Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miből tudható biztosan (számot...

Miből tudható biztosan (számotokra vagy más számára), hogy szerettek valakit?

Figyelt kérdés
Sokszor megakaszt az a dolog, hogy valaki úgy hivatkozik valakikre, pl. szülőkre, hogy "szeretem, csak..", "szeretem, de..." Szerintem nem szereti az illetőt, de ez csak az én véleményem. Amennyiben mégis szereti, miből tudja? Többnyire ezek a "de"-vel folytatódó mondatok azt is magukba foglalják, hogy pl nem szívesen tölt vele időt. Azt hiszem, nálam az eltöltött közös idő, az erre való hajlandóság egyértelmű mutató. Ha valakit szeretek, szívesen töltöm vele az időm. De nélkül. Nálatok hogy van ez?
2024. máj. 5. 07:41
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
52%

Én egyetértek veled.

Ahol ott a "de", ott már vannak feltételek.

Az a szeretet, ahol elfogadás van.

2024. máj. 5. 07:50
 2/28 A kérdező kommentje:
Miből tudjátok, hogy szerettek valakit?
2024. máj. 5. 07:54
 3/28 anonim ***** válasza:
65%
A szeretem ebben az esetben egy védekezés, hogy te szereted őt, a de pedig hogy van egy örjítő tulajdobsága. Tehát szereted őt az őrjítő tulajdonságabal is, mert azért azzal is tisztában vagy hogy senki sem tökéletes.
2024. máj. 5. 07:56
 4/28 anonim ***** válasza:
100%

"Miből tudjátok, hogy szerettek valakit?"

Ha te nen egy barlangban éltél távol a civilizácioótól, szülők nélkül, akkor te honnan tudod, hogy szeretsz valakit?

2024. máj. 5. 07:58
 5/28 anonim ***** válasza:
100%
A szeretet NEM azt jelenti, hogy az ember süket és vak lesz, nem veszi észre, hogy a másik nem tökéletes, HANEM AZT, hogy látja a hibáit és ezekkel együtt is szereti, vele akar lenni.
2024. máj. 5. 08:01
 6/28 anonim ***** válasza:

Azért az elég egybites gondolat, hogy csak azt lehet szeretni, akit minden téren feltétel nélkül pozitívan ítélsz meg.

Arra van a ",de...", hogy kifejezd, annak ellenére szereted, hogy vannak olyan dolgai amit nem szeretsz, nem értesz egyet stb.

2024. máj. 5. 08:05
 7/28 A kérdező kommentje:
4: onnan, hogy szívesen töltök vele időt. Keresem a lehetőséget az újabb találkozásra, nem utasítom el, ha ő akar velem időt tölteni. Én innen.
2024. máj. 5. 08:10
 8/28 A kérdező kommentje:
6: lehet, hogy egybites gondolat.
2024. máj. 5. 08:11
 9/28 anonim ***** válasza:
#7 Pont így írtam volna én is.
2024. máj. 5. 08:15
 10/28 anonim ***** válasza:

Ez nem feltétlenül van így.

Szeretem a szüleimet, DE ha azt mondják, hogy kettő meg kettő az tizenhárom, akkor megmondom nekik, hogy tévednek.

Attól, hogy szeretek valakit, még simán lehet, hogy egyes tulajdonságai idegesítenek.

A DE szó nem feltétlenül jelenti azt, hogy megcáfolja az előtte való állítást:

A nulla természetes szám, DE a nullával való osztás nincs értelmezve.

Millió ilyen példát tudnék mondani minden témában.

Szeretem a barátnőmet, de bosszantana, ha társaságban lejáratna, igaz, erre még nem volt példa.

Az élet nem fekete-fehér, nem lehet egybitesen gondolodni, érezni. Aki erre hajlamos, annak baja van az önbecsülésével, de akár mással is, és ezt a problémáját másra vetíti ki.

2024. máj. 5. 08:19
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!