Miből tudható biztosan (számotokra vagy más számára), hogy szerettek valakit?
Én egyetértek veled.
Ahol ott a "de", ott már vannak feltételek.
Az a szeretet, ahol elfogadás van.
"Miből tudjátok, hogy szerettek valakit?"
Ha te nen egy barlangban éltél távol a civilizácioótól, szülők nélkül, akkor te honnan tudod, hogy szeretsz valakit?
Azért az elég egybites gondolat, hogy csak azt lehet szeretni, akit minden téren feltétel nélkül pozitívan ítélsz meg.
Arra van a ",de...", hogy kifejezd, annak ellenére szereted, hogy vannak olyan dolgai amit nem szeretsz, nem értesz egyet stb.
Ez nem feltétlenül van így.
Szeretem a szüleimet, DE ha azt mondják, hogy kettő meg kettő az tizenhárom, akkor megmondom nekik, hogy tévednek.
Attól, hogy szeretek valakit, még simán lehet, hogy egyes tulajdonságai idegesítenek.
A DE szó nem feltétlenül jelenti azt, hogy megcáfolja az előtte való állítást:
A nulla természetes szám, DE a nullával való osztás nincs értelmezve.
Millió ilyen példát tudnék mondani minden témában.
Szeretem a barátnőmet, de bosszantana, ha társaságban lejáratna, igaz, erre még nem volt példa.
Az élet nem fekete-fehér, nem lehet egybitesen gondolodni, érezni. Aki erre hajlamos, annak baja van az önbecsülésével, de akár mással is, és ezt a problémáját másra vetíti ki.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!