Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit gondoltok erről az életstr...

Mit gondoltok erről az életstratégiáról?

Figyelt kérdés

Nem bízni senkiben. Tényleg senkiben.

De te érd el, hogy benned bízza bízzanak, és tartsd irányítás alatt a dolgokat.

Így megmenekülhetsz attól, hogy kihasználjanak, csalódj, ráadásul az események irányításában főszereped lesz.

2024. febr. 8. 19:25
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
100%
15-ös és 16-os kommented alapján kérdező, én kicsit úgy látom mintha végletekbe gondolkodnál. Tehát szerintem nem lenne rossz pl azt sem meglátni, hogy a teljes bizalom és az ebből eredő legrosszabb forgatókönyves kihasználás és amit ezellen felhozol a teljes manipulációs kontroll között azért van még rengeteg fokozat. Szóval szerintem nem kellene egyik végletből a másikba esni, hanem meg lehetne próbálni finomabban kezelni ezt az egész bizalom témát. Nem teljes elzárkózás, de annyit adj ki amennyire megbízol benne. És akkor ez változhat idővel, mert hiszed vagy sem, nem mindenki él vissza vele. Vagy menj biztosra, ne hozz létre olyan helyzetet ahol túlzottan visszaélhetnek vele, mert vagy olyan az ember, vagy túl csábító a helyzet. De ehhez sem kell teljes bizalmatlanság, és főleg nem a másik kontrollja, manipulációja. Csak kicsit másképp állni a dolgokhoz, felismerni hogy van még csomó fokozat is a két szélsőséges hozzáállás között.
2024. febr. 9. 02:55
 22/38 A kérdező kommentje:

Én csak azt nem értem, hogy miért akarjátok mindenáron rám erőszakolni az emberekben való bizalmat, amikor olyan világot élünk, ami nyilvánvalóvá teszi, hogy nem bízhatunk meg az emberekben. Már mást nem tudok mondani: kapcsoljátok be a híradót. Mert ahhoz képest ami abban van, csak a jéghegy csúcsa az, hogy a gyerekkori legjobb barátom hátba támadott, vagy megcsalt a volt barátnőm.

Az, hogy nem bízok az emberekben, nem jelenti azt, hogy nem kedvelnék meg senkit, de azt igen, hogy mindenkivel szemben nyitva tartom a szemem, és nem követem el azt a butaságot, hogy ész nélkül kifecsegek mindent, megcsinálok mindent.

De egy segítő példa:

Mi a különbség a lány között, aki bízik az emberekben, és aközött, aki nem?

A bízó lány mer magáról szexi képet csinálni, és elküldeni a szerelmének, mert bízik abban, hogy az akkor sem él vele vissza, ha összevesznek.

A nem bízó lány SENKINEK sem csinál ilyet, mert tudja, hogy eljöhet olyan időszak, amikor az, aki most szereti, ellene fordulhat!!!

Így tulajdonképpen irányítja is az eseményeket, mert minden olyan lehetséges eseményt letör, amiből baj származhatna.

2024. febr. 9. 07:11
 23/38 anonim ***** válasza:
17%
Nekem mondjuk megbízhatónak tűnsz kérdező, mert sokkal őszintébb vagy mint az átlag, magadhoz is, másokhoz is. Pont az ilyen emberekben tudok megbízni általában, mert hasonlóan gondolom. Azokban nem tudok akik nyomatják a marketinget, azokban nagyon nem.
2024. febr. 9. 07:32
 24/38 anonim ***** válasza:
83%
Fájóan együgyű, a dolgokat leegyszerűsítő macskás képre való életbölcsesség, nem pedig stratégia
2024. febr. 9. 08:59
 25/38 anonim ***** válasza:
100%

Nem minden ilyen fekete fehér.

Nem kell mindig irányítani, mert az görcsös és egyoldalú gondolkodást okoz.

Így csak egy nárcisztikus tud megélni, de neki ez az egyetlen eszköze.

2024. febr. 9. 09:10
 26/38 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk a kérdésben leírt stratégia tényleg a nárcisztikus eszköz, főleg ez:

"De te érd el, hogy benned bízza bízzanak, és tartsd irányítás alatt a dolgokat."

Meg még az a gond hogy ha mindenki ezt próbálja csinálni, akkor kezdődnek a nagy kavarások.

Az hülyeség hogy érd el hogy benned bízzanak. Nem. Ne bízzanak senkiben csak úgy, mindenkiben csak abban bízzanak amire ő képes, ez alól nem kivétel az adott személy se.

2024. febr. 9. 09:23
 27/38 A kérdező kommentje:

A macskások hülyék, mert feltehetően gyűlölik az embereket, és nem értik meg, hogy az ember csoportban fejlődött azzá, ami lett. Én nem gyűlölöm az embereket, és nem zárkózok el tőlük, de nem tartom őket megbízhatónak. Nem biztos, hogy valaki azért árt nekem, mert gonosz. Egyszerűen csak gyarló.

A nárcisztikusok is hülyék, ne hasonlítsatok azokhoz az alakokhoz. A nárcisztikusnak nulla önkritikája van, mindent a másikra ken. Én minden hibámért vállalom a felelősséget, és kész vagyok jóvátenni azt, amikor hibáztam.

Ez a két csoport esélyes, hogy magányosan, szegényen öregszik majd meg.

2024. febr. 9. 10:05
 28/38 A kérdező kommentje:

A nárcisztikusok nem elég okosak ahhoz, hogy használjanak egy olyan stratégiát. Azok lelkileg sérült emberek, akiket gyermekkorban nem szerettek. Ha meg is próbálnak másokat irányítani, előbb-utóbb borul a bili, hogy csak szeretethiányos kis durcis alakok, nem vezetők, akik ma is arra vágynak, hogy szeressék őket.

Én inkább machiavellistának, nihilistának tartom magam, amolyan tudatos stratégának.

Nagy hatással voltak rám a pszichológiai animék, pl. A Death Note-ból Near karaktere, aki higgadtan, logikusan "játszotta" az életet.

2024. febr. 9. 10:13
 29/38 anonim ***** válasza:
100%

Mindenki mentálisan beteg, miközben a te mint stratéga mangafigurák alapján nőttél milyen magasra személyiségileg?

Az úgy oszt' igen...

2024. febr. 9. 11:07
 30/38 anonim ***** válasza:

28 hát ez több sebből is vérzik. Szerették őket, csak rosszúl. Ők lelki sérültek de te bizonyára nem vagy tele sérülésekkel, kicsit sem úgy viselkedsz. Ők nem elég okosak de BEZZEG te igen. De a kedvencem hogy ők CSAK szeretethiányos kis durcis alakok, nem vezetők, meg csak arra vágynak hogy szeressék őket :D Ez a hatalmas arrogancia és másokat lenézés, kamu igazságok kinyilatkoztatása, szerintem sokkal inkább ez ami a te vesztedet okozta már a múltban is, nem pedig a bizalom megadása másoknak. Más is megadja a bizalmat, mégse feltétlen árulják el lépten nyomon. Kezdek kételkedni hogy te nem ártottál semmit azoknak az embereknek, amiért aztán "elárultak".

Ja és nem akarok rosszat neked, csak mondom. Sőt, kívánom hogy soha ne kelljen igazán elvetemült és intelligens nárcisztikus személlyel találkoznod. Mert azok alapján amiket te hiszel róluk, nagyon de nagyon tönkre tudná tenni az életed. El se hinnéd mi zajlik hiszen te jobban tudnál mindent. Aztán csak a végén koppannál hogy nahát.

2024. febr. 9. 13:40
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!