ami egy tonhalpástétom volt), felraktam oda, ahol lehúzom a cuccokat, majd folytattam a vásárlást.
Nem értem, miért ilyen mérlegeket raknak ezekbe a gépekbe. Minden alkalommal el kell ezt játszani. Szar ócska gépek
Mert gondolkodni, figyelni kell, felelősség van az emberen, míg a hagyományos kasszánál ezeket rá lehet bízni/tolni a pénztárosra.
"nem kell a sorban dekkolmom"
Csak azért nem kell, mert vannak még hagyományos kasszák is. Ha nem lennének, akkor az önkiszolgálóknál is sor lenne, és akkor a sorban állók csak te rád lennének mérgesek (jelenleg ez megoszlik a pénztároson is), hogy miért nem haladsz már gyorsabban.
Mert azt látják benne, hogy dolgozniuk kell.
Én 1000x inkább megyek önkiszolgálóhoz, mint sima pénztárhoz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!