Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » N ektek mi a játszma? A...

N ektek mi a játszma? A kérdést az ihlette, hogy szerintem sok ember mások játmszáit könnyen meglátja, manipulatívnak tart embereket vagy viselkedésformákat, magáról azt állítja, hogy ő soha nem játszmázik.

Figyelt kérdés
Én egyaránt látom magam és mindenki mást is játszmázósnak. Az kérdés lehet persze, hogy valakinek mi meríti ki a játszmázás fogalmát. Konkrétumokat, megtörtént eseteket szívesen hallanék.
2023. júl. 24. 13:05
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Számomra az a játszmázás, amikor manipulálod a másik viselkedését a neked tetsző eredmény/kimenetel eléréséért.

Én is szoktam, de nem származik belőle komoly előnyöm.

2023. júl. 24. 13:26
 2/4 A kérdező kommentje:
Jó, írnál példát a saját manipulatív viselkedéseid közül? Állítólag az is játszma, ha annyit mondjunk: nem innál egy kis bort? , ahelyett, hogy azt mondanánk xy-nak: kérlek, önts nekem egy kis bort, mert innék. Ilyenek a tieid is?
2023. júl. 24. 13:31
 3/4 anonim ***** válasza:

Első vagyok:

igazán szélsőséges példa játszmázásnak nevezni azt, hogy passzívan rávezetsz valakit egy tevékenységre, amit te magad is szívesen végeznél, de lehet, hogy igazad van, és annak számít. Ebben az esetben állandóan ezt csinálom, például gyorsételrendeléssel, a párommal :D

Amire konkrétan gondoltam válaszadás közben az az egyik barátnőmhöz fűződő kapcsolatom (és igen, tényleg barátok vagyunk, hiába jöhet le a körülmények ismerete nélkül másképp): folyamatosan csipkelődik velem és látszólag figyelmen kívül hagy/lekezel, hogy felkeltse az érdeklődésemet és törődjek vele, de amint nem ülök fel a provokációnak és nem törődöm a próbálkozásaival, azonnal megszelídül, elkezd magához édesgetni és babázni az egómat, hogy újra kedves és nyitott legyek vele, és folytathassa a brat-játszmáit. Pontosan tudom, hogy mit csinál, de ő nem tudja, hogy én mit csinálok vele.

2023. júl. 24. 13:40
 4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon érdekelne, ha mások is válaszolnak, ők hogy ítélik meg a borivós példát. Lehet, hogy épp az Emberi játszmákban vagy egy hasonló, többé-kevésbé híres könyvben olvastam. A jégkirálynőt játszani, kéretni magunkat, férfiként vagy nőként: ti csináljátok? Játszmának tartjátok? Máshogy éreztek a műfaj iránt, ha más csinálja veletek, illetve ha ti csináljátok valakivel? Most ezekre a tipikus férfi-nő csábítási, kelletési játszmázásokra gondolok.
2023. júl. 24. 13:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!