Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van az, hogy ilyen sok...

Miért van az, hogy ilyen sok ember nem tud egyáltalán helyesen írni?

Figyelt kérdés

Az még oké, hogyha valaki ékezet nélkül ír, vagy hogyha félrecsúszik valakinek az ujja, és más betűt ír véletlenül. De a súlyosabb helyesírási hibákat egyszerűen nem tudom hova tenni. Főleg Facebookon látom ezt, meg van egy pár volt osztálytársam, aki annyira sok hibával ír, hogy egyszerűen rákérdezek, hogy letudja-e írni mégegyszer, mert olvashatatlan az írása a sok hibától. Ráadásul velem egyidősek, vagyis 16 évesek. De sajnos az idősebb korosztályban is rengeteg az ilyen ember.

Mégis mitől lehet ez? Annyit gondolkodtam már ezen...

2024. ápr. 30. 22:30
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
43%
Az adott kérdésre itt is csak példák vannak. Itt nem például, hanem "gyakori esetek" szerepel.
2024. ápr. 30. 23:03
 12/49 anonim ***** válasza:
94%
Ilyen régen is volt, de az okostelefon rátesz egy lapáttal.
2024. ápr. 30. 23:11
 13/49 anonim válasza:
95%

Primitivek, nem erdekli oket, sot nincs is eszukbe az hogy hogyan irnak. Fel sem fogjak, mennyire fontos a helyesiras.

Egyebkent en amirol nem tudom hogyan kell leirni, egybe vagy kulon stb, azt beirom googleba de nagyon nem szeretek semmit helytelenul irni.

2024. ápr. 30. 23:48
 14/49 anonim ***** válasza:
15%

Nem hiszem hogy random posztok alapján érdemes ítélkezni mások képességeiről, mert az emberek nagy része sz.rik arra ahogy posztol.

Gondolom az osztálytársaidon méltatlankodsz, szóval indulj ki inkább abból, hogy milyen tanulók, vagy hogy hogy megy nekik a fogalmazás.

2024. máj. 1. 00:01
 15/49 anonim ***** válasza:
17%

Szerintem ez is (meg sok más képesség is) az agy meghatározott területeivel van kapcsolatban.

Például tájékozódni sem tud mindenki. Ez nem a szorgalomtól függ. Fejletlen az a terület az agyban.

Megfigyeltem ezt is ha valamelyik szót jól írja le valaki:az a nem tud helyesenírni személy esetén azért van mert megjegyezte azt a szót/szavakat, hogy azt úgy kell. Minden szót nem lehet megjegyezni. Ezeknek az embereknek az idegen nyelv kv se megy, evidens.

Aki tud helyesen írni (mint én😁) az érzi hogyan kell. Ennyi!

2024. máj. 1. 09:31
 16/49 anonim ***** válasza:
85%

Nem olvasnak eleget. Nem tanulták meg az alapvető szabályokat se, pl a "lesz" állandóan 2 sz-el. Falramászom tőle. A szülő hiányossága is, mert ezek szerint soha nem olvasta el a gyereke írását, és nem javította ki, a nyelvtandogák meg megvoltak 2esra, aztán kész. Szerencsére az én helyesírásommal soha nem volt gond, de én egy kissebb könyvtárra való könyvet elolvastam életemben.

Viszont! Mostanában annyi időm nincs olvasni, meg igazán jó könyvet is nehezen találok, felhígult a szakma, és magamon is észrevettem, hogy bizony már néha töprengek, hogy 1 szót hogyan kell írni. Szóval: olvasni, olvasni, olvasni!

2024. máj. 1. 09:51
 17/49 anonim ***** válasza:
100%

"Szerencsére az én helyesírásommal soha nem volt gond, de én egy kissebb könyvtárra való könyvet elolvastam életemben." :D :D :D De jót röhögtem! És te nem tudod, miért, 16-os.

15-ös, minden fejleszthető, a tájékozódás és a helyesírás is. Kevés az olyan szó, amit konkrétan be kell magolni, pl muszáj, lesz, többségében szabályokat kell bemagolni, pl -t, -tt, -bb, -ít.

2024. máj. 1. 09:58
 18/49 anonim ***** válasza:
51%
Én olvaasnék kínai asztrológiát de nem találok. Így nem olvasok(eleget).
2024. máj. 1. 10:00
 19/49 anonim ***** válasza:
35%
Sokan direkt írnak rosszul, hogy ne zaklassák őket azok, akiket kiakaszt más írása. Jó módszer ha nem szeretnél annyi kéretlen levelet.
2024. máj. 1. 11:14
 20/49 anonim ***** válasza:
19 Aki valóban "zaklatni" akar azt ennél többel se tudod lerázni, tapasztalat!
2024. máj. 1. 11:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!