N ektek mi a játszma? A kérdést az ihlette, hogy szerintem sok ember mások játmszáit könnyen meglátja, manipulatívnak tart embereket vagy viselkedésformákat, magáról azt állítja, hogy ő soha nem játszmázik.
Számomra az a játszmázás, amikor manipulálod a másik viselkedését a neked tetsző eredmény/kimenetel eléréséért.
Én is szoktam, de nem származik belőle komoly előnyöm.
Első vagyok:
igazán szélsőséges példa játszmázásnak nevezni azt, hogy passzívan rávezetsz valakit egy tevékenységre, amit te magad is szívesen végeznél, de lehet, hogy igazad van, és annak számít. Ebben az esetben állandóan ezt csinálom, például gyorsételrendeléssel, a párommal :D
Amire konkrétan gondoltam válaszadás közben az az egyik barátnőmhöz fűződő kapcsolatom (és igen, tényleg barátok vagyunk, hiába jöhet le a körülmények ismerete nélkül másképp): folyamatosan csipkelődik velem és látszólag figyelmen kívül hagy/lekezel, hogy felkeltse az érdeklődésemet és törődjek vele, de amint nem ülök fel a provokációnak és nem törődöm a próbálkozásaival, azonnal megszelídül, elkezd magához édesgetni és babázni az egómat, hogy újra kedves és nyitott legyek vele, és folytathassa a brat-játszmáit. Pontosan tudom, hogy mit csinál, de ő nem tudja, hogy én mit csinálok vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!