A lányom miért nem mondja el, hogy mennyi a fizetése?
Biztos van valami oka, hogy nem mondja el neked. Felnőtt ember, nem köteles beszámolni olyan dolgokról amiről nem akar.
Én mondjuk a szüleimnek és a páromnak elmondom mennyit keresek. Bennük megbízok, de sosem faggattak a szüleim ilyenekről sem.
Próbáld felnőttként kezelni szerintem.
N
A 27. válasz minden szavával egyetértek, én is "csak" ennyit látok a viselkedése mögött.
Persze valójában mi itt mindannyian csak tippelünk, meg a saját dolgainkat látjuk bele a ti helyzetetekbe, holott lehet, hogy semmi komolyabb oka nincs eltitkolnia a fizetését, hanem ő egyszerűen ilyen és kész.
Nekem fura ez az "ő hozza én beosztom" dolog.
Mármint soha nem értettem mit kell az alap dolgokon beosztani, hiszen az alapvető kiadások tulajdonképpen fixen fizetendő tételek minden hónapban.
Az nem "beosztás" hogy befizetem a számlát mert be kell fizetni a számlát. Ezért sincs értelme stafétáról beszélni meg döntésekről hogy mit mikor fizet az ember.
"Én sosem csináltam ezt vele, sosem volt titok a havi keresetem, vagyis a mi pénzünk, hiszen ketten éltünk meg belőle gyerekkora óta."
Arra nem gondoltál, hogy egy gyereket nem kellett volna azzal stresszelni, hogy mennyi pénzből éltek? Oké, hogy te megosztottad ezt az infot, de ez a saját döntésed volt. Az ő döntése az, hogy veled ezt nem akarja megosztani.
"átadom neki a stafétát és ő dönti el, mit mikor fizet be, közösen pedig megbeszéljük majd, hogy mi legyen a bevásárlással, mert autóval egyszerűbb elhoznunk, ő meg nem tud vezetni. Egyetlen forinttal sem nyúltam le soha."
Ez tök nonszensz. Nem értem mi az hogy ő dönti majd el, mit fizet be. Most nem ő dönti el? Hány éves a lányod? Konkrétan úgy beszélsz róla mintha életképtelen lenne, de közben meg ő finanszíroz mindent.
Arra azért ne vegyél mérget, hogy örökké ott akar majd lakni.
"Szerintem is ha elárulná, akkor rövid időn belül szóba kerülne, hogy most már fizessen többet."
Előbb a mártírkodás, meg az érzelmi manipulálás jön. Direktbe nem lesz kimondva hogy, hogy adjon többet. De ha veszel valamit magadnak a saját pénzedből még te fogod magad szarul érezni. Tapasztalat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!