Miért van az, hogy ilyen sok ember nem tud egyáltalán
helyesen írni?
Figyelt kérdés
Az még oké, hogyha valaki ékezet nélkül ír, vagy hogyha félrecsúszik valakinek az ujja, és más betűt ír véletlenül. De a súlyosabb helyesírási hibákat egyszerűen nem tudom hova tenni. Főleg Facebookon látom ezt, meg van egy pár volt osztálytársam, aki annyira sok hibával ír, hogy egyszerűen rákérdezek, hogy letudja-e írni mégegyszer, mert olvashatatlan az írása a sok hibától. Ráadásul velem egyidősek, vagyis 16 évesek. De sajnos az idősebb korosztályban is rengeteg az ilyen ember.
Mégis mitől lehet ez? Annyit gondolkodtam már ezen...
Pedig az itteni válaszokból is úgy tűnik ez sok embert riaszt. Tehat működik.
2024. máj. 1. 11:42
22/49 anonim válasza:
21 Pszichológiai kísérleteket folytatsz ez ügyben? Nem semmi!
Az életben az a tuti ha extrémebben hízik az ember. Na, akkor már csaknem!
2024. máj. 1. 11:46
23/49 A kérdező kommentje:
Valóban utálnak olvasni, tanulni, egyszerűen mindent, ami korrigálna a helyesírási hibáikon. Én helyesebben írtam 2. osztályosként, mint ők ennyi idősen.
2024. máj. 1. 11:48
24/49 anonim válasza:
Sok módszer van bizonyos, ha nem akarsz bizonyos emberekkel ismerkedni. A gyökér sznobok ellen peldaul a helytelen írás tökéletesen működik. Hidd el.
2024. máj. 1. 11:49
25/49 anonim válasza:
A műveltebb ember az művelt embert akar. Ez nem sznobság, csak nem mennek "szint alá".
Diplomáshoz diplomás illik.
Ez tény.
2024. máj. 1. 11:56
26/49 A kérdező kommentje:
Egyik volt osztálytársam magától kitalált verseket küldözgetett nekem, és megkérdezte tőlem, hogy van-e benne hiba, és ha igen, akkor mi. Én kertelés nélkül elmondtam, hogy nem rímelnek a sorok, és hogy tele van helyesírási hibával. Miután ezt leírtam, elkezdte azokat írni, hogy én milyen bunkó vagyok, csak irigykedek, hogy ő milyen "szép" verseket ír, úgyis nyerni fog vele a versenyen, és hogy hagyjam már békén, különben szól az anyjának, és akkor ott kő kövön nem fog maradni. Pedig ő kérdezte meg, hogy vannak-e hibák a versében, nem én kezdtem el magamtól sorolni a hibának.
2024. máj. 1. 11:59
27/49 anonim válasza:
25, Lehet, de akkor sok nő szívni fog, mert kb 60/40% a nő/férfi arány a felsőoktatásban, már évtizedek óta.
2024. máj. 1. 12:00
28/49 anonim válasza:
A tanárok hibája.
A mostani tanárok, is így nőttek fel...
2024. máj. 1. 12:44
29/49 anonim válasza:
Nyilván a tanár hibája, ha a mai diák az ereje 80%-át arra fordítja, hogyan NE kelljen tanulnia.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!