Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Most akkor hogy van ez?...

Most akkor hogy van ez? Karrier vagy szülés? Többi lent

Figyelt kérdés
Én eddig mindig azt hallottam, hogy a nők manapság nagyon későn vállalnak gyereket a karrierépítés miatt. Ehhez képest három volt gimis osztálytársam is nemrég szült, 19-20-21 évesen.

jan. 14. 10:42
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Én 30 éves vagyok és nem szültem még. Vannak nekem is olyan volt osztálytálytársaim, akik 20 évesen vagy akörül szültek. 1 kivételével sehol nem volt tervezett a gyerek..
jan. 14. 10:54
 2/7 A kérdező kommentje:
Ez a másik amit nem értek: ha tudom hogy nem akarok még gyereket, akkor védekezek nem? Jó, lehet hülyeséget írtam most, mert van hogy kiszakad a gumi, de van tabletta, van eseményutáni... nem?
jan. 14. 10:58
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
1es vagyok. Igen, egyetértek..
jan. 14. 10:59
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Vannak olyan nők akik egyáltalán nem akarnak gyereket, azt teljesen normális! Nem ítélem el őket. Azoknak a karrier számít. Van aki annyira gyorsan gyereket szeretne, hogy fiatalon szül. Legyen. Nem az én életem.

Viszont mindenki maga döntse el, hogy mikor, nem kell a társadalom nyomásának engedni, hogy minél fiatalabban. Ilyenkor felmerül a kérdés: hogyan tartsam el a gyereket, hogy dolgozok majd, hova szüljem a gyereket, legyen már pénz amiből eltartom.

Én egyetértek azzal, hogy előbb legyen meg a biztos háttér, legyen ez egy lakás, legyen pénz, egy szerető gondoskodó társ, egy stabil munkahely, a szülők sem ártanak stb. De legyen már meg valami stabilitás, hogy ne potyára szüljem a gyereket, mert az úgy teher. És ha 30 után szülsz?? A te életed. És ha 40 után szülsz? Ki fog rólad ítéletet mondani? Senki. Magadnak szülsz és nem másoknak! Ezt senki ne felejtse el.

jan. 14. 12:06
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Az amit te leírtál az átlagra vonatkozik, és az azt megelőző állapotokhoz képest.

Azért az nem olyan hű de régi "találmány", hogy a nők is mehetnek egyetemre, s vállalhatnak olyan munkát, amiből akár egyedül is meg tudnak élni. Oké, most nem konkrétan ehhez viszonyítunk, de csak most kezdtek a nők is kb olyan "típusú" életet élni, mint a férfiak. Pl az IT szektorban is most kezd kb fele-fele lenni a nemek aránya. Meg a többi olyan munkahelyen is, ahova nem csak azért jelentkeztek, hogy na valahol egy kicsit dolgozzanak, hogy kapjanak pénzecskét még, mikor jön a gyerek.

A továbbtanulás meg minden karrier nélkül kitolja a szülés idejét. Ezért is lenne fontos, hogy a cigányok ne kopjanak ki az iskolából 14-15 évesen. Legalább ne tinikorra essen az első terhességük, hanem 19-20 évesre. Nem túl jó, de már jobb. Viszont ha valaki továbbtanulásra adja a fejét, már mindjár rájön erre még jópár év. A tanulás miatt alapból más az életstílus és vizsgaidőszakban senki se akar babábzni. Ha meg már ezen is túlvagyunk, csak az után jön, hogy "nem azért tanultam 4 évet, hogy semmit se kezdjek a diplomammal" s így még dolgozni iselkezd pár évet. Így simán kijön még 10+ év a teszem fel 100 vagy 50 évvel ez előtti állapotokhoz képest.

Ettől eltekintve még mindig vannak olyanok férfiak és nők között is, akik végeznek valami egyszerű kétkezű munkát (pincér, gyári, stb), s akkor vállalnak gyereket, mikor az csak egyszerűen jön. Nem terveztek előre, nem számoltak a kiadásokkal, de mivel jön, jön. Az edukáltabb rétegekre jellemzőbb a tudatos előretervezés.

A másik meg hogy, attól hogy osztálytársaid voltak, miből gondolod, hogy tudtják, hogy létezik olyan, hogy esemény utánni? Vagy hogy a megszakításos módszer nem biztonságos? Nagyobb sötétség van egyesek fejében, mint gondolnád...

jan. 14. 12:18
 6/7 anonim ***** válasza:
90%

Aham, tehát a nagyságrendileg 4 milliárd nőből neked van egy 3 darabos mintád, ami alapján eldöntötted, hogy nincs így. Ráadásul még csak az állításod felére reflektál csak. A gyerekvállalás időpontjára, a karrierre kihatás nem is kerül említésre.

Azt meg el ne hidd, hogy ki tervezte és ki nem.

jan. 14. 12:49
 7/7 anonim ***** válasza:

35 vagyok. Kitoltam a dolgot, amennyire csak tudtam, mert én is kimaxoltam a fizetési lehetőségeimet. Nem alacsony bérrel akartam elmenni GYED-re, hogy aztán éhen haljunk, ha férjemet éri valami.

Azok a lányok másképp döntöttek, nekem is volt ilyen o.társam, van aki érettségiig se jutott el. Ő döntésük, de kétlem, hogy a munka világában ezzel jól jártak.

jan. 14. 15:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!