Fiatal nőktől tényleg megkérdezik interjúkon, hogy terveznek-e szülni?
Én férfi vagyok, szóval nyilván sosem tapasztaltam ilyent, de hallottam, hogy szülőképes korban lévő nőktől szoktak ilyent kérdezni.
Ha igaz, hogy jön ez szóba? Menedzser szokta kérdezni vagy már HR-esek? Inkább kkv szektorban vagy multiknál fordul elő ilyesmi?
Gondolom igen, hiszen teljesen logikus.
Hogy jön szóba? Sehogy, fogja magát az interjúztató és megkérdezi. Nincsen semmilyen felvezetés vagy ilyesmi.
Ahol ezt megkérdezik, oda igényes szakember nem megy.
Ezek valószínűleg amúgy is magyar kkv-k, vagy toxikus multik.
Red flag.
Igaz, 12 éve volt, de volt olyan interjúm, ahol a 2 pasi (szakmai vezető) az interjú 3/4ben a magánéletemmel volt elfoglalva, kb csak azt nem kérdezték meg, milyen pozícióban szoktuk csinálni. A HRes hölgy és én is hiába próbáltuk visszaterelni szakmai útra a témát, a HRes hölgy nem is burkoltan, hanem konkrétan rájuk szólt.
Kifele menet a hölgy bocsánatot kért tőlem… 2009, válság közepe, meg jóval fiatalabb voltam. Ma már nem kérdeznek ilyet, mert nem interjúzok munkaviszonyra csak interim melóra, és jóval 40+ vagyok.
De 42 évesen volt még cég, ahol elhangzott a kérdés, hogy tervezek-e gyereket (az rendes állás volt)
Tőlem még sose kérdezték szerencsére, pedig még csak 32 vagyok.
Egy olyan interjú volt, ahol az volt olyan kérdés, h kivel élek és h saját lakás-e vagy albi... Ezt mondjuk nem értettem miért kérdezik, de mindegy, a gyereket nem feszegették.
N32
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!