Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mennyi idő alatt dolgoztátok...

Mennyi idő alatt dolgoztátok fel, hogyan kezelitek, ha szemtanúja voltatok egy halálos balesetnek?

Figyelt kérdés
Ma szemtanúja voltam, ahogy a Deáknál délután fél 6-kor halálra gázol a villamos egy embert. Elég megrendítő látvány volt. Most is ez jár a fejemben. Elég egy rossz döntés, és egy pillanat alatt vége az életnek. És a családja meg valószínűleg összeomlik a hír hallatán. Nagyon rossz ebbe belegondolni. Próbálom elterelni a figyelmem, de mindig az ehhez kapcsolódó gondolatokhoz jutok ki.

2024. máj. 15. 01:43
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
66%

16 hiába magyarázza valaki mi a jó a motorba ha téged nem érdekel. Én nem tudom mi a jó a videojátékba vagy a horgászatba... Ennyi erővel lovaglás se jó, kutya tartás is veszélyes.

Motorosból, autosból és gyalogisból is van hülye.

Látok eleget nagyotorrol, autóból és buszt vezetve is.

2024. máj. 15. 10:16
 22/45 Metionin ***** válasza:
69%
2 embert láttam, akik öngyilkosok lettek, mindketten kiugrottak, az egyik a tizedikről, a másik a 10 emeletes tetejéről. Az elsőnél épp látogatóban voltam egy csoporttársamnál, már épp hazafelé készültem, amikor hallottuk a nagy szirénázást. Mentünk le a buszhoz és ott volt a test a járdán, épp takarták le, a fekete zsák alól kilógott a keze. Arra a mai napig emlékszem, mostanság is néha eszembe jut, mert úgy alakult, hogy pont ide költöztem a panelsor mellé ahol történt. A csoporttársammal még sokáig emlegettük, hogy ha az előző buszt nem késem le akkor pont láttam volna ahogy leugrik csóró. Állítólag azóta vannak zárva a tetőre vezető kijáratok itt a társasházban is, csak a gondnoknak van hozzá kulcsa. A másodiknál hajnalban a buszmegállóban álltam, amikor hallottam a csattanást, egy nő kiugrott a tizedikről a szemben lévő panelsoron. Ott annyira nem is realizáltam a helyzetet, láttam ahogy egy üzlet dolgozói akik ott pakolták az árut, rohannak oda de azt hittem, az illető elesett vagy ilyesmi. Utána olvastam a helyi híroldalon, hogy kiugrott.
2024. máj. 15. 10:20
 23/45 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem meg baromira nem összehasonlítható, hogy direkt sodorja valaki veszélybe magát, meg az, hogy csak szeretne átmenni a kijelölt helyen. Ha ott nem képesek vigyázni, akkor el sem tudom képzelni, hogy mit művelhetnek az utakon. És ezek közé mentek szándékosan motorral... Ez szerintem olyan hülyeség, hogy szavak nincsenek rá. Titeket nem várnak haza? De jah, valóban nem érthetem akkor.
2024. máj. 15. 10:32
 24/45 anonim ***** válasza:
49%

Jó 23 maradj már! Te nem motorozol, oké. Van aki meg igen.

Nem kell mindent értened!

Hagyjuk is ezt a témát, nem ez a kérdés.

2024. máj. 15. 10:36
 25/45 anonim ***** válasza:
50%

#23 amúgy én azt sem értem, hogy gyalogosként mitől érzed magad veszélyben. Nekem úgy tanították óvodás koromban, hogy akkor menjek át a zebrán, ha megbizonyosodtam róla, hogy megállnak az autók. Ha nem, akkor nem ugrok ki elé, hiába nekem van elsőbbségem. Ennyi. Motorosként szintén nem kell balesettől tartani, ha agyban két lépéssel a többiek előtt jársz, meg ha nem mész 150-nel kanyarban. Ha ennek ellenére történik baj, az már nem rajtad múlt és éppúgy meghalhatsz autóban is meg akárhol.

Igazából kétféle ember létezik, a félős meg a nem félős és ez a két tábor sosem fogja megérteni egymást. A legjobb barátnőm mindentől fosik, én meg nagyon bevállalós vagyok, és őszintén eddig én szereztem hatszázszor több élményt életemben, mint ő a parázásával. Nem értjük egymást, de valahogy pont ez tart minket össze🤣

2024. máj. 15. 10:49
 26/45 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez az idő mindenkinél más. Egyrészt függ a baleset súlyosságától is (meg hogy mennyit látsz belőle, mikor érkezel oda a helyszínre, mennyire véres a jelenet, milyen állapotban látod a testet stb), másrészt függ attól is, hogy mennyire vagy érzékeny lelkileg az ilyen dolgokra, mennyire "bírod" lelkileg. Aki ilyen filmeken nőtt fel (Fűrész, stb), az lehet, hogy jóval könnyebben viseli a való életben is, mint aki csak romantikus melodrámákon meg vígjátékokon nevelkedett. Lehet egy ilyen hatása is a filmeknek.

Én egyszer láttam életemben egy közvetlen halálesetet, ráadásul nem is volt "hagyományos", gázolásos baleset, vér sem folyt, csak egy öltönyös üzletember kiszállt egy autóból, szívinfarktust kapott és a járdán összeesett és meghalt, ott húzták zsákba előttem, de mégis olyan hatással volt rám, hogy a mai napig emlékszem rá, 20 évvel később is. Nem viselt meg, de erős hatással volt rám, hónapokig ez a "mozi" forgott a fejemben és még évekkel, évtizedekkel később is eszembe jut néha, tisztán, élénken emlékszem rá. Szóval lelkialkat függő, személyiségfüggő is. Egyszer volt itt egy nő, aki vonatgázolást látott élőben, konkrétan emberi maradványok, testrész darabok, foszlányok voltak a vonat elején és oldalán, meg szétszóródva a környezetben mindenhol. Én azt nem éltem volna túl, ha ilyet látok élőben, az biztos. Nekem az az infarktusos eset is sok(k) volt, gyakran visszatértek a gondolataim a látottakra, hónapokig. Utána kezdett csak halványodni a dolog. De ez mindenkinél más.

2024. máj. 15. 10:54
 27/45 Metionin ***** válasza:
84%
#26. Hú, arra a vonatgázolásos kérdésre emlékszem, szegény kérdező remélem azóta feldolgozta.
2024. máj. 15. 10:58
 28/45 anonim ***** válasza:
78%
#26 én is ilyen lennék és szerintem is összefügghet azzal, hogy ki mit lát gyerekkorban. 15 évesen láttam egy videót (tehát még csak nem is élőben), hogy elütnek egy kislányt és engem úgy megviselt, hogy évekig pánikbetegségben szenvedtem tőle. Nekem nem engedték a durva filmeket kiskorban, de akiknek igen, azok meg se rökönyödnének ilyesmin. Ha lesz gyerekem, én inkább nem fogom tiltani ezektől annyira, hadd edződjön meg lelkileg, mert amit én utána évekig átéltem, az borzalom volt.
2024. máj. 15. 11:01
 29/45 Metionin ***** válasza:
65%
#28 Hát én konkrétan ovis koromban az x-aktákat néztem minden este, nagyobb gyerek koromban láttam ahogy vízihullát szednek ki a Szamosból, egyetemen láttam boncolást, a koliban meg kaja közben rendszeresen műtéteket meg boncolásos videókat néztünk de magát a balesetet élőben látni teljesen más. A filmeknél tudja az ember, hogy nem valóság, a boncolásnál már benned van, hogy sajnos a halál már megtörtént és elvonatkoztatsz, de amikor a pillanatot látod ahogy valaki meghal, főleg ha a látvány is brutális, akkor a legerősebb idegrendszerű embernek is traumát okoz. Én hetekig álmodtam azzal a nejlon alól kilógó kézzel a járdán pedig semmi mást nem láttam. De pl. boncolásról soha.
2024. máj. 15. 11:17
 30/45 anonim ***** válasza:
30%
Gyalogosként mondjuk azért félek, mert hiába állok meg, ha a kanyarodó azt hiszi, hogy neki van elsőbbsége, vagy ha a tobbsávoson nem gondolja az elmebeteg, akkor a másik azért állt meg a zebra előtt, mert mennek át rajta. Vagy csak szimplán siet és úgy gondolja, hogy kikerüli.. Pedig én az vagyok, akinek nem lassítgatni kell, nem indulok el amíg meg nem áll. Egyébként meg akkor a motoros, ha szándékosan hülye és ráül a halálmasinára, akkor ő ne sírjon utána. Majd az anyja fog érte...
2024. máj. 15. 11:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!