Mennyi idő alatt dolgoztátok fel, hogyan kezelitek, ha szemtanúja voltatok egy halálos balesetnek?
Figyelt kérdés
Ma szemtanúja voltam, ahogy a Deáknál délután fél 6-kor halálra gázol a villamos egy embert. Elég megrendítő látvány volt. Most is ez jár a fejemben. Elég egy rossz döntés, és egy pillanat alatt vége az életnek. És a családja meg valószínűleg összeomlik a hír hallatán. Nagyon rossz ebbe belegondolni. Próbálom elterelni a figyelmem, de mindig az ehhez kapcsolódó gondolatokhoz jutok ki.2024. máj. 15. 01:43
11/45 anonim válasza:
#3 kicsit off topic, de egyszerűen nem értem, miért vágnak be sokan a motorosok elé. Én nemrég kezdtem motorozni, igaz csak robogó, de én is tapasztalom, hogy megyek 50-60-nal és jobbról bevág elém, mintha ott se lennék. Úgy kell lesatuznom. Ha ezt lakott területen kívül csinálják meg nagyobb sebességnél, esély sincs megállni. Miért kell ekkora baromnak lenni? A motor is halad ugyanolyan sebességgel, mint egy autó, egy ember életét veszélyeztetik ezzel bsszameg.
12/45 anonim válasza:
3 vagyok. 11! Ez lakott területen kívül volt a főúton mentünk motorral, előttem a párom és ráadásul a földesútról vágott ki az autos.
13/45 anonim válasza:
Srácok szerinrem menjetek privátba mielőtt ebből a topicból is "hülye autós" vs "hülye motoros" vita lesz :D
14/45 anonim válasza:
#13 én autós és motoros is vagyok, de azt kell mondjam autóban nem szoktam tapasztalni, hogy motoros veszélyeztetné az életemet, vagy én az övét, mert figyelmesen vezetek. Ellenben motoron ülve tényleg tapasztalom, hogy sok a hülye figyelmetlen, kapkodós autós. Pedig a motorosra extrán kéne figyelni, mivel sokkal könnyebben meghal, mint te az autóban…
15/45 anonim válasza:
Minden autóst felültetnék motorra pár órára. Bevallom, én is másképp kezeltem őket, amíg ki nem próbáltam (azóta is csak autót vezetek, motort nem, da hasznos tapasztalat volt egy rutinos motoros mögött egy óra)
16/45 anonim válasza:
Egyébként én nem értem, hogy ha ennyi barom van és ilyen veszélyes, akkor miért kell ráülni arra a motorra.. Még csak befolyásod sincs arra, hogy megöl valaki az úton, téged nem véd semmiféle öv vagy karosszéria. Ebben mi a jó? Nyilván oda kéne figyelni az autósoknak, de ez ugye utólag már krva mindegy lesz, nem? A sok állat képes autóban is olyan kárt tenni, hogy lehet, hogy nem száll ki se ő, se a családja belőle. Hát még egy motor.. Miért? Miért kockáztatna ezzel bárki normális ember? Gázoltak többször majdnem el gyalogosként zebrán, akkor is amikor a fiam velem volt. Fordultak ki elém, jöttek kanyarban szemből, fordultak majdnem belém az ilyen senkiháziak, utálok már vezetni is ezek miatt. És akkor van, aki ilyen közlekedési kultúra mellett képes motorra ülni. Wtf.
17/45 anonim válasza:
Gázoltak többször majdnem el gyalogosként zebrán
De akkor mi a francért gyalogolsz, ha tudod, hogy veszélyes? mert ugye azt mondod, ne üljön senki motorra, mert nem védett...
18/45 anonim válasza:
Ugye ezt a kérdést te sem gondoltad komolyan? Baromira nem összehasonlítható a két dolog.. Ha kötekedni próbálsz, csináld már úgy, hogy érdemes legyen beleállni!
19/45 anonim válasza:
#16 én személy szerint azért váltottam robogóra, mert negyedannyit fogyaszt, mint az autó, sokkal gyorsabban haladok a dugóban, mert el tudok haladni az álló kocsisor között, és mert világ életemben vonzott a motorozás. Figyi, meghalni bárhol meg lehet, én sose hagytam, hogy a félelem visszatartson dolgoktól. Alapvetően motorosként az a lényeg, hogy abból indulj ki helyzetekben, hogy az autós nem vesz észre :D És akkor nem mész bele veszélyes szitukba. Persze így is meg lehet halni, de az autóval is lehet balesetezni, meg gyalogosként is elüthetnek.
20/45 anonim válasza:
de, 18, összehasonlítható. Minden közlekedési formának van veszélye. A legtöbb, amit tehetsz, hogy bármit választasz, betartod a rád vonatkozó szabályokat és bízol abban, hogy más is ezt teszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!