Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit gondoltok erről az életstr...

Mit gondoltok erről az életstratégiáról?

Figyelt kérdés

Nem bízni senkiben. Tényleg senkiben.

De te érd el, hogy benned bízza bízzanak, és tartsd irányítás alatt a dolgokat.

Így megmenekülhetsz attól, hogy kihasználjanak, csalódj, ráadásul az események irányításában főszereped lesz.

2024. febr. 8. 19:25
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
100%

"Én csak azt nem értem, hogy miért akarjátok mindenáron rám erőszakolni az emberekben való bizalmat, amikor olyan világot élünk, ami nyilvánvalóvá teszi, hogy nem bízhatunk meg az emberekben. Már mást nem tudok mondani: kapcsoljátok be a híradót. Mert ahhoz képest ami abban van, csak a jéghegy csúcsa az, hogy a gyerekkori legjobb barátom hátba támadott, vagy megcsalt a volt barátnőm."

Mert tettél egy állítást, hogy soha senkiben nem érdemes megbízni és azt hiszed, hogy ennek az alternatívája az, ha valaki mindenkiben megbízik. A legtöbb ember tisztában van vele, hogy a bizalomnak rengeteg szintje van és bizony van, akiben érdemes feltétel nélkül is megbízni, mert ettől lesznek minőségi emberi kapcsolataink. Egyszerűen folyamatosan mérlegelni, hogy kinek mit érdemes, lehet mondani, jó emberismerőnek kell lenni, illetve jó emberekkel körülvenni magunkat. Mert amúgy igen, léteznek jó emberek. Tedd fel magadnak a kérdést, hogy benned lehet-e bízni. Ha igen a válaszod, akkor a következő kérdésem az, hogy őszintén azt hiszed-e, hogy te vagy az egyetlen ilyen ember a bolygón.

2024. febr. 9. 14:00
 32/38 anonim ***** válasza:
60%

"Ó, hidd el, tudom, hogy kell bánni az emberekkel. Mint mondtam, nem azzal volt baj, hogy nem tudtam őket irányítani. Hanem azzal, hogy a hatalmam nem használtam felettük, és megbíztam bennük."

14 vagyok, attól függ, mit értesz ez alatt. Mert én pl. nem hagynám, hogy irányítgass, sőt én nem barátkozom/ismerkedem olyan emberekkel, akik kontrollmániásak... ennek a legalpáribb formája, ha valaki parancsolgat és verbálisan abuzál mást, ennél szofisztikáltabb formák, ha pl. agymosással rá próbál beszélni valakit arra, hogy valamit tegyen/ne tegyen; vagy sérteget/nyalizik, hogy tegyen/ne tegyen meg valamit. Illetve a szívességek kérése... ha ilyeneket csinálnál, magad alatt vágnád a fát és én még inkább megtámadnálak, megaláználak.

2024. febr. 9. 14:26
 33/38 anonim ***** válasza:
Az asszertív kommunikációval is csak akkor mennél valamire nálam, ha 1. nekem is érdekemben áll együttműködni veled, 2. nyilván viszonoznád. Ez pedig már nem irányítás, hanem együttműködés, azaz a másikban való megbízás egy bizonyos fokú formája.
2024. febr. 9. 14:28
 34/38 anonim ***** válasza:
100%

"Én csak azt nem értem, hogy miért akarjátok mindenáron rám erőszakolni"

Én a vergődésed nem értem, hiszen a kérdésed így szól, idézem szó szerint:

"Mit gondoltok erről az életstratégiáról?"

2024. febr. 9. 17:10
 35/38 anonim ***** válasza:
76%
Azért nincs miről beszélni, mert ez nem "életstratégia" csak egy világfájdalmas óvodás hisztije, akinek írhat bárki bármit akkor is csak a saját eltorzult világát fogja építeni.
2024. febr. 9. 17:11
 36/38 A kérdező kommentje:

Hisztinek éppenséggel nem mondanám, csak egészen ledöbbentenek a válaszokat olvasva. Bár való igaz, túlreagáltam a kérdést. Mentségemre szóljon, hogy nehéz napokon vagyok túl.

Az állításom ettől függetlenül tartom.

Ezt pedig csak úgy itt hagyom:

"Az ember fáj a földnek; oly sok

Harc - s békeév után

A testvérgyülölési átok

Virágzik homlokán;

S midőn azt hinnők, hogy tanúl,

Nagyobb bűnt forral álnokúl.

Az emberfaj sárkányfog-vetemény:

Nincsen remény! nincsen remény!" (Vörösmarty Mihály)

2024. febr. 14. 12:08
 37/38 anonim ***** válasza:
82%
36#: Szerintem túl drámaian fogod fel a dolgokat.. Bízz meg 1-2 emberben maximum, a többiek iránt meg ne táplálj negatív érzelmeket, egyszerűen csak szard le őket.. 💩💩
2024. febr. 14. 12:11
 38/38 A kérdező kommentje:

Rendben, megígérem, hogy elgondolkodom azon, amit írtál.

További szép napot kívánok.

2024. febr. 14. 15:18
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!