Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A lányom miért nem mondja el,...

A lányom miért nem mondja el, hogy mennyi a fizetése?

Figyelt kérdés
Én jelenleg nem tudok dolgozni, addig ő lett a pénzkereső és még kb 4-5 hónapig ő is marad. Hazaad egy megbeszélt összeget, de nagyon úgy tűnik nekem, hogy ennél jócskán többet keres. Szó se róla, hogy többet várnék, ha többet keres. Csak nem értem, miért nem őszinte, miért titkolja. Ha megkérdezem, hogy pontosan mennyit is keres, mindig annyival leráz, hogy eleget, ne aggódjak. Én sosem csináltam ezt vele, sosem volt titok a havi keresetem, vagyis a mi pénzünk, hiszen ketten éltünk meg belőle gyerekkora óta.
2024. febr. 11. 21:30
1 2 3 4 5
 21/50 anonim ***** válasza:
80%
Nem lattam valaszkent, az nem lehet, hogy szerzodes szerint nem oszthatja ezt meg masokkal?
2024. febr. 11. 22:11
 22/50 A kérdező kommentje:
Vele mindent nyíltan. Közöttünk, vagyis a lányom és én köztem soha nem volt tabu. Tudtommal téged nem én szültelek. És ennél több válaszom nincs, minthogy kíváncsi vagyok, és az zavar, hogy a tabumentesség ellenére ez miért ennyire az neki. Ennyi, semmi több. Soha nem vettem el tőle semmit, pláne nem pénzt. Az elején több kellett, mert mélyen voltunk. Amikor jobb lett a helyzetünk, meg is mondtam neki, hogy a következő hónapban nem kell annyit hazaadnia. Soha nem mondtam a szükségesnél többet.
2024. febr. 11. 22:15
 23/50 A kérdező kommentje:
Semmi ilyesmi nem gátolja, hogy megossza velem vagy mással.
2024. febr. 11. 22:17
 24/50 anonim ***** válasza:
72%

#22: vicces, hogy Te viszont egy ilyen egyszerű, a kérdésed szempontjávól különösen releváns kérdésre nem válaszolsz. :D

Ja, egyébként szerinted ő örülne annak, hogy itt kibeszéled? Ja, persze, nem lenne gond, hiszen nincs tabu.

2024. febr. 11. 22:20
 25/50 anonim ***** válasza:
68%
#23: téged se gátol semmi, hogy a kérdésemre reagálj. De megteszed, és én ezt tiszteletben is tartanám, ha nem tűnne kissé álszentnek a viselkedésed...
2024. febr. 11. 22:21
 26/50 anonim ***** válasza:
73%
Folyton arra hivatkozol, hogy régen te voltál a kenyérkereső és fizettél mindent neki. De ő a gyereked, ez a minimum.. Az, hogy ő segít téged anyagilag, nagyon szép dolog, de nem elvárható. (Persze ha ott lakik akkor azért igen, de mégiscsak ez egy speciális felállás)
2024. febr. 11. 22:23
 27/50 anonim ***** válasza:
85%

Kérdező, egyáltalán nem biztos, hogy ami neked nem tabu, az a lányodnak sem.

Ő egy másik személyiség. Lehet, hogy ő nem szívesen beszélne olyan személyes dolgáról, amiről te a magad esetében nyíltan beszélnél.

Itt nincsen értelmes válasz a "miért" kérdésre. Neked miért nem tabu ez? Csak, mert ilyen vagy. Neki miért tabu? Csak, mert ő meg másmilyen.

Ezt kéne elfogadnod.

2024. febr. 11. 22:26
 28/50 A kérdező kommentje:
Itthon lakik, tervben sincs neki a költözés. Direkt úgy keresett munkát, hogy megpsórolja magának a bérletköltséget, sétányira legyen innen.
2024. febr. 11. 22:27
 29/50 anonim ***** válasza:
100%
Talán van valakije, vagy szeretne már önálló lenni, így spórolásra adta a fejét és lehet idővel külön szeretne élni, ezért tesz oldalra egy fix összeget havonta, de lehet csak szimplán spórolni szeretne és ezért nem szeretné neked elmondani, hogy mennyit keres, mert akkor kérdésekkel halmoznád el stb.
2024. febr. 11. 22:27
 30/50 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem azt kellene elfogadni a szülőknek, hogy itt már nem egy felnőtt-gyerek viszony van, hanem felnőtt-felnőtt viszony. A gyerekkor egy más történet, hiszen vállal valaki egy gyereket akkor abban benne van, hogy fizetni kell az ő életét is.

Viszont két felnőtt, dolgozó ember esetén már másabb a helyzet.

Lehet az is benne van, hogy ő mint felnőtt nő igyekezne kitörni az anya pici lánya szerepből, elköltözne, továbbállna, elkezdené az életét és ehhez tartalékot akar képezni.

Nem azt mondom, hogy itt is ez van, de sok, főleg egyedülálló szülő hajlamos beleesni egy a "gyerek a mindenem" gondolkodásba ahol a gyerek egyben lakótárs, élettárs, párkapcsolat, barát és persze gyerek is egyben.

2024. febr. 11. 22:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!