Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A manipulatív szónak miért...

A manipulatív szónak miért van pejoratív csengése?

Figyelt kérdés

Szóval szerintem lehet jól is manipulálni.

"Édes ígéretek, jól álcázott agresszió"

Bánki M. Csaba Agyunk fogságában c. könyvéből

E kettő hajtja az embert és ha jobban belegondolunk tényleg erről szól az emberek közötti kommunikáció. Megjegyzés: a humor is az agresszió egyik megnyilvánulása és rendkívül manipulatív.

A kérdésem a következő: Miért baj manipulatívnak lenni? Miért nem tanítják az iskolában a gyerekeknek a megfelelő manipulációs technikákat?

Én még nem láttam egyetlen sikeres asszertív reklámot sem.

2023. dec. 29. 20:26
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
*29
2023. dec. 30. 07:52
 32/33 anonim ***** válasza:
30 Nem kepzeltem bele, te erveltel ugy, hogy teged szemelyesen hogyan erintett a manipualcio... de nem korotted forog a vilag, ergo ez nem erv, hogy teged hogyan erintett egy dolog. Ebbol nem lehet relevans kovetkeztetest levonni, szemelyes tapasztalat az nem totumfaktum! Ha velemeny, akkoe ird oda azt a szot, hogy szerinted...
2023. dec. 30. 11:23
 33/33 anonim ***** válasza:

#32 a kérdéshez kapcsolódó egyéni vélemény, ahogy írtam, nem muszáj se elfogadni, se egyetérteni. Ahogy nárcisztikus személyiségről való egyéni véleményt sem (nem, nem én írtam).

Ez a körülötted forog a világ nem tudom honnan jött, nem értem a gondolatmenetet így sem, hogy leírtad, de akkor ezek szerint ebben is különbözünk.

De leírom ha ettől jobban érzed magad:

Szerintem...

(Megjegyzem, pont az ellentéte vagyok azon embereknek, akik azt hiszik körülöttük forog a világ.)

2023. dec. 30. 18:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!