Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Melyik az az életkor, amikor...

Melyik az az életkor, amikor már szégyen ha nincs a nőnek gyereke?

Figyelt kérdés

jún. 17. 10:01
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem a legszörnyűbb az, hogy azok, akik ilyesmivel nyomasztanak másokat, egocentrikusan és rövidtávon gondolkodnak, és csupán egy eszköznek, játékszernek tekintik a gyereket, ami arra kell, hogy az elvárt "családképet" fel tudják mutatni, hogy ne szólják meg őket mások. Sokan csak addig látnak, hogy jaj, lesz egy cuki kisbabánk, de kamaszként már kevesen képzelik el a majdani gyereküket családtervezéskor. Azt vettem észre, hogy akiknek olyan egyszerű a gondolkodásuk, hogy azt hiszik, elég indok azért gyereket szülni, mert "ez az élet rendje", "mert különben nincs értelme az életnek", "mert mit szólnak majd mások", többnyire alkalmatlan szülők lesznek. És egy ártatlan ember (a gyerek) issza meg a döntés levét. Abba már kevesen gondolnak bele, hogy mi lenne a gyerek valós érdeke. Sok olyan szülő is van, aki csak időszakos fellángolás miatt, az ösztönök által vezérelve szült, mert babázni akart, majd koppant, amikor a gyerek már nem volt olyan kis cuki, irányítható játékszer, amikor a dacos kamaszkorba lépett. Életre szóló döntés, ami egy másik embert is érint, akinek beleszólása sincs abba, hogy milyen körülmények közé, milyen szülőkhöz érkezik.
jún. 17. 12:01
 22/34 A kérdező kommentje:

Igen, az is szörnyű mikor valaki azzal érvel, hogy majd ha idős leszel, nem lesz aki rád nyissa az ajtót.

Ne azért szüljünk már, hogy legyen aki pelenkázzon 50 év múlva. Ez önzőség. Nem is várnék el ilyet a gyerekemtől.

Mondjuk valamilyen szinten az élet rendje a családalapítás. Aztán furán néznek arra, aki nem akarja ezt.

Csak nagyon nyomasztó ez a kérdés. És ahogy telnek az évek, gondolom egyre nyomasztóbb lesz.

Nem is értem. Én sosem kérdezek senki magánéletéről ilyen szinten.

jún. 17. 12:06
 23/34 anonim ***** válasza:
94%

Az a ciki amikor valakinek nem kell, de mégis vállal, mert cikinek érzi hogy nincs.

Sokan mondják hogy jaj öreg korodra majd megbánod hogy nincs gyereked, de az szerintem gyakoribb hogy valaki azt bánja meg, hogy vállalt. Ezt pedig a gyerek is megsínyli.

jún. 17. 12:14
 24/34 anonim ***** válasza:
93%

...már ha idősebb korban egyáltalán szóba állnak vele e gyerekek.

Szereretet, jó viszonyt nem lehet megvásárolni, nincs ilyen téren biztosítva semmi.

Hány olyan néni meg bácsi van idősek otthonában, akinek van családja, de nem látogatják mert olyan volt egész életében, hogy mára már senki felé se néz?

És hány olyan idősebb ember van, akiket nem rokon barátai látogatnak, mert jó szociális hálót épített ki?

A vérrokonság sokat nem jelent ilyen téren.

jún. 17. 12:26
 25/34 anonim ***** válasza:
92%
A normális emberek szerint nem szégyen az soha, ha valakinek nincs gyereke. A többivel meg nem kell foglalkozni.
jún. 17. 12:50
 26/34 anonim ***** válasza:
84%

Nincs ilyen életkor.

Aki szerint pedig van, azt jobb távol tartani magadtól mert nagyon korlátolt szegény és az élet más területein is igencsak kelletlen lehet rád nézve a jelenléte

jún. 17. 13:49
 27/34 anonim ***** válasza:
89%

Barmikor kaphatsz gyereket nevelootthonbol,kamaszt,akivel ndm kell babazni idegeskedni. 50 evesen is .

Semmi esetre se szulok en se. Nem teszem to kre az akakom es nem tudom kiszurni a genetikai hibakat egyeb betegsegeket ,ha szulnek.

jún. 17. 14:49
 28/34 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Mindenkinek ment a zöld!
jún. 17. 14:54
 29/34 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem nincs, nő vagyok és sose akarok.

Másoktól a beszólásokat kb 20 éves korom óta kapom, hogy már “ideje lenne”.

jún. 17. 15:21
 30/34 anonim ***** válasza:
100%
Én is kapom az ivet :D "Lassan mán kéne a gyermek..blablabla" Hatalmas nagy birka társadalomban élünk :(
jún. 17. 15:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!