Miért lehet az ha engem vmi baj ért, akkor mások is rátesznek?
Pl mindig akkor "támad" vki amikor kicsúszik alólam a talaj.
Pl ha 5 év után megszuntva cég azzal a munkaviszonyom kilátástalan vagyok munkát keresek, anyám pont akkor akar utcára kidobni.
Vagy ha meghalt apa, és fel se tudom fogni, a barátomnak pont akkor jut eszébe szakítani.
Vagy ha pl pont vizsgáim vannak, izzadok tanulok félek, akkor csalnak meg és fordul fel az életem.
Vagy ha magam alatt vagyok és kérdést írok ki, tanács vigasz helyett egyesével sorakoznak fel támadni és arról győzködni én mekkora sz.r vagyok, ha szakítok egy megcsalóval akkor meg beképzelt, nem csoda ha megcsalnak, ha anya ellen kiállok magamért, akkor téged még anyád se bír és a többi.
Mindig amikor meggyengülök baj van, szinte a világ is összefog ellenem.
Ennek mi lehet a háttere?
Mintha egyik bajból jönne a másik.
De te nem látod hogy megint azt hozod ki végig hogy mindenki más a rossz és az idióta? :D És ebben az a vicces hogy én tényleg segítő szándékkal írtam be neked a kérdésed alá. 25 és 27 az enyém, illetve most ez. Én tudtommal eddig egy ponton sem szóltam be neked, mégis összemosol a többiekkel. Köszönet és hála helyett csak a kioktatás és mártírkodás, meg a többiekkel összemosás. Most akkor panaszkodjak én is, vagy mi? :D
Illetve én válaszolni vagyok itt, a problémát megoldani, ha mentális simire vágysz esetleg gyere privátba, bár gyanítom ott is csak a hálátlanságot kapnám vissza, erősen úgy érzem.
És hát amire szintén oda kellett volna figyelni, az a 25-ös válaszom első fele (de ugyanezt mások is mondták neked már segítő szándékból!), hogy nem a megfelelő emberek vesznek körbe. Ha mindenki rossz veled akkor vagy nem jó helyen vagy és nem illesz oda, vagy te magad provokálod őket. Ha te ennyire ragaszkodsz hozzá hogy ártatlan vagy, akkor át kell menni másik közegbe, és megnézni hogy mi történik. Ha ott is ugyanezek a problémák felütik a fejüket új emberekkel, akkor megsúgom tényleg nem az emberekben lesz a hiba. Persze lehet örökké árral szemben is úszni, csak nem éri meg, mert idővel tönkre megy bele az ember.
Itt folyamat támadás van csak, te vmi mást olvasol hogy meglepődsz? és az arra való kiélezési hajlam hogy miért kell a kérdezőt vegzálni.
Vki bajban van. Reakció: üssük mi is.
Eddig a gyk is csak ezt igazolja.
Csak az elejéz olvasom sokszor a kommenteknek mivel már az is úgy kezdődik hogy nem tűnik segítsegnek. Ha valaki igy kezdi hogy " de te nem látod..?" Kapásból nem is lesz releváns válasz.
Te meg te meg te.
Én másokról nyitottam kèrdést. Azokról akik akkor kezdenek bántani amikor a legnagyobb szükségben van valaki.
Közben meg amugyis itt zajlik az élet, 6 felé is figyelnem kell sokszor. Nem csak arra hogy a gyk-n hogy szívják a vérem.
Mert aki tanítana vezetni kollega pl közben le is ült mellém. És folyamat érzem magamban hogy de aranyos velem most. Bezzeg ha baj lenne ö állitaná belém először a kést valószínűleg.
"Én másokról nyitottam kèrdést. Azokról akik akkor kezdenek bántani amikor a legnagyobb szükségben van valaki."
Igen, ez igaz, de az a kegyetlen valóság, hogy tévedés rájuk fókuszálni. Ha mindenki szembe jön az autópályán, lehet sejteni, hogy mi hajtottunk fel fordítva. Tudom, hogy ez áldozathibáztatásnak tűnik, de távol álljon tőlem.
Korábban írtam, hogy én is a te cipődben jártam sokáig, és néha ma is. Ami nálam probléma, hogy nem úgy tűnök, mint aki segítségre szorul, hanem mint aki magasról szarik a világra.
Konkrét példa: mostanság komoly gondok voltak otthon (megromlott a feleségem egészsége, a gyerekekkel baj volt az iskolában, volt haláleset is a családban). Rajtam ez többek szerint munkában nem nagyon látszik, de állandóan elfelejtek dolgokat, szétfolyik az adminisztrációm, elkések mindenhonnan, stb.
Régen ilyenkor full meg voltam sértődve, hogy éppen minden összedől körülöttem, ezek meg azzal b.szogatnak, hogy nem írtam alá a jelenléti ívet. Hát ki nem szarja le. Ezzel meg csak olajat öntöttem a tűzre, hogy nekem áll feljebb hiszen marhára jogos volt az elvárás. Simán eljuthattam volna odáig, hogy akár ki is rúgnak.
Manapság sem sokkal könnyebb, de igyekszem láthatóvá tenni, hogy most éppen nem funkcionálok túl jól. Nyilván ilyenkor is meg kell futni azokat a köröket, hogy túlmagyarázom, igazából csak kicsit oda kéne figyelnem, de rontani legalább nem rontok tovább.
De én azokról kérdeztem akik ha bajban vagy hátadba állitják a kést.
A baj ezzel jár valahogy.
Nem azzal hogy a kezüket nyújtják mások.
Ennek a pszichologiája érdekelt volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!