Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit gondoltok erről az életstr...

Mit gondoltok erről az életstratégiáról?

Figyelt kérdés

Nem bízni senkiben. Tényleg senkiben.

De te érd el, hogy benned bízza bízzanak, és tartsd irányítás alatt a dolgokat.

Így megmenekülhetsz attól, hogy kihasználjanak, csalódj, ráadásul az események irányításában főszereped lesz.

2024. febr. 8. 19:25
A kérdező szavazást indított:
Rossz stratégia. Az emberekben bíznod kell, és együtt tervezni velük.
Jó stratégia.
35 szavazat
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
100%
Az egyetlen dolog, amiben főszereped lesz, hogy kontrollmániássá válsz és nem fogod élvezni az életet. A kontrollod egy illúzió, ami nagyon törékeny dolog.
2024. febr. 8. 19:39
 2/38 anonim ***** válasza:
90%
Alapvetően a civilizációnk a bizalmon alapszik. Bízom a buszsofőrben, hogy épségben elvisz A-ból B-be és nem karambolozik. Bízom az eladóban, hogy kiszolgál, vagy az orvosban, aki meggyógyít betegség esetén stb... Enélkül a mai modern világunkban nem lehet létezni. Persze 2 ember korrelációjában ez már más tészta. De ott is a bizalom az alapja a családnak, barátságnak, párkapcsolatnak. Egykor én is megbíztam emberekben. Ma már nem hogy másban, de saját magamban sem tudok megbízni. Kissé skizofrén állapot, nemde? :DD Én azt mondom, legyen legalább 1-2 ember az életedben, akiben teljesen meg tudsz bízni, a többiekkel meg ne foglalkozz. Idegeneknek, kollégáknak meg ne tárulkozz ki, mert visszaélhetnek vele!
 3/38 anonim ***** válasza:
68%
Na ennek a szövegnek is pont annyi értelme van, mint Coelho-idézetnek egy tengerpartot ábrázoló fotón.
 4/38 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, szavazatokat.

Vitázni feleslegesnek tartom a témaban, mert abban hiszek, hogy mindenkinek más életstratégia válik be. Gondolom van, aki úgy lesz sikeres, hogy megbízik mindenkiben, de saját magam számára ezt tévútnak gondolom.

2024. febr. 8. 19:52
 5/38 anonim ***** válasza:
100%

Kissé számító gondolkodásnak tartom, amit leírtál.. Két véglet van a tengelyen, az egyik az empata, a másik a pszichopata. Mindkettő egy szélsőség.

Az empata gyakorlatilag az 1 fős kiszolgáló személyzet, nagyon naiv és mindenkit saját maga elé helyez. Túlságosan empatikus, jóhiszemű, tehát egyben kihasználható, kvázi felmosórongy..

A másik véglet a pszichopata, aki mindenkin átgázol, eltapos mindenkit, aki az útjában van, mindig a saját érdekeit helyezi előtérbe, gyakran a másik rovására, ennek érdekében akár embereket tehet tönkre. Nagyon egoista és számító...

2024. febr. 8. 19:53
 6/38 anonim ***** válasza:
100%
Ha mindenki úgy gondolkodna, hogy nem bízik senkiben, akkor saját magát is kizárja mások szemében. Ha én nem bízok senkiben, mások sem fognak bennem, megbukott az egész. Sokkal több dolog kell ahhoz, hogy te másokat sikeresen irányíts, mint teóriák. Például személyiség, mert nem mindenki ilyen típusú ember. És ha te az lennél, nem kellene trükkökhöz folyamodni.
2024. febr. 8. 19:55
 7/38 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem meg nem biztos még így sem, hogy nem használnak ki és hogy mindenki bízni fog benned/mindig te irányítasz.

Az élet sohasem kockázatmentes, így ez a terület sem.

A másik, meg, hogy nem számolsz az érzelmeiddel. Nem tudom, hogy milyen ember vagy, de azt hiszem, nem fogsz mindig érzelemmentes maradni, ha nem vagy pszichopata. Úgy is megkedvelsz néhány embert, így előbb utóbb de kialakul némi bizalom is.

2024. febr. 8. 19:55
 8/38 A kérdező kommentje:

Alapvetően el tudom nyerni az emberek bizalmát. A gond azzal volt, hogy mások is elnyerték az enyémet. Meg azzal, hogy amit az emberi természetről feltártam, az alapján megbízhatatlan. A saját érzelmeimet fogom tudni irányítani, ugyanis nem akármilyen lélektani folyamatok zajlottak le bennem.

Jó retorikai készségekkel is rendelkezem. Már fiatalon (mikor vallásos voltam) kb. 70 ember előtt prédikáltam a gyülekezetben, tehát tudok szónokolni is.

Tehát ha az érzelemkontrollomat, a retorikai készségeimet és a kommunikációs trükkjeimet felhúzom, akkor jó lesz.

Amúgy sajnálom, hogy így alakult. De ez van. Magamat kell védenem. Megvédem magam az emberektől, és nem hagyom, hogy többet bántsanak.

2024. febr. 8. 20:14
 9/38 anonim ***** válasza:
59%
2024. febr. 8. 20:19
 10/38 anonim ***** válasza:
100%

"Jó retorikai készségekkel is rendelkezem. Már fiatalon (mikor vallásos voltam) kb. 70 ember előtt prédikáltam a gyülekezetben, tehát tudok szónokolni is.

Tehát ha az érzelemkontrollomat, a retorikai készségeimet és a kommunikációs trükkjeimet felhúzom, akkor jó lesz."

Nem, nem ennyire egyszeru. En is atmentem pl a bizalomveszteses folyamaton + egy idoben manipulativ voltam. Azota mindig rohogok azokon, aki jol kigondolt mondatokkal meg reakciokkal probalnak engen befolyasolni... sot mindig megkerdezem magamtol, foleg ha egy vadidegen pl te jonnel es retorikaznal nekem, hogy mi a celod ezzel. Szoval lebuknal es magad alatt vagnad a fat, mert en sek biznek benned. De ez hosszu tavon egy teboly allapot, es te is belatod majd, ha van egy kis atlag feletti intelligenciad.

"A saját érzelmeimet fogom tudni irányítani"

Kicsit ellentmomdast erzekelek itt... te akarsz masokat befolyasolni, mikozben azt is hiszed, hogy teged nem befolyasolhat mas. Ez nem igy mukodik. Te sem befyolasolhatsz mast tisztessegtelenul, mert kulonben rad is hatassal lesznek masok, ez tudatalatti dolog.

2024. febr. 8. 20:39
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!