Titeket idegesít, hogy 2024-től +50 Ft-ot rátesznek az üdítőitalokra?
Amikor ránézek, biztos zavarni fog. De annyira nem, hogy mérgelődjek rajta. Pedig nem keresem szarrá magam. Ritkán veszek üdítőt, is így drága, és a csapvizünk valami isteni. Tehát, nekem annyira ritka ilyesmit venni, hogy mindamellett, hogy pofátlanság ennyit elkérni, nem oszt, nem szoroz.
Talán a kisgyerekeknél, családoknál szól nagyobbat, ha tényleg ráraknak 50 ft-t. Ha nem is közvetlenül, a gyerek anyuci és apuci pénzéből megy el iskola után megvenni, ha nem a büfében teszi nap közben. Emellett ottalvós buli, általános fogyasztás, átjön pár órára a gyerek barátja, barátnője, szülinapi buli, stb, stb... Na
Engem zavar. Értem a +50 forintot, környezetvédelem, uniós előírás, akármi.
De az, ahogyan itt Magyarországon megoldják, szerintem katasztrófa. Csak úgy válthatod majd vissza a műanyag palackot, ha sérülésmentes, a vonalkód is olvasható, egy csepp víz sincs benne, mert különben a visszaváltó automata nem ismeri majd fel.
Mifelénk nem jó a csapvíz, ásványvizet iszunk, heti 4-5 zsugorral veszünk. A múltkor a fele úgy érkezett meg, hogy már szállítás közben benyomódott a palackok egy része- ezeket például már nem tudnám visszaváltani.
Arról nem is beszélve, hogy az üres palackokat visszavinni nagy macera lesz, mert zsákokban kell majd vinni, hogy ne nyomódjanak össze (ami nagy mutatvány lesz, mert némelyik ásványvíznek olyan gyenge palackja van, ami nyeklik jobbra-balra)... és annyit nem kapok vissza, amennyi benzinem rámegy majd a palackok szállítására.
Ha meg nem viszem vissza, akkor a pénzem a MO-HU-nál marad, ezzel is segítve a NER elitjeinek gazdagodását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!